Retail is topsport

Futuristic Technology Retail Warehouse: Worker Doing Inventory Walks when Digitalization Process Analyzes Goods, Cardboard Boxes, Products with Delivery Infographics in Logistics, Distribution Center

Retail is topsport

Consumentengedrag en de wereld rondom ondernemers verandert continu en steeds sneller, waarbij de shift naar online deels een permanent karakter heeft. Het belang van digitalisering en toegevoegde waarde van merken en formules wordt steeds groter. Ook duurzaamheid wordt steeds belang­rijker voor de consument en biedt kansen voor de retailer maar is aan de andere kant een license to operate. Tevens verwacht de consument omtrent duurzaamheid volledige transparantie. Kortom Retail is topsport.

De National Retail Federation 2023 Retail’s Big Show, de grote retail vakbeurs, vindt ieder jaar in januari plaats in New York. De focus is, aldus de Rabobank Retail Update van februari, gericht op vijf kernthema’s die centraal staan in de verdere ontwikkeling van de retailsector:
1. Fusion – vervagende grenzen met kansen om formules te stretchen.
2. Verticale integratie & Smart data – regie voeren vanuit kennis.
3. Omnichannel & Technologie – de klant staat altijd centraal, ‘mobile first’.
4. Samenwerking – samen kom je verder zowel horizontaal (sector), verticaal (keten) als via platforms.
5. Markt & Concurrentiepositie – de concurrentie neemt toe zowel in B2C, B2B, D2C als C2C, de shift naar online zet door, onderscheidend vermogen en digitalisering blijven cruciaal.

Retailers moeten om hun kansen te kunnen benutten hierop inspelen en hun strategie aanpassen. Zo gaat fusion vooral over de steeds verder vervagende grenzen binnen en buiten de retailsector.

Opmerkelijk: ‘Ook in de Verenigde Staten zijn alle grote retailers het er over eens dat de fysieke winkel niet
verdwijnt. Wel dat deze echt moet veranderen. Winkels die vooral lijken op pakhuizen met een kassa, vol liggen met spullen die overal verkrijgbaar zijn en ongeïnteresseerde medewerkers hebben, tonen onvoldoende onderscheidend vermogen, toegevoegde waarde en toekomst.’

Deel dit bericht

Meer berichten

Dit jaar geldt: hoe meer groen in de tuin, hoe beter. Zo creëer je een plek waar bijen en vlinders zich thuis voelen én de biodiversiteit bevordert. Intratuin biedt frisse inspiratie en deelt de trends van dit tuinseizoen. Ga voor een oase van rust met luxe uitstraling, een tropisch paradijs met kleurrijke prints óf laat […]

Ruim 8.000 professionals bezochten 14-16 februari glastuinbouwvakbeurs HortiContact in Evenementenhal Gorinchem, dat zijn zo’n 2.000 meer bezoekers dan vorig jaar toen de beurs eenmalig plaatsvond in mei.

Consumentengedrag en de wereld rondom ondernemers verandert continu en steeds sneller, waarbij de shift naar online deels een permanent karakter heeft. Het belang van digitalisering en toegevoegde waarde van merken en formules wordt steeds groter. Ook duurzaamheid wordt steeds belang­rijker voor de consument en biedt kansen voor de retailer maar is aan de andere kant […]

Ken jij het ultieme tuingeluk? Wil je (nog) beter leren snoeien of wil je tips & tricks om je vijver op een natuurlijke manier helder te houden? Of wil je leren hoe je een duurzame groene tuin ontwerpt? Of wil je vooral leren hoe je met minder werk, meer van je tuin kunt genieten?

Het is tijd om de tuin lenteklaar te maken. Van het bewerken van de grond tot het snoeien van de te hoog hangende takken in de boom tot de uitstekende vlinderstruik. ‘Van snoeien komt bloeien’ en daar wordt iedereen gelukkig van.

Hoe houd je ziekten en plagen die het op je planten hebben gemunt onder controle? Of, nog beter, hoe vermijd je ze? Hier heeft DCM iets op gevonden: de nieuwe DCM Garden Care meldingen per mail!

Laatste editie