Petunia Bee’s Knees, feel good vibes voor het zomersortiment

Opmaak 1

Petunia Bee’s Knees, feel good vibes voor het zomersortiment

Op zoek naar een topperformer voor het pot- en perkgoedseizoen? Hier is Petunia Bee’s Knees!

Deze nieuwkomer laat een overvloed aan intens gele bloemen zien en steelt het hele seizoen op indrukwekkende wijze de show. Bee’s Knees kan goed tegen hogere temperaturen, gedijt onder regenachtige weersomstandigheden en behoudt haar prachtige kleur de hele zomer lang, zelfs tot ver in de nazomer. De naam van de nieuwste Petunia van Florensis werd gekozen naar aanleiding van een Amerikaanse uitdrukking die staat voor excellentie en hoge geschiktheid.

Telers waarderen de uitstekende vertakking die zorgt voor mooi gevulde planten. De massa’s felgele bloemen dragen op de winkelvloer gegarandeerd bij tot impulsaankopen en consumenten waarderen de veelzijdigheid van deze nieuwkomer. De buitengewone tuinprestatie van Bee’s Knees wekt enthousiasme op bij zowel de beginnende tuinliefhebber als de ervaren hovenier. Deze Petunia komt prima tot zijn recht in lagere perkbeplanting en is uitermate geschikt voor mixed containers.

Marjolein Kuyucu-Lodder, International Product Marketeer Florensis: ‘Na het winnen van de FleuroStar Award is de vraag exponentieel toegenomen. Wij hebben onze stekproductie verdubbeld om aan alle vraag te kunnen voldoen. Bee’s Knees kan nu door kwekers geboekt worden en is verkrijgbaar vanaf week 16 in het tuincentrum. Bee’s Knees zorgt voor een vrolijke toets in uw buitenruimte vanaf Pasen tot aan de vorst.’

Fleurostar_Winner_22-23 LR
‘Petunia’s in de proeftuin van Florensis eind september. Bee’s Knees geeft tot laat in de nazomer nog zijn felle gele kleur’

Deel dit bericht

Meer berichten

30 september van 9 tot 15 uur bent u van harte welkom op onze jaarlijkse Kerstbomenbeurs. Diverse standhouders en noviteiten staan voor u klaar om er weer een succesvol kerstbomenseizoen van te maken. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd en we maken er zoals elk jaar weer een gezellige dag van. 

Tegenwoordig tuinieren we met z’n allen in het voorjaar als de zon schijnt. Fijn voor ons, maar niet voor de plant. Tot zo’n dertig jaar geleden was het najaar juist hét plantseizoen.

Een nieuwe duurzame mijlpaal voor Capi Europe dat zich sinds mei 2023 B Corp mag noemen. B Corp, Business as a force for good, is een keurmerk voor sociale bedrijven die met hun product of dienst bijdragen aan een betere wereld. Om het B Corp certificaat te krijgen moet je als bedrijf voldoen aan hoge […]

Na de succesvolle oprichting van Euro Plant Tray GmbH in juni 2023 is Dirk Bansemer benoemd tot algemeen directeur. Alle operationele zaken van de coöperatie worden vanaf nu binnen EPT gecoördineerd. Denk aan de financiering van de trays en de contractuele overeenkomsten met producenten en toekomstige gebruikers van de trays. Rupert Fey is benoemd tot […]

Na een moeizame start dit jaar laat de nieuwste Garden Retail Market Update van Garden Connect zien dat de bezoekersaantallen op websites tijdens Q2-23 verbeteren. De vraag naar kamerplanten daalde met 4 procent, naar tuinmeubelen werd 8 procent meer gezocht en het aantal zoekopdrachten rondom tuincentra lag 5 procent hoger dan in 2022.

Een aantal jaar geleden introduceerde OK Plant compleet ingerichte tuincentrumtafels met onderscheidende producten van het lifestylemerk Kolibri; orchideeën, groene planten gecombineerd met woonaccessoires en sierpotten. Uit recent onderzoek blijkt dat het Kolibri-assortiment een positieve invloed heeft op de winkelomzet. Inmiddels staan er 55 tuincentrumtafels bij hoogwaardige tuincentra en retailers in Europa.

Plukboeketten zijn verrassend populair in Europa. Ze stralen positiviteit, vrolijkheid en optimisme uit, en dat is precies wat de consument nodig heeft.

Laatste editie