Innovatief vacatureplatform voor de tuinbranche

ISA_9322

Innovatief vacatureplatform voor de tuinbranche

De tuinbranche is de afgelopen jaren groeiende, toch kan het vinden van de juiste kandidaten voor vacatures soms een uitdaging zijn. In reactie hierop kondigt GRS Retail met trots de lancering aan van het vacatureplatform werkenbijeentuincentrum.nl. Dit gebruiksvriendelijke platform biedt GRS-leden de mogelijkheid om kosteloos hun eigen personeelsadvertenties en stageplaatsen te plaatsen.

GRS roept al haar leden op om een account aan te maken en hun vacatures op de website te plaatsen. Het gezamenlijk streven is om de tuinbranche te versterken door te zorgen voor voldoende gekwalificeerd personeel. De tuincentra van GRS Retail hebben de volledige vrijheid om aantrekkelijke en uitgebreide vacatureteksten te creëren. Het platform is 24/7 beschikbaar voor het plaatsen van vacatures.

Als onderdeel van de introductie van het platform heeft GRS Retail begin augustus een krachtige SEA-campagne opgezet. Deze campagne heeft geleid tot aanzienlijk meer bezoekers op de website, wat resulteert in meer mogelijkheden voor ondernemers om in contact te komen met potentiële sollicitanten. De advertenties werden strategisch gekoppeld aan geografische regio’s waarop de vacatures betrekking hebben.

Daarnaast wil GRS Retail de aandacht vestigen op de mogelijkheden voor stageplaatsen voor mbo-scholen. Er zijn tal van mbo-opleidingen gericht op de tuinbranche, maar het kan voor studenten soms lastig zijn om geschikte stageplaatsen te vinden: werkenbijeentuincentrum.nl.

Deel dit bericht

Meer berichten

Online bloemenverzender Topbloemen.nl stopt het netwerk van lokale bloemisten voor de distributie van online bestelde boeketten. De vaste samenwerking met 83 lokale bloemisten in Nederland wordt ontbonden, officieel per 1 juli 2025. Een brief met die mededeling is volgens de NOS bij de aangesloten bloemisten bezorgd.

De deelnemende bedrijven pakten flink uit met gastvrije ontvangsten en mooie productpresentaties van onder andere intrigerende nieuwigheden op het gebied van pot- en perkplanten, volle parkeerplaatsen en dientengevolge stijgende bezoekerscijfers: het vier dagen durende event FlowerTrials 2024, 11-14 juni, was wederom succesvol.

Maar liefst 86% van de Nederlanders heeft op dit moment een huisdier of heeft er in het verleden een gehad blijkt uit het jaarlijkse huisdierenonderzoek van NVG en Dibevo. Van katten tot aan vijvervissen is gezelligheid de belangrijkste motivatie om een huisdier te nemen, gevolgd door ‘onvoorwaardelijke vriendschap’. Ook vormen huisdieren een integraal onderdeel van het gezinsleven – waardoor ze zelfs de vakantieplannen beïnvloeden.  Het huisdierbezit in Nederland is het afgelopen jaar ongeveer gelijk gebleven: in bijna de helft van alle huishoudens lopen, vliegen of zwemmen één of meer dieren. Ook ‘interessante of mooie dieren’ en ‘fijn om voor een dier te zorgen’ worden aangevoerd als redenen om een huisdier te nemen. Bij honden staat ‘meer bewegen en actief bezigzijn’ hoog genoteerd (55%). 

Floramedia bestaat 100 jaar. Dit feestelijke feit werd nog eens kracht bijgezet door de verlening van het predicaat ‘Koninklijk’ door Koning Willem-Alexander. Zonder meer een erkenning van Floramedia’s uitzonderlijke bijdrage aan de sector gedurende een eeuw. De officiële uitreiking vond plaats op 5 juni door burgemeester Jan Hamming.

Vanaf 1 maart 2024 is Intratuin Etten-Leur up & running. Eigenaar Freek Schalk van voorheen Life & Garden Etten-Leur, is enthousiast: ‘Het voelt alsof we een stoptrein zijn geweest die ineens bij een intercity moet aanhaken.’

GRS Retail en inkooporganisatie Prickels slaan de handen ineen om tuincentra in Nederland en België nog beter te bedienen. De gedeelde visie om tuincentra-eigenaren in hun vrije ondernemerschap te ondersteunen, gecombineerd met het streven om maximale waarde te bieden tegen minimale kosten, maakt de samenwerking een logische stap. Op 1 juli 2024 zal GRS Retail […]

Laatste editie