Top-3-omzet van het voorjaar

Scherm­afbeelding 2024-03-11 om 11.26.53

Top-3-omzet van het voorjaar

Het zal geen verrassing zijn: in de periode van maart tot en met mei zijn tuinplanten en perkplanten over het algemeen de meest verkochte producten in tuincentra. Zoals te zien in de rechtergrafiek, wordt bijvoorbeeld 56% van de totale perkplantenomzet gerealiseerd in deze drie voorjaarsmaanden.

Naast de tuin- en perkplanten wordt de top 3 van best verkochte productgroepen in maart-mei ook aangevoerd door de verkoop van tuinmeubelen. Maar liefst 10% van de jaaromzet van deze groep wordt gemiddeld al in maart gerealiseerd (zie linkergrafiek). De maanden maart, april en mei zijn samen goed voor 46% van de jaaromzet van tuinmeubelen, zoals te zien in de grafiek rechts.

Laten we ervan uitgaan dat de weersomstandigheden hier invloed op hebben. Maar ook vrije dagen zullen bepalen of mensen tuincentra bezoeken voor het uitzoeken van nieuwe tuinmeubelen. Zo is tweede paasdag voor veel mensen een geschikte tuincentrumdag. Dit jaar vallen eerste en tweede paasdag vroeg, op 31 maart en 1 april. Het paasweekend is een perfecte gelegenheid voor het presenteren van de nieuwe tuinmeubelcollectie. Nu nog hopen op mooi weer!

Deel dit bericht

Meer berichten

Vanaf 1 maart 2024 is Intratuin Etten-Leur up & running. Eigenaar Freek Schalk van voorheen Life & Garden Etten-Leur, is enthousiast: ‘Het voelt alsof we een stoptrein zijn geweest die ineens bij een intercity moet aanhaken.’

GRS Retail en inkooporganisatie Prickels slaan de handen ineen om tuincentra in Nederland en België nog beter te bedienen. De gedeelde visie om tuincentra-eigenaren in hun vrije ondernemerschap te ondersteunen, gecombineerd met het streven om maximale waarde te bieden tegen minimale kosten, maakt de samenwerking een logische stap. Op 1 juli 2024 zal GRS Retail […]

In deze editie geen data van lookINsight, maar focus op in-store communicatie. Waar het tot vijf jaar geleden de standaard was om boven de producten een lange fotoband teksten en logo’s te plaatsen, hebben de meeste tuincentra dit nu vervangen door ‘live’ product­presentaties. Vaak wordt er echter niet gekeken naar het feit dat klanten in een winkel […]

De 34e editie van vakbeurs GrootGroenPlus, die gehouden wordt op 2-4 oktober 2024, zal voor de tweede maal plaatsvinden aan Treeport 402, op het Business Centre Treeport (BCT). De accommodatie van GrootGroenPlus wordt wederom volledig demontabel en in zijn geheel aan de hoofdas van het BCT opgebouwd.

Eind 2027 hebben producten geen streepjescode meer op de verpakking en zijn alle kassa’s in winkels en webshops overal ter wereld in staat om de QR-code van GS1 te scannen.

Gardiente – Home of Outdoor Living zal dit jaar niet plaatsvinden. De vakbeurs was gepland op 8 en 9 september in het Messecenter Hofheim Rhein-Main. Het besluit om de beurs niet door te laten gaan werd genomen met brede instemming van de sector en weerspiegelt de uitdagingen waarmee de tuinmeubelsector momenteel wordt geconfronteerd.

Plantarium|Groen-Direkt ontwikkelt zich verder. Op 21 en 22 augustus 2024 is de derde najaarseditie van de beurs weer the place to be voor groene vakgenoten en leveranciers. De beursvloer is tien procent vergroot ten opzichte van vorig jaar, en ook internationaal heeft de beurs zich inmiddels op de kaart gezet.

De officiële aftrap van de viering van 25 jaar Decorum Plants & Flowers was op 19 april. Deze avond stond in het teken van samen herinneringen ophalen, verbinden en het leven vieren.

Laatste editie