Intratuin Hulst open!

IT hulst1_23 - Photo

Intratuin Hulst open!

Op 4 maart is de de nieuwe Intratuin Hulst in Zeeuws Vlaanderengeopend. Het nieuw gebouwde tuincentrum is in totaal 6.500 vierkante meter, 1.500 vierkante meter meer dan de voormalige Intratuin/Life & Garden vestiging. Door de hoogte en de vernieuwende royale patio ontstaat er veel meer ruimtelijkheid, en ook talloze mogelijkheden om meer actie en diversiteit te creëren.

Frank Seghers, mede-eigenaar van Intratuin Hulst vertelt in een uitzending van Omroep Hulst dat er tijdens de bouw geen grote tegenslagen waren. ‘Het afwerken en het vullen is nog wel even spannend. Wel gaan we er qua faciliteiten enorm op vooruit – zowel voor de klant als voor onszelf. Denk aan een mooie sfeervolle horeca en een bloemenshop. Dat betekent ook dat we van 52 naar zo’n 60, 65 medewerkers gaan.’ Hoe dan ook zien Frank Seghers en zijn compagnon Stefan Schout heel veel uitdaging in de prachtige nieuwe stek.

In de editie 4 van TuinZaken een uitgebreide reportage van de nieuwe Intratuin Hulst.

Deel dit bericht

Meer berichten

Online bloemenverzender Topbloemen.nl stopt het netwerk van lokale bloemisten voor de distributie van online bestelde boeketten. De vaste samenwerking met 83 lokale bloemisten in Nederland wordt ontbonden, officieel per 1 juli 2025. Een brief met die mededeling is volgens de NOS bij de aangesloten bloemisten bezorgd.

De deelnemende bedrijven pakten flink uit met gastvrije ontvangsten en mooie productpresentaties van onder andere intrigerende nieuwigheden op het gebied van pot- en perkplanten, volle parkeerplaatsen en dientengevolge stijgende bezoekerscijfers: het vier dagen durende event FlowerTrials 2024, 11-14 juni, was wederom succesvol.

Maar liefst 86% van de Nederlanders heeft op dit moment een huisdier of heeft er in het verleden een gehad blijkt uit het jaarlijkse huisdierenonderzoek van NVG en Dibevo. Van katten tot aan vijvervissen is gezelligheid de belangrijkste motivatie om een huisdier te nemen, gevolgd door ‘onvoorwaardelijke vriendschap’. Ook vormen huisdieren een integraal onderdeel van het gezinsleven – waardoor ze zelfs de vakantieplannen beïnvloeden.  Het huisdierbezit in Nederland is het afgelopen jaar ongeveer gelijk gebleven: in bijna de helft van alle huishoudens lopen, vliegen of zwemmen één of meer dieren. Ook ‘interessante of mooie dieren’ en ‘fijn om voor een dier te zorgen’ worden aangevoerd als redenen om een huisdier te nemen. Bij honden staat ‘meer bewegen en actief bezigzijn’ hoog genoteerd (55%). 

Floramedia bestaat 100 jaar. Dit feestelijke feit werd nog eens kracht bijgezet door de verlening van het predicaat ‘Koninklijk’ door Koning Willem-Alexander. Zonder meer een erkenning van Floramedia’s uitzonderlijke bijdrage aan de sector gedurende een eeuw. De officiële uitreiking vond plaats op 5 juni door burgemeester Jan Hamming.

Vanaf 1 maart 2024 is Intratuin Etten-Leur up & running. Eigenaar Freek Schalk van voorheen Life & Garden Etten-Leur, is enthousiast: ‘Het voelt alsof we een stoptrein zijn geweest die ineens bij een intercity moet aanhaken.’

GRS Retail en inkooporganisatie Prickels slaan de handen ineen om tuincentra in Nederland en België nog beter te bedienen. De gedeelde visie om tuincentra-eigenaren in hun vrije ondernemerschap te ondersteunen, gecombineerd met het streven om maximale waarde te bieden tegen minimale kosten, maakt de samenwerking een logische stap. Op 1 juli 2024 zal GRS Retail […]

Laatste editie