Zwemmen in de tuin

BZWZ-Groenfactor-goud-©studiopsg.be - PSG_4641

Zwemmen in de tuin

Op vrijdag 1 december zijn de 53 beste Belgische Zwembad-, Wellness- en Zwemvijverbouwers in België bekroond tijdens de jaarlijkse award show in Diest.

Een professionele jury gaf elk project een nauwgezette beoordeling op vlak van techniek, afwerking, originaliteit, inventiviteit en veiligheid. Voor de winnaars is de door hun verworven award een handige marketingtool om de kwaliteit van hun werk te benadrukken.

Een aparte categorie vormden de zwemvijvers, deze meer natuurlijke aanpak blend prachtig in de tuinen. De zwemvijver biedt daarbij plaats aan fraaie water- en oeverbeplanting als ook aan de tuineigenaar die hier dagelijks ongestoord een duik kan nemen. Groenfactor won goud in de categorie Zwemvijvers tot € 40.000. Bij dit zwemvijverontwerp wordt het eveneens door Groenfactor ontworpen pool house tevens gebruikt als homeoffice.

Fraai is ook de zwemvijver die Cools Tuinaanleg (brons in de categorie Zwemvijvers +€ 60.000) creëerde in een grote, idyllische landschapstuin ontworpen door de gerenommeerde tuin- en landschapsarchitect Jacques Wirtz. Tuin en zwemvijver passen perfect in het glooiende landschap dat visueel primeert. Cools won tevens zilver in de categorie Zwemvijvers tot € 60.000 ditmaal met een eyecatcher. De prachtige organische vorm van de zwemvijver heeft een uitbundig ogende plantenzone met daarin een meerstammige solitair.

foto boven: Groenfactor – goud ©studiopsg.be

Cools Tuinaanleg - zilver ©studiopsg.be
Cools Tuinaanleg - brons ©studiopsg.be

Deel dit bericht

Meer berichten

Online bloemenverzender Topbloemen.nl stopt het netwerk van lokale bloemisten voor de distributie van online bestelde boeketten. De vaste samenwerking met 83 lokale bloemisten in Nederland wordt ontbonden, officieel per 1 juli 2025. Een brief met die mededeling is volgens de NOS bij de aangesloten bloemisten bezorgd.

De deelnemende bedrijven pakten flink uit met gastvrije ontvangsten en mooie productpresentaties van onder andere intrigerende nieuwigheden op het gebied van pot- en perkplanten, volle parkeerplaatsen en dientengevolge stijgende bezoekerscijfers: het vier dagen durende event FlowerTrials 2024, 11-14 juni, was wederom succesvol.

Maar liefst 86% van de Nederlanders heeft op dit moment een huisdier of heeft er in het verleden een gehad blijkt uit het jaarlijkse huisdierenonderzoek van NVG en Dibevo. Van katten tot aan vijvervissen is gezelligheid de belangrijkste motivatie om een huisdier te nemen, gevolgd door ‘onvoorwaardelijke vriendschap’. Ook vormen huisdieren een integraal onderdeel van het gezinsleven – waardoor ze zelfs de vakantieplannen beïnvloeden.  Het huisdierbezit in Nederland is het afgelopen jaar ongeveer gelijk gebleven: in bijna de helft van alle huishoudens lopen, vliegen of zwemmen één of meer dieren. Ook ‘interessante of mooie dieren’ en ‘fijn om voor een dier te zorgen’ worden aangevoerd als redenen om een huisdier te nemen. Bij honden staat ‘meer bewegen en actief bezigzijn’ hoog genoteerd (55%). 

Floramedia bestaat 100 jaar. Dit feestelijke feit werd nog eens kracht bijgezet door de verlening van het predicaat ‘Koninklijk’ door Koning Willem-Alexander. Zonder meer een erkenning van Floramedia’s uitzonderlijke bijdrage aan de sector gedurende een eeuw. De officiële uitreiking vond plaats op 5 juni door burgemeester Jan Hamming.

Vanaf 1 maart 2024 is Intratuin Etten-Leur up & running. Eigenaar Freek Schalk van voorheen Life & Garden Etten-Leur, is enthousiast: ‘Het voelt alsof we een stoptrein zijn geweest die ineens bij een intercity moet aanhaken.’

GRS Retail en inkooporganisatie Prickels slaan de handen ineen om tuincentra in Nederland en België nog beter te bedienen. De gedeelde visie om tuincentra-eigenaren in hun vrije ondernemerschap te ondersteunen, gecombineerd met het streven om maximale waarde te bieden tegen minimale kosten, maakt de samenwerking een logische stap. Op 1 juli 2024 zal GRS Retail […]

Laatste editie