Verrassende natuurtuin Best in show op Chelsea

The Mind Garden. Designed by Andy Sturgeon. Sponsored by Project Giving Back in support of Mind. Show Garden. RHS Chelsea Flower Show 2022.

Verrassende natuurtuin Best in show op Chelsea

A Rewilding Britain Landscape, een verrassende natuurtuin van Lulu Urquhart en Adam Hunt, wint Best in Show op RHS Chelsea Flower Show. De ontwerpers deden voor het eerst mee aan de prestigieuze competitie voor tuinontwerp en – realisatie. De tuin ontving de onderscheiding vanwege het naturalistische ontwerp ter ere van Rewilding Britain en het visualiseren van de dramatische transformatie van land door de herintroductie van bevers.

Door gebruik te maken van inheemse Britse planten, West Country-steen en teruggewonnen hout, roept de tuin een her-ontwikkeld landschap op in het zuidwesten van Engeland compleet met een beverdam.

‘De jury was gefascineerd door de vaardigheid, het streven en de charme van A Rewilding Britain Landscape – elke gemaakte stap is voortreffelijk’, aldus RHS-juryvoorzitter, James Alexander-Sinclair.

De prijs voor de beste constructie in de categorie Show Garden ging naar de Medite Smartply Building the Future Garden, Sarah Eberle werd tevens bekroond met goud voor het ontwerp. De tuin is toont duurzame bouwmaterialen in een bosrandomgeving, met een waterval en een gebouw geïnspireerd op rots-lagen.

De overige goudenmedaillewinnaars in de categorie Show Garden waren: The Mind Garden van Andy Sturgeon; The Morris & Co. Garden van Ruth Willmott; The Meta Garden: de toekomst laten groeien door Joe Perkins; en een 14e Chelsea Gold Medal voor Chris Beardshaw met The RNLI Garden.

De titel Plant of the Year 2022 was voor × Semponium ‘Destiny’ from Surreal Succulents. De auberginekleurige succulent is geselecteerd als winnaar door een panel van ruim 100 plantenexperts dat met de jaarlijkse wedstrijd het werk van veredelaars en kwekerijen in het ontwikkelen en kweken van nieuwe plantenrassen onder de aandacht brengt.

De tweede plaats was voor Armeria pseudarmeria ‘Dreamland’ van Stonebarn Landscapes en de derde plaats voor Salvia Pink Amistad van Middleton Nurseries. Er stonden negentien planten op de shortlist.

Deel dit bericht

Meer berichten

Vraag hier uw gratis kaarten voor christmasworld aan. De toegangskaarten zijn de hele beurs geldig en geven tevens toegang tot de Ambiente en Creativeworld

Vanaf 15 februari 2023 zijn de 1240c steengoed potten Chao en Humus van Ceramics Limburg weer voldoende leverbaar in de natuurkleuren terra en betonlook grijs. Deze handgemaakte steengoed potten worden vervaardigd in Portugal waar ze worden gebakken op 1.240°C – hierdoor zijn ze van hoge kwaliteit. Tevens zijn de potten waterdicht en zowel geschikt voor […]

Na ruim acht jaar gaat Pottery Pots de levendige omgeving van de bloemenveiling in Aalsmeer verruilen voor een nieuwe locatie midden in het groene kwekershart van Nederland recht tegenover de voormalige plantenveiling van Boskoop. Op dit moment wordt nog hard gewerkt aan de bouw van een nieuw pand dat geheel hybride gebouwd wordt. Met meer dan […]

Elf nieuwe rozen kregen dit jaar het predicaat Excellence Roses in de Nederlands-Belgische keuringen. Het totale sortiment Excellence Roses komt hiermee op 66.

Werkgeversorganisatie Koninklijke VHG heeft besloten om een extra loonsverhoging van 3% te geven aan werknemers in de hoveniersbranche. De extra loonsverhoging wordt ingevoerd per 1 februari 2023 en komt bovenop de in 2021 en per september 2022 afgesproken verhoging van 2,5%. De belangrijkste redenen hiervoor zijn de hoge inflatie en sterk stijgende energiekosten. De vakbonden […]

Van 4 t/m 10 april 2023 is het de Week van de Groene Tuin. Milieu Centraal organiseert met een groot aantal partners een week vol tips over het klimaatbestendig maken van de tuin, het voorkomen van onkruid en plagen, tuinen, balkons en straten (verder) vergroenen én verduurzamen en tips om meer dieren in de tuin […]

De sierteeltproductie daalde in 2022. De productiewaarde van bloemen en planten was 500 miljoen euro lager dan een jaar eerder. De productie daalde met 6,7 procent doordat producenten van bloemen onder glas de productie tijdelijk stillegden als reactie op de zeer hoge aardgasprijzen.

Uit een online enquête van marktonderzoeksbureau Motivaction in opdracht van Bloemenbureau Holland blijkt dat bijna 30 procent van de consumenten verwacht het komende half jaar minder uit te geven aan bloemen en planten. Het onderzoek onderzocht de invloed van de huidige inflatie op het koopgedrag van de consument – 1.666 consumenten in Duitsland, Frankrijk, het […]

Myplant & Garden, de belangrijkste vakbeurs voor professioneel tuinieren in Italië, signaleert tekenen van gestage groei in de Italiaanse tuinbranche. Het beursmanagement meldt dat het afwachten is wat er de komende maanden gaat gebeuren vanwege de druk van de inflatie, de energiekosten en de internationale ontwikkelingen.

Laatste editie