Veelzijdige bloemenevents

Scherm­afbeelding 2024-07-10 om 13.58.50

Veelzijdige bloemenevents

De deelnemende bedrijven pakten flink uit met gastvrije ontvangsten en mooie productpresentaties van onder andere intrigerende nieuwigheden op het gebied van pot- en perkplanten, volle parkeerplaatsen en dientengevolge stijgende bezoekerscijfers: het vier dagen durende event FlowerTrials 2024, 11-14 juni, was wederom succesvol.

Op dinsdagochtend 11 juni gaf Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank, de aftrap tijdens zijn aanwezigheid bij KP Holland middels een constructief gesprek met een aantal Westlandse bedrijven uit de glastuinbouw­sector. Hierbij werd de cruciale rol van de glastuinbouw voor de Nederlandse economie benadrukt, evenals de uitdagingen en kansen die de sector ziet voor de toekomst.

Ook de 59 deelnemers, van jonge planten kwekers, groothandelaren en retailers tot marketingexperts en leveranciers, zorgden op de diverse locaties voor voldoende gespreksstof. Uit meer dan 80 landen kwamen professionals bijeen om de nieuwste trends te ontdekken en inspiratie op te doen voor het toekomstige aanbod en om te netwerken.

Wouter den Hollander, sales manager bij nieuwe deelnemer Kolster dat vorig jaar alleen gastheer was voor het evenement, zag toen het potentieel voor het tonen van ons eigen assortiment. ‘We zijn daarom eveneens lid geworden. Samen met onze FlowerTrials-partners HoKo Breeding en Walter Blom zijn we overweldigd door de kwantiteit en kwaliteit van de bezoekers dit jaar.’ Overigens vierde Kolster tevens het 80-jarig bestaan.

HilverdaFlorist lanceerde retailconcepten voor de tuin Gerbera Garvinea, Salvia Salgoon, patio Alstroemeria Inticancha series met een compleet nieuwe look alsook het stand alone concept Dianthus Picture Perfect.

Na vier dagen vol planten en vele duizenden gesprekken sloot de FlowerTrials 2024-editie af met ruim 5.300 bezoekers op de teller, 5 procent meer dan vorig jaar. Overigens lift een aantal andere organisaties mee op het succes van de FlowerTrials. Zo had Decorum een huisshow in Voorhout en werden ook de Orchid Inspiration Days gelijktijdig gepland – waarbij OK Plant voor haar orchideeën merk Kolibri het easy watering system lanceerde.

Deel dit bericht

Meer berichten

Online bloemenverzender Topbloemen.nl stopt het netwerk van lokale bloemisten voor de distributie van online bestelde boeketten. De vaste samenwerking met 83 lokale bloemisten in Nederland wordt ontbonden, officieel per 1 juli 2025. Een brief met die mededeling is volgens de NOS bij de aangesloten bloemisten bezorgd.

De deelnemende bedrijven pakten flink uit met gastvrije ontvangsten en mooie productpresentaties van onder andere intrigerende nieuwigheden op het gebied van pot- en perkplanten, volle parkeerplaatsen en dientengevolge stijgende bezoekerscijfers: het vier dagen durende event FlowerTrials 2024, 11-14 juni, was wederom succesvol.

Maar liefst 86% van de Nederlanders heeft op dit moment een huisdier of heeft er in het verleden een gehad blijkt uit het jaarlijkse huisdierenonderzoek van NVG en Dibevo. Van katten tot aan vijvervissen is gezelligheid de belangrijkste motivatie om een huisdier te nemen, gevolgd door ‘onvoorwaardelijke vriendschap’. Ook vormen huisdieren een integraal onderdeel van het gezinsleven – waardoor ze zelfs de vakantieplannen beïnvloeden.  Het huisdierbezit in Nederland is het afgelopen jaar ongeveer gelijk gebleven: in bijna de helft van alle huishoudens lopen, vliegen of zwemmen één of meer dieren. Ook ‘interessante of mooie dieren’ en ‘fijn om voor een dier te zorgen’ worden aangevoerd als redenen om een huisdier te nemen. Bij honden staat ‘meer bewegen en actief bezigzijn’ hoog genoteerd (55%). 

Floramedia bestaat 100 jaar. Dit feestelijke feit werd nog eens kracht bijgezet door de verlening van het predicaat ‘Koninklijk’ door Koning Willem-Alexander. Zonder meer een erkenning van Floramedia’s uitzonderlijke bijdrage aan de sector gedurende een eeuw. De officiële uitreiking vond plaats op 5 juni door burgemeester Jan Hamming.

Vanaf 1 maart 2024 is Intratuin Etten-Leur up & running. Eigenaar Freek Schalk van voorheen Life & Garden Etten-Leur, is enthousiast: ‘Het voelt alsof we een stoptrein zijn geweest die ineens bij een intercity moet aanhaken.’

GRS Retail en inkooporganisatie Prickels slaan de handen ineen om tuincentra in Nederland en België nog beter te bedienen. De gedeelde visie om tuincentra-eigenaren in hun vrije ondernemerschap te ondersteunen, gecombineerd met het streven om maximale waarde te bieden tegen minimale kosten, maakt de samenwerking een logische stap. Op 1 juli 2024 zal GRS Retail […]

Laatste editie