Uitreiking Belgische Garden Centre Quality Awards

VTA-claes walter en thomas

Uitreiking Belgische Garden Centre Quality Awards

Op 17 februari reikte de Belgische Tuincentra Vereniging voor de zesde keer de Garden Centre Quality Awards uit aan de best beoordeelde tuincentra en plantencentra. In totaal namen 36 bedrijven aan de competitie deel.

De professionele jury bestond uit twee delen, een jury voor Vlaanderen en een jury voor Wallonie. De juryleden hebben alle tuin- en plantcentra bezocht. De eerste jurering was tijdens het voorjaar, de tweede in het najaar.

De deelnemende tuin- of plantencentra werden beoordeeld op meerdere criteria om zodoende een allesomvattend beeld van het bedrijf te krijgen: De kwaliteit van de planten, de decoratie-afdeling, instore communicatie, externe communicatie, de attitude van het personeel, de winkelbeleving en het klantencomfort.

De beste bedrijven kregen een score met 4 of 5 sterren. Dat leidde tot de volgende uitslagen:
• Beste tuincentrum van Vlaanderen: Tuincenter Claes uit Edegem, 5 sterren.
• Beste tuincentrum van Wallonië: Jardinerie Brindille uit Libramont, 4 sterren.
• Beste plantencentrum van Vlaanderen: een ex aequo met Genker Plantencentrum uit Genk en De Pauw Tuinplantencentrum uit Bornem, beide 5 sterren.

Gekeken naar alle categorieën kreeg Tuincenter Claes met 92% de allerbeste beoordeling. Ter vergelijking: de gemiddelde score was 75,13%.

‘Verdienstelijk en ook opmerkelijk, het gaat om een volledig onafhankelijk tuincentrum’, zegt Dirk Ballekens van BTV. ‘In de categorie planten scoren de deelnemers het hoogst – dat is top. In de nieuwe beoordelingscategorie ‘duurzaamheidsinspanningen’ scoren de deelnemers gemiddeld laag. De sector heeft daar werk voor de boeg! Toch hebben een aantal bedrijven ook daar een uitstekende score. BTV reikte daarom voor het eerst een aparte award uit aan het meest duurzame bedrijf: Genker Plantencentrum.’

Op pagina 32 van deze TuinZaken een reportage van vijfsterren Tuincenter Claes in Edegem, dat is uitgeroepen tot Beste tuincentrum van Vlaanderen.

Deel dit bericht

Meer berichten

Op 17 februari reikte de Belgische Tuincentra Vereniging voor de zesde keer de Garden Centre Quality Awards uit aan de best beoordeelde tuincentra en plantencentra. In totaal namen 36 bedrijven aan de competitie deel. De professionele jury bestond uit twee delen, een jury voor Vlaanderen en een jury voor Wallonie. De juryleden hebben alle tuin- […]

Dit jaar geldt: hoe meer groen in de tuin, hoe beter. Zo creëer je een plek waar bijen en vlinders zich thuis voelen én de biodiversiteit bevordert. Intratuin biedt frisse inspiratie en deelt de trends van dit tuinseizoen. Ga voor een oase van rust met luxe uitstraling, een tropisch paradijs met kleurrijke prints óf laat […]

Ruim 8.000 professionals bezochten 14-16 februari glastuinbouwvakbeurs HortiContact in Evenementenhal Gorinchem, dat zijn zo’n 2.000 meer bezoekers dan vorig jaar toen de beurs eenmalig plaatsvond in mei.

Consumentengedrag en de wereld rondom ondernemers verandert continu en steeds sneller, waarbij de shift naar online deels een permanent karakter heeft. Het belang van digitalisering en toegevoegde waarde van merken en formules wordt steeds groter. Ook duurzaamheid wordt steeds belang­rijker voor de consument en biedt kansen voor de retailer maar is aan de andere kant […]

Ken jij het ultieme tuingeluk? Wil je (nog) beter leren snoeien of wil je tips & tricks om je vijver op een natuurlijke manier helder te houden? Of wil je leren hoe je een duurzame groene tuin ontwerpt? Of wil je vooral leren hoe je met minder werk, meer van je tuin kunt genieten?

Het is tijd om de tuin lenteklaar te maken. Van het bewerken van de grond tot het snoeien van de te hoog hangende takken in de boom tot de uitstekende vlinderstruik. ‘Van snoeien komt bloeien’ en daar wordt iedereen gelukkig van.

Hoe houd je ziekten en plagen die het op je planten hebben gemunt onder controle? Of, nog beter, hoe vermijd je ze? Hier heeft DCM iets op gevonden: de nieuwe DCM Garden Care meldingen per mail!

Laatste editie