Tuinplanten Top 15 – Maart 2023

GRD_Prunus

Tuinplanten Top 15 – Maart 2023

Maart is een van de weinige maanden waarin Hydrangea zich van de troon laat stoten. Prunus voert deze maand de Top 15 aan van best verkochte plantengeslachten via het handelsplatform van Groen-Direkt. Begrijpelijk gezien het grote aanbod in maart van Prunus in knop of bloem, en de aanvullende groenblijvende soorten in dit brede geslacht.

Lavandula draaft nu al op in de verkoopstatistieken, maar verder is er nog weinig beweging ten opzichte van februari. Het aanstaande voorjaarsweer zal het beeld snel veranderen: Lavandula zal verder doorschieten. Ook zal het aanbod aan Buddleja snel groeien en de eerste hoeveelheden rozen vinden hun weg naar de tuincentra.

Groene heesters als Ilex, Rhododendron/Azalea en Viburnum zullen, niet alleen in aantal planten, maar ook in deze statistiek op basis van omzetwaarde, een lagere positie innemen. Dit ten gunste van bloeiende planten. De eerste noemenswaardige hoeveelheden perkgoed vinden vanaf april hun weg door de keten, evenals de vroegbloeiende vaste planten.

1. Prunus
2. Hydrangea
3. Acer
4. Rhododendron
5. Magnolia
6. Ilex
7. Euonymus
8. Buxus
9. Paeonia
10. Photinia
11. Syringa
12. Lavandula
13. Clematis
14. Viburnum
15. Hedera

Deel dit bericht

Meer berichten

30 september van 9 tot 15 uur bent u van harte welkom op onze jaarlijkse Kerstbomenbeurs. Diverse standhouders en noviteiten staan voor u klaar om er weer een succesvol kerstbomenseizoen van te maken. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd en we maken er zoals elk jaar weer een gezellige dag van. 

Tegenwoordig tuinieren we met z’n allen in het voorjaar als de zon schijnt. Fijn voor ons, maar niet voor de plant. Tot zo’n dertig jaar geleden was het najaar juist hét plantseizoen.

Een nieuwe duurzame mijlpaal voor Capi Europe dat zich sinds mei 2023 B Corp mag noemen. B Corp, Business as a force for good, is een keurmerk voor sociale bedrijven die met hun product of dienst bijdragen aan een betere wereld. Om het B Corp certificaat te krijgen moet je als bedrijf voldoen aan hoge […]

Na de succesvolle oprichting van Euro Plant Tray GmbH in juni 2023 is Dirk Bansemer benoemd tot algemeen directeur. Alle operationele zaken van de coöperatie worden vanaf nu binnen EPT gecoördineerd. Denk aan de financiering van de trays en de contractuele overeenkomsten met producenten en toekomstige gebruikers van de trays. Rupert Fey is benoemd tot […]

Na een moeizame start dit jaar laat de nieuwste Garden Retail Market Update van Garden Connect zien dat de bezoekersaantallen op websites tijdens Q2-23 verbeteren. De vraag naar kamerplanten daalde met 4 procent, naar tuinmeubelen werd 8 procent meer gezocht en het aantal zoekopdrachten rondom tuincentra lag 5 procent hoger dan in 2022.

Een aantal jaar geleden introduceerde OK Plant compleet ingerichte tuincentrumtafels met onderscheidende producten van het lifestylemerk Kolibri; orchideeën, groene planten gecombineerd met woonaccessoires en sierpotten. Uit recent onderzoek blijkt dat het Kolibri-assortiment een positieve invloed heeft op de winkelomzet. Inmiddels staan er 55 tuincentrumtafels bij hoogwaardige tuincentra en retailers in Europa.

Plukboeketten zijn verrassend populair in Europa. Ze stralen positiviteit, vrolijkheid en optimisme uit, en dat is precies wat de consument nodig heeft.

Laatste editie