Trade Fair Aalsmeer start op dinsdag 7 november­

NH20221109-042-LR_2022-11-17-111733_rzze

Trade Fair Aalsmeer start op dinsdag 7 november­

De Trade Fair Aalsmeer zal dit jaar, anders dan andere jaren, starten op de dinsdag in plaats van op de woensdag. De driedaagse sierteeltbeurs is van dinsdag 7 tot en met donderdag 9 november.

Aanleiding voor de verandering vormt de piekbelangstelling voor de beurs op de woensdag en donderdag. ‘Door de grote belangstelling van het internationale vakpubliek loopt de locatie in Aalsmeer tegen de grens aan van wat aan bezoekers tegelijkertijd kan worden ontvangen. Door de minder drukbezochte vrijdag te vervangen door de dinsdag zal een betere spreiding van het bezoek kunnen worden gerealiseerd’, aldus de beursorganisatie.

De Trade Fair Aalsmeer is een van de grootste sierteeltbeurzen wereldwijd, afgelopen editie trok ruim 20.000 bezoekers. Jaarlijks tonen meer dan 650 kwekers van bloemen en planten drie dagen lang hun producten aan internationale inkopers. De beurs vindt plaats in het veilgebouw van Royal FloraHolland Aalsmeer en is een belangrijk verkoop -en relatie­moment voor de sierteelt.

Deel dit bericht

Meer berichten

30 september van 9 tot 15 uur bent u van harte welkom op onze jaarlijkse Kerstbomenbeurs. Diverse standhouders en noviteiten staan voor u klaar om er weer een succesvol kerstbomenseizoen van te maken. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd en we maken er zoals elk jaar weer een gezellige dag van. 

Tegenwoordig tuinieren we met z’n allen in het voorjaar als de zon schijnt. Fijn voor ons, maar niet voor de plant. Tot zo’n dertig jaar geleden was het najaar juist hét plantseizoen.

Een nieuwe duurzame mijlpaal voor Capi Europe dat zich sinds mei 2023 B Corp mag noemen. B Corp, Business as a force for good, is een keurmerk voor sociale bedrijven die met hun product of dienst bijdragen aan een betere wereld. Om het B Corp certificaat te krijgen moet je als bedrijf voldoen aan hoge […]

Na de succesvolle oprichting van Euro Plant Tray GmbH in juni 2023 is Dirk Bansemer benoemd tot algemeen directeur. Alle operationele zaken van de coöperatie worden vanaf nu binnen EPT gecoördineerd. Denk aan de financiering van de trays en de contractuele overeenkomsten met producenten en toekomstige gebruikers van de trays. Rupert Fey is benoemd tot […]

Na een moeizame start dit jaar laat de nieuwste Garden Retail Market Update van Garden Connect zien dat de bezoekersaantallen op websites tijdens Q2-23 verbeteren. De vraag naar kamerplanten daalde met 4 procent, naar tuinmeubelen werd 8 procent meer gezocht en het aantal zoekopdrachten rondom tuincentra lag 5 procent hoger dan in 2022.

Een aantal jaar geleden introduceerde OK Plant compleet ingerichte tuincentrumtafels met onderscheidende producten van het lifestylemerk Kolibri; orchideeën, groene planten gecombineerd met woonaccessoires en sierpotten. Uit recent onderzoek blijkt dat het Kolibri-assortiment een positieve invloed heeft op de winkelomzet. Inmiddels staan er 55 tuincentrumtafels bij hoogwaardige tuincentra en retailers in Europa.

Plukboeketten zijn verrassend populair in Europa. Ze stralen positiviteit, vrolijkheid en optimisme uit, en dat is precies wat de consument nodig heeft.

Laatste editie