Totaaloplossing voor de winkelvloer

Tuincentrumtafel Kolibri TuinZaken (2)

Totaaloplossing voor de winkelvloer

Een aantal jaar geleden introduceerde OK Plant compleet ingerichte tuincentrumtafels met onderscheidende producten van het lifestylemerk Kolibri; orchideeën, groene planten gecombineerd met woonaccessoires en sierpotten. Uit recent onderzoek blijkt dat het Kolibri-assortiment een positieve invloed heeft op de winkelomzet. Inmiddels staan er 55 tuincentrumtafels bij hoogwaardige tuincentra en retailers in Europa.

‘Het Kolibri-assortiment sluit aan bij de laatste trends, inspireert de consument en ontzorgt de groene vakspecialist’, vertelt Thijs van der Valk, verkoper bij OK Plant. Ook de tuincentra die de Kolibri-tafel hebben staan zijn enthousiast over het assortiment. Zo vertellen Marcel en Marlon Koene van tuincentrum De Carlton: ‘De Kolibri-tafel is het eerste wat onze klanten zien als ze de kamerplantenafdeling oplopen. De tafel is een echte blikvanger die veel aandacht trekt. Door regelmatig van collectie sierpotten en woonaccessoires te wisselen blijft de presentatie actueel en inspirerend voor de klanten. Kolibri is één van de meest gewaardeerde merken in onze winkel. Dit zien we terug in een minimale derving van de planten en een positief rendement.’

De m²-omzet wordt verhoogd, omdat consumenten de planten met sierpotten en woonaccessoires combineren. Hierdoor is de omzetsnelheid hoog terwijl de derving van de planten minimaal is. Nadat de tuincentrumtafel is ingericht, houdt OK Plant nauw contact met de klant om het assortiment up-to-date te houden. Ook is er vanuit OK Plant een vast contactpersoon die de winkels bezoekt voor tips en advies.

Deel dit bericht

Meer berichten

30 september van 9 tot 15 uur bent u van harte welkom op onze jaarlijkse Kerstbomenbeurs. Diverse standhouders en noviteiten staan voor u klaar om er weer een succesvol kerstbomenseizoen van te maken. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd en we maken er zoals elk jaar weer een gezellige dag van. 

Tegenwoordig tuinieren we met z’n allen in het voorjaar als de zon schijnt. Fijn voor ons, maar niet voor de plant. Tot zo’n dertig jaar geleden was het najaar juist hét plantseizoen.

Een nieuwe duurzame mijlpaal voor Capi Europe dat zich sinds mei 2023 B Corp mag noemen. B Corp, Business as a force for good, is een keurmerk voor sociale bedrijven die met hun product of dienst bijdragen aan een betere wereld. Om het B Corp certificaat te krijgen moet je als bedrijf voldoen aan hoge […]

Na de succesvolle oprichting van Euro Plant Tray GmbH in juni 2023 is Dirk Bansemer benoemd tot algemeen directeur. Alle operationele zaken van de coöperatie worden vanaf nu binnen EPT gecoördineerd. Denk aan de financiering van de trays en de contractuele overeenkomsten met producenten en toekomstige gebruikers van de trays. Rupert Fey is benoemd tot […]

Na een moeizame start dit jaar laat de nieuwste Garden Retail Market Update van Garden Connect zien dat de bezoekersaantallen op websites tijdens Q2-23 verbeteren. De vraag naar kamerplanten daalde met 4 procent, naar tuinmeubelen werd 8 procent meer gezocht en het aantal zoekopdrachten rondom tuincentra lag 5 procent hoger dan in 2022.

Een aantal jaar geleden introduceerde OK Plant compleet ingerichte tuincentrumtafels met onderscheidende producten van het lifestylemerk Kolibri; orchideeën, groene planten gecombineerd met woonaccessoires en sierpotten. Uit recent onderzoek blijkt dat het Kolibri-assortiment een positieve invloed heeft op de winkelomzet. Inmiddels staan er 55 tuincentrumtafels bij hoogwaardige tuincentra en retailers in Europa. ‘Het Kolibri-assortiment sluit aan […]

Plukboeketten zijn verrassend populair in Europa. Ze stralen positiviteit, vrolijkheid en optimisme uit, en dat is precies wat de consument nodig heeft.

Laatste editie