Top 10 bestverkochte tuinplanten augustus en september

Top 10-Photinia

Top 10 bestverkochte tuinplanten augustus en september

Welke planten zijn in trek bij de consument? Voor de komende twee maanden mogen we de onderstaande Top 10 verwachten, gebaseerd op historische Groen-Direkt verkoopstatistieken van de twee voorgaande jaren.

Opvallend in augustus en september is dat de verkoop vaste planten niet de top 10 haalt. Afgezien van het jaarrond bestverkochte gras, Pennisetum. In aantal staat Viola op een eerste plek, grote aantallen, een klassiek product waar consumenten om vragen als vervanging voor uitgebloeide perkplanten in de bakken.

Op basis van aantallen
1. Viola
2. Euonymus
3. Calluna
4. Hydrangea
5. Hebe
6. Prunus
7. Buxus
8. Gaultheria
9. Skimmia
10. Ilex

Naar omzet
1. Hydrangea
2. Prunus
3. Acer
4. Skimmia
5.Rhododendron
6. Viburnum
7. Ilex
8. Buxus
9. Euonymus
10. Pennisetum

Net buiten de Top 10 in omzet valt, op nummer 11, Photinia ofwel de glansmispel. Deze wordt, zeker in nieuwbouwwijken, regelmatig in tuinen toegepast. In de handel staat ‘t daarom ook wel bekend als de Vinex-struik.

Photinia is een aantrekkelijk geraamte voor groene tuinen en vaak een goed alternatief voor de standaard laurierhaag. Naast goed vertakte struiken in een kluit voor hagen is ook Photinia op stam of als solitair een geliefde toepassing. Het meest aangeboden wordt Photinia x fraseri ‘Red Robin’ met in het voorjaar nieuw opvallend rood blad. Bijzonder is ook Photinia ‘Pink Crispy’; met bonte bladeren, groen-witte vlekken en mooi jong blad dat rood uitloopt. Een echte blikvanger voor iedere tuin en al jaren een goed verkopende plant. Tip: Geef de struik na het verkleuren van het eerste rode schot, een lichte nasnoei. Hierop zal de struik opnieuw uitlopen en in de nazomer wederom mooi rood schot produceren.

Deel dit bericht

Meer berichten

30 september van 9 tot 15 uur bent u van harte welkom op onze jaarlijkse Kerstbomenbeurs. Diverse standhouders en noviteiten staan voor u klaar om er weer een succesvol kerstbomenseizoen van te maken. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd en we maken er zoals elk jaar weer een gezellige dag van. 

Tegenwoordig tuinieren we met z’n allen in het voorjaar als de zon schijnt. Fijn voor ons, maar niet voor de plant. Tot zo’n dertig jaar geleden was het najaar juist hét plantseizoen.

Een nieuwe duurzame mijlpaal voor Capi Europe dat zich sinds mei 2023 B Corp mag noemen. B Corp, Business as a force for good, is een keurmerk voor sociale bedrijven die met hun product of dienst bijdragen aan een betere wereld. Om het B Corp certificaat te krijgen moet je als bedrijf voldoen aan hoge […]

Na de succesvolle oprichting van Euro Plant Tray GmbH in juni 2023 is Dirk Bansemer benoemd tot algemeen directeur. Alle operationele zaken van de coöperatie worden vanaf nu binnen EPT gecoördineerd. Denk aan de financiering van de trays en de contractuele overeenkomsten met producenten en toekomstige gebruikers van de trays. Rupert Fey is benoemd tot […]

Na een moeizame start dit jaar laat de nieuwste Garden Retail Market Update van Garden Connect zien dat de bezoekersaantallen op websites tijdens Q2-23 verbeteren. De vraag naar kamerplanten daalde met 4 procent, naar tuinmeubelen werd 8 procent meer gezocht en het aantal zoekopdrachten rondom tuincentra lag 5 procent hoger dan in 2022.

Een aantal jaar geleden introduceerde OK Plant compleet ingerichte tuincentrumtafels met onderscheidende producten van het lifestylemerk Kolibri; orchideeën, groene planten gecombineerd met woonaccessoires en sierpotten. Uit recent onderzoek blijkt dat het Kolibri-assortiment een positieve invloed heeft op de winkelomzet. Inmiddels staan er 55 tuincentrumtafels bij hoogwaardige tuincentra en retailers in Europa.

Plukboeketten zijn verrassend populair in Europa. Ze stralen positiviteit, vrolijkheid en optimisme uit, en dat is precies wat de consument nodig heeft.

Laatste editie