Steck Plantchallenge

AM-Tuincentrum Steck Plant Challenge-1377

Steck Plantchallenge

Steck Utrecht heeft een Plantchallenge georganiseerd voor klanten met een grote liefde voor kamerplanten.

Het werkt als volgt: kies één kamerplant uit je collectie, die je dit jaar van dichtbij gaat volgen. Een stekje dat nog moet groeien, een kneusje of gewoon je lievelingsplant. De uitdaging is om dit jaar met de juiste verzorging het allerbeste uit je plant te halen. Én om meer te leren over je plant door de seizoenen heen. Steck helpt hierbij. Deelnemers krijgen persoonlijk advies van de Steck plantendokter en de eerste 30 deelnemers aan deze groene uitdaging ontvangen een plantenboostpakket.

In het tuincentrum staat in de Kamerkas een speciale Plantchallenge plantentafel met mooie groene kamerplanten om potentiële deelnemers te motiveren.

Ook is daar een opstelling met drie planten die de medewerkers van Steck dit jaar extra goed gaan verzorgen: Rocket, een stekje van Ficus elastica, Gizmo, een op te lappen Monstera variegata en Dottie, een Begonia ‘Double Dot’. De overige deelnemende planten bekijken kan via Instagram steck­utrecht, #steckchallenge.

Deelnemers die tussen 1 september en 31 december 2024 minimaal vier updates (met minstens een maand tussentijd) van hun plant hebben gedeeld, krijgen in december een gratis plant.

Ga voor de spelregels en de voorwaarden naar: steckutrecht.nl/plantchallenge.

Deel dit bericht

Meer berichten

Online bloemenverzender Topbloemen.nl stopt het netwerk van lokale bloemisten voor de distributie van online bestelde boeketten. De vaste samenwerking met 83 lokale bloemisten in Nederland wordt ontbonden, officieel per 1 juli 2025. Een brief met die mededeling is volgens de NOS bij de aangesloten bloemisten bezorgd.

De deelnemende bedrijven pakten flink uit met gastvrije ontvangsten en mooie productpresentaties van onder andere intrigerende nieuwigheden op het gebied van pot- en perkplanten, volle parkeerplaatsen en dientengevolge stijgende bezoekerscijfers: het vier dagen durende event FlowerTrials 2024, 11-14 juni, was wederom succesvol.

Maar liefst 86% van de Nederlanders heeft op dit moment een huisdier of heeft er in het verleden een gehad blijkt uit het jaarlijkse huisdierenonderzoek van NVG en Dibevo. Van katten tot aan vijvervissen is gezelligheid de belangrijkste motivatie om een huisdier te nemen, gevolgd door ‘onvoorwaardelijke vriendschap’. Ook vormen huisdieren een integraal onderdeel van het gezinsleven – waardoor ze zelfs de vakantieplannen beïnvloeden.  Het huisdierbezit in Nederland is het afgelopen jaar ongeveer gelijk gebleven: in bijna de helft van alle huishoudens lopen, vliegen of zwemmen één of meer dieren. Ook ‘interessante of mooie dieren’ en ‘fijn om voor een dier te zorgen’ worden aangevoerd als redenen om een huisdier te nemen. Bij honden staat ‘meer bewegen en actief bezigzijn’ hoog genoteerd (55%). 

Floramedia bestaat 100 jaar. Dit feestelijke feit werd nog eens kracht bijgezet door de verlening van het predicaat ‘Koninklijk’ door Koning Willem-Alexander. Zonder meer een erkenning van Floramedia’s uitzonderlijke bijdrage aan de sector gedurende een eeuw. De officiële uitreiking vond plaats op 5 juni door burgemeester Jan Hamming.

Vanaf 1 maart 2024 is Intratuin Etten-Leur up & running. Eigenaar Freek Schalk van voorheen Life & Garden Etten-Leur, is enthousiast: ‘Het voelt alsof we een stoptrein zijn geweest die ineens bij een intercity moet aanhaken.’

GRS Retail en inkooporganisatie Prickels slaan de handen ineen om tuincentra in Nederland en België nog beter te bedienen. De gedeelde visie om tuincentra-eigenaren in hun vrije ondernemerschap te ondersteunen, gecombineerd met het streven om maximale waarde te bieden tegen minimale kosten, maakt de samenwerking een logische stap. Op 1 juli 2024 zal GRS Retail […]

Laatste editie