Snoeien doet bloeien

Fiskars-Gardening_Action_Plus_Pruner_Bypass_SmartFit_P541_1057169_01

Snoeien doet bloeien

Het is tijd om de tuin lenteklaar te maken. Van het bewerken van de grond tot het snoeien van de te hoog hangende takken in de boom tot de uitstekende vlinderstruik. ‘Van snoeien komt bloeien’ en daar wordt iedereen gelukkig van.

Denk bij het (aan)planten altijd aan de bijen, die essentieel zijn voor het welzijn van onze planeet. Sommige gewassen, zoals fruit­bomen en aardbeien, zijn geheel afhankelijk van bestuiving door insecten. Voor nog betere resul­taten kun je de natuur een handje helpen. Bijvoorbeeld door de grond te voeden met compost voor voedingrijke gewassen en veerkrachtige planten. Onkruid verwijderen zodat alle voedingsstoffen naar de planten gaan. En, indien nodig, watergeven.

Goed gereedschap maakt het werk in de tuin gemakkelijker. Zo heeft Fiskars alle producten zo ontworpen om de noodzakelijke handelingen in de tuin plezieriger te maken. De Solid spade heeft een scherpe rand voor het graven in harde, steenachtige grond of het snijden door turf of wortels. De
D-vormige handgreep is geschikt voor elk formaat hand, ook zonder handschoenen. De Solid grondvork heeft een stijve constructie van tanden en steel en is ideaal voor verticuteren van het gazon, het losmaken en omscheppen van compacte grond, het bewerken van de composthoop of het wegharken van stenen en onkruid.

Door regelmatig vaste planten en fruitbomen te snoeien of lange, grillige takken uit struiken te knippen, bevorder je de algehele gezondheid van planten. De Fiskars snoeischaren zijn voorzien van een reeks technologische eigenschappen waardoor, naar eigen zeggen, de knipkracht wordt gemaxima­liseerd. Zo zorgt de verstelbare SmartFit-hendel van de P541 snoeischaar ervoor dat je minder snel vermoeid raakt.

Deel dit bericht

Meer berichten

Het voorjaar is voor veel tuincentra (extra) feestelijk begonnen met bijzondere mijlpalen. Bij een aantal GRS-tuincentra zijn jubilea gevierd, maar ook overnames door de tweede of zelfs derde generatie.

In het kader van duurzaamheid wordt kerst in de tuincentra regelmatig als lastige productgroep aangemerkt. Toch wordt duurzaamheid een steeds belangrijker thema in feestelijke decoraties. Onder het thema ‘Ethical Style by Christmasworld’ werden dit jaar voor het eerst op duurzaamheid gerichte exposanten en hun producten gegroepeerd – geïnteresseerde inkopers vonden zo snel de voor hen […]

Zeg je Floriade, dan zeg je prachtig beeld van de sierteelt- en tuinbranche. Noviteiten, innovaties en inspiratie. Maar ook ophef, miljoenentekorten en planningsproblemen want de creatie had keer op keer veel voeten in de aarde – toch waren de eindresultaten telkens zeer de moeite waard en hoe dan ook een visitekaartje voor de Nederlandse sierteeltsector.

Zelf muziek maken met planten. Het kon tijdens de Design Week in Milaan (IT) Als eerste bedrijf in haar categorie nam Stiga hieraan deel met een installatie in de stad waarmee bezoekers interactief ‘muziek’ met planten konden maken.

Sinds de invoering in 1973 staat de barcode op meer dan 1 miljard producten. De ‘beep’ bij de kassa is verworden tot een universeel en zeer herkenbaar geluid. De barcode heeft de kassadoorloop versneld maar ook de nauwkeurig­-heid van voorraden en de bevoorradingssnelheid verbeterd – lege schappen namen af. Tevens opende de streepjescode de deur […]

E-commerce platform voor plantenliefhebbers PLNTS heeft het e-fulfilment bedrijf Herbie en het consumentenlabel Bloomique overgenomen. Middels een buy-and-build strategie bouwt plantenplatform PLNTS aan een solide groep binnen de online plantenmarkt, die moet bijdragen aan het verder internationaliseren van de organisatie.

Maart is een van de weinige maanden waarin Hydrangea zich van de troon laat stoten. Prunus voert deze maand de Top 15 aan van best verkochte plantengeslachten via het handelsplatform van Groen-Direkt. Begrijpelijk gezien het grote aanbod in maart van Prunus in knop of bloem, en de aanvullende groenblijvende soorten in dit brede geslacht.

Laatste editie