Samen sterk voor preventieve dierenzorg

Prins-Samenwerking Figo - Prins Petfoods banner

Samen sterk voor preventieve dierenzorg

Figo en Prins Petfoods slaan de handen ineen om de gezondheid van huisdieren in Nederland te verbeteren. De samenwerking benadrukt het belang van gezonde voeding en preventieve zorg voor huisdieren.

Figo wil zorgverzekeringen voor huisdieren zo flexibel, eenvoudig en transparant mogelijk maken. Hierbij is preventieve zorg standaard gedekt in een jaarlijks preventiebudget van € 75.

Nederlanders zorgen goed voor hun huisdieren, maar vaak wordt pas een dierenarts bezocht wanneer zich al problemen voordoen. Toch groeit het besef dat preventieve zorg cruciaal is om pijn en ongemak bij huisdieren te voorkomen door de juiste hulp en advies op het juiste moment.

Het Prins Health Coach programma van Prins Petfoods is speciaal ontworpen om huisdieren te ondersteunen in hun dagelijkse welzijn. Verspreid over Nederland zijn Prins Health Coach locaties waar huisdiereigenaren direct advies en behandelingen kunnen krijgen van deskundige coaches.

Marlou Mulders, commercieel directeur van Prins Petfoods: ‘Het delen van kennis om het welzijn van dieren te verbeteren zit in ons DNA. Dit doen we door het produceren van kwalitatieve voeding, het delen van kennis en het opleiden van dierprofessionals  via opleidingscentrum Edupet. Hierdoor kunnen deze professionals preventieve en kwalitatieve behandelingen voor dieren verzorgen. Voorkomen is immers beter dan genezen.’

Bij een Figo huisdierenzorgverzekering worden preventieve behandelingen bij een Prins Health Coach vergoed vanuit het preventiebudget. Denk daarbij aan specifieke consulten gericht op puppy’s, gezond gewicht en voedingsadvies

Deel dit bericht

Meer berichten

Online bloemenverzender Topbloemen.nl stopt het netwerk van lokale bloemisten voor de distributie van online bestelde boeketten. De vaste samenwerking met 83 lokale bloemisten in Nederland wordt ontbonden, officieel per 1 juli 2025. Een brief met die mededeling is volgens de NOS bij de aangesloten bloemisten bezorgd.

De deelnemende bedrijven pakten flink uit met gastvrije ontvangsten en mooie productpresentaties van onder andere intrigerende nieuwigheden op het gebied van pot- en perkplanten, volle parkeerplaatsen en dientengevolge stijgende bezoekerscijfers: het vier dagen durende event FlowerTrials 2024, 11-14 juni, was wederom succesvol.

Maar liefst 86% van de Nederlanders heeft op dit moment een huisdier of heeft er in het verleden een gehad blijkt uit het jaarlijkse huisdierenonderzoek van NVG en Dibevo. Van katten tot aan vijvervissen is gezelligheid de belangrijkste motivatie om een huisdier te nemen, gevolgd door ‘onvoorwaardelijke vriendschap’. Ook vormen huisdieren een integraal onderdeel van het gezinsleven – waardoor ze zelfs de vakantieplannen beïnvloeden.  Het huisdierbezit in Nederland is het afgelopen jaar ongeveer gelijk gebleven: in bijna de helft van alle huishoudens lopen, vliegen of zwemmen één of meer dieren. Ook ‘interessante of mooie dieren’ en ‘fijn om voor een dier te zorgen’ worden aangevoerd als redenen om een huisdier te nemen. Bij honden staat ‘meer bewegen en actief bezigzijn’ hoog genoteerd (55%). 

Floramedia bestaat 100 jaar. Dit feestelijke feit werd nog eens kracht bijgezet door de verlening van het predicaat ‘Koninklijk’ door Koning Willem-Alexander. Zonder meer een erkenning van Floramedia’s uitzonderlijke bijdrage aan de sector gedurende een eeuw. De officiële uitreiking vond plaats op 5 juni door burgemeester Jan Hamming.

Vanaf 1 maart 2024 is Intratuin Etten-Leur up & running. Eigenaar Freek Schalk van voorheen Life & Garden Etten-Leur, is enthousiast: ‘Het voelt alsof we een stoptrein zijn geweest die ineens bij een intercity moet aanhaken.’

GRS Retail en inkooporganisatie Prickels slaan de handen ineen om tuincentra in Nederland en België nog beter te bedienen. De gedeelde visie om tuincentra-eigenaren in hun vrije ondernemerschap te ondersteunen, gecombineerd met het streven om maximale waarde te bieden tegen minimale kosten, maakt de samenwerking een logische stap. Op 1 juli 2024 zal GRS Retail […]

Laatste editie