Refresh & Re-think

EFSA Spoga Gafa 2023

Refresh & Re-think

Op dit moment worden de laatste voorbereidingen afgerond voor de realisatie van Efsa Concept Store Refresh op in hal 10.1 van vakbeurs spoga+gafa in Keulen (18-20 juni).

De Efsa Concept Store heeft als motto Refresh & Re-think, want de wereld verandert snel. De klant van nu wil verrast worden en iets bijzonders beleven of kopen. Storytelling is niet meer weg te denken: Het draait allemaal om het verhaal dat we (willen) vertellen.

Frank van der Heide van Efsa; ‘We willen in de eerste plaats een ontmoetingsplek creëren in een ongedwongen sfeer voor mensen die actief zijn in onze branche. Daarbij willen we stimuleren dat retailers en leveranciers met elkaar een gesprek te voeren over de markt, over nieuwe ideeën en concepten en nieuwe businessmodellen.’

‘Tevens beschikt ieder Efsa-lid in de concept store over een etalage in de vorm van een container, waarin zij hun innovaties en producten laten zien.’

‘Zo stimuleren we zowel de verbondenheid van de Efsa-leden onderling als met de markt en nodigen we beide partijen uit om in gesprek te gaan over morgen: Re-think. Daarnaast presenteren we in de lounge de Efsa Trends voorjaar 2024 – ook dit is weer een ontmoetingsplek.’ De Concept Store is gerealiseerd in samenwerking met LookINsight.

Deel dit bericht

Meer berichten

30 september van 9 tot 15 uur bent u van harte welkom op onze jaarlijkse Kerstbomenbeurs. Diverse standhouders en noviteiten staan voor u klaar om er weer een succesvol kerstbomenseizoen van te maken. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd en we maken er zoals elk jaar weer een gezellige dag van. 

Tegenwoordig tuinieren we met z’n allen in het voorjaar als de zon schijnt. Fijn voor ons, maar niet voor de plant. Tot zo’n dertig jaar geleden was het najaar juist hét plantseizoen.

Een nieuwe duurzame mijlpaal voor Capi Europe dat zich sinds mei 2023 B Corp mag noemen. B Corp, Business as a force for good, is een keurmerk voor sociale bedrijven die met hun product of dienst bijdragen aan een betere wereld. Om het B Corp certificaat te krijgen moet je als bedrijf voldoen aan hoge […]

Na de succesvolle oprichting van Euro Plant Tray GmbH in juni 2023 is Dirk Bansemer benoemd tot algemeen directeur. Alle operationele zaken van de coöperatie worden vanaf nu binnen EPT gecoördineerd. Denk aan de financiering van de trays en de contractuele overeenkomsten met producenten en toekomstige gebruikers van de trays. Rupert Fey is benoemd tot […]

Na een moeizame start dit jaar laat de nieuwste Garden Retail Market Update van Garden Connect zien dat de bezoekersaantallen op websites tijdens Q2-23 verbeteren. De vraag naar kamerplanten daalde met 4 procent, naar tuinmeubelen werd 8 procent meer gezocht en het aantal zoekopdrachten rondom tuincentra lag 5 procent hoger dan in 2022.

Een aantal jaar geleden introduceerde OK Plant compleet ingerichte tuincentrumtafels met onderscheidende producten van het lifestylemerk Kolibri; orchideeën, groene planten gecombineerd met woonaccessoires en sierpotten. Uit recent onderzoek blijkt dat het Kolibri-assortiment een positieve invloed heeft op de winkelomzet. Inmiddels staan er 55 tuincentrumtafels bij hoogwaardige tuincentra en retailers in Europa.

Plukboeketten zijn verrassend populair in Europa. Ze stralen positiviteit, vrolijkheid en optimisme uit, en dat is precies wat de consument nodig heeft.

Laatste editie