Prickels blijft groeien

Tuincentrum-Frits-Janssen-2022-scaled

Prickels blijft groeien

De afgelopen maand hebben drie nieuwe leden zich aangesloten bij serviceorganisatie Prickels. De Bree Tuinen in Aalten, tuincentrum Frits Janssen in Akersloot en groencentrum en kwekerij De Vlieren in Horssen.

Sinds 2022 heeft Prickels een flinke groei doorgemaakt. Volgens Rebecca Antonisse-Spek en Fons van der Leen is de toegenomen bekendheid over de organisatie en de dienstverlening aan tuincentra, groencentra en hoveniers een feit en vormen ze belangrijke redenen voor de groei. ‘De aanbevelingen van onze bestaande leden helpen ons ook enorm in het leggen van nieuwe contacten en het verminderen van de schroom om contact met ons op te nemen, ook dat is echt een flinke steun in onze rug’, zegt Van der Leen.

Tevens begint inmiddels de samen­werking met de VHG, brancheorganisatie voor hoveniers en groen-
voorzieners, steeds meer vorm te krijgen. ‘Een duidelijk voorbeeld hiervan is de flinke uitbreiding van het assortiment op de b2b-webshop Tuinwinckel.com. Deze groei van activiteiten en leden wordt ook opgemerkt door de leveranciers. Naast de bestaande voorkeursleveranciers ontstaan er ook nieuwe samenwerkingen. Zoals bijvoorbeeld met het Belgische Van der Gucht potterie. Kortom, ook dit jaar weer volop beweging bij Prickels.’

Deel dit bericht

Meer berichten

30 september van 9 tot 15 uur bent u van harte welkom op onze jaarlijkse Kerstbomenbeurs. Diverse standhouders en noviteiten staan voor u klaar om er weer een succesvol kerstbomenseizoen van te maken. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd en we maken er zoals elk jaar weer een gezellige dag van. 

Tegenwoordig tuinieren we met z’n allen in het voorjaar als de zon schijnt. Fijn voor ons, maar niet voor de plant. Tot zo’n dertig jaar geleden was het najaar juist hét plantseizoen.

Een nieuwe duurzame mijlpaal voor Capi Europe dat zich sinds mei 2023 B Corp mag noemen. B Corp, Business as a force for good, is een keurmerk voor sociale bedrijven die met hun product of dienst bijdragen aan een betere wereld. Om het B Corp certificaat te krijgen moet je als bedrijf voldoen aan hoge […]

Na de succesvolle oprichting van Euro Plant Tray GmbH in juni 2023 is Dirk Bansemer benoemd tot algemeen directeur. Alle operationele zaken van de coöperatie worden vanaf nu binnen EPT gecoördineerd. Denk aan de financiering van de trays en de contractuele overeenkomsten met producenten en toekomstige gebruikers van de trays. Rupert Fey is benoemd tot […]

Na een moeizame start dit jaar laat de nieuwste Garden Retail Market Update van Garden Connect zien dat de bezoekersaantallen op websites tijdens Q2-23 verbeteren. De vraag naar kamerplanten daalde met 4 procent, naar tuinmeubelen werd 8 procent meer gezocht en het aantal zoekopdrachten rondom tuincentra lag 5 procent hoger dan in 2022.

Een aantal jaar geleden introduceerde OK Plant compleet ingerichte tuincentrumtafels met onderscheidende producten van het lifestylemerk Kolibri; orchideeën, groene planten gecombineerd met woonaccessoires en sierpotten. Uit recent onderzoek blijkt dat het Kolibri-assortiment een positieve invloed heeft op de winkelomzet. Inmiddels staan er 55 tuincentrumtafels bij hoogwaardige tuincentra en retailers in Europa.

Plukboeketten zijn verrassend populair in Europa. Ze stralen positiviteit, vrolijkheid en optimisme uit, en dat is precies wat de consument nodig heeft.

Laatste editie