Predicaat Excellence Roses

Predicaat Excellence Roses

Predicaat Excellence Roses

Elf nieuwe rozen kregen dit jaar het predicaat Excellence Roses in de Nederlands-Belgische keuringen. Het totale sortiment Excellence Roses komt hiermee op 66.

Excellence Roses zijn sterke, gezonde, rijk- en doorbloeiende rozen, die zonder inzet van gewasbeschermingsmiddelen een goed resultaat geven in particuliere tuinen en de openbare ruimte. De rozen van eindbeoordeling 2021, zijn 2019/2020 geplant. Gedurende drie seizoenen beoordeelden keurmeesters de rozen op verschillende momenten in het jaar. De resultaten staan op www.kvbc.nl.

 • ‘Bijenweelde Roze’: heesterroos van Tantau (h50-80cm). Enkele roze bloemen met gele meeldraden, bijenlokkend. (rechts)
 • ‘Carmen Würth’: Intens geurende theehybride van Kordes met gevulde, violet-roze bloemen. Opgaande, bossige groei (h1m, b40cm). (links)
 • ‘Limona’: Lichtgeurende theehybride van Kordes. Gevulde, lichtgele bloemen, opgaande, bossige groei (h1m, b50cm).
 • ‘Medal Amorina’: Heesterroos van De Ruiter Innovations. Snelle groeier, breed opgaand (h1m). Kenmerkend kleurcontrast van gele, dubbele bloem en roodbruin jong blad.
 • ‘Midsummersnow’: Geurende floribundaroos van Viva International met helderwitte bloemen, gele meeldraden, donker­groen blad, purperrode jonge takken (h70, b40cm).
 • ‘Orangerie’: Floribundaroos van Kordes met dichtgevulde, feloranje bloemen. Bossige groei (h80, b50cm). (3e foto)
 • ‘Peach Melba’: Klimroos van Kordes met licht geurende, gevulde, abrikoos-oranje bloemen. (h2m, b70cm).
  ‘Princesse Stéphanie de Luxembourg’: Floribundaroos van Viva International met lichtgeurende abrikooskleurige bloemen. Donkerrode bloemknoppen (h120, b60cm).
 • ‘Roseromantic’: Bossig groeiende floribundaroos van Kordes (h70, b60cm). Halfdubbele crème-zalmroze gemêleerde bloemen. (2e foto)
 • ‘Sweet Romanza’: Floribundaroos van Jan Spek Rozen met licht geurende, gevulde, zachtroze bloemen(h60, b40cm).
 • ‘White Valeda’: Lage, snel breed uitgroeiende rugosa-hybride (h70cm) van De Ruiter Innovations. Halfgevulde, lichtroze bloem, bottelvormend.

Deel dit bericht

Meer berichten

Vraag hier uw gratis kaarten voor christmasworld aan. De toegangskaarten zijn de hele beurs geldig en geven tevens toegang tot de Ambiente en Creativeworld

Vanaf 15 februari 2023 zijn de 1240c steengoed potten Chao en Humus van Ceramics Limburg weer voldoende leverbaar in de natuurkleuren terra en betonlook grijs. Deze handgemaakte steengoed potten worden vervaardigd in Portugal waar ze worden gebakken op 1.240°C – hierdoor zijn ze van hoge kwaliteit. Tevens zijn de potten waterdicht en zowel geschikt voor […]

Na ruim acht jaar gaat Pottery Pots de levendige omgeving van de bloemenveiling in Aalsmeer verruilen voor een nieuwe locatie midden in het groene kwekershart van Nederland recht tegenover de voormalige plantenveiling van Boskoop. Op dit moment wordt nog hard gewerkt aan de bouw van een nieuw pand dat geheel hybride gebouwd wordt. Met meer dan […]

Elf nieuwe rozen kregen dit jaar het predicaat Excellence Roses in de Nederlands-Belgische keuringen. Het totale sortiment Excellence Roses komt hiermee op 66. Excellence Roses zijn sterke, gezonde, rijk- en doorbloeiende rozen, die zonder inzet van gewasbeschermingsmiddelen een goed resultaat geven in particuliere tuinen en de openbare ruimte. De rozen van eindbeoordeling 2021, zijn 2019/2020 […]

Werkgeversorganisatie Koninklijke VHG heeft besloten om een extra loonsverhoging van 3% te geven aan werknemers in de hoveniersbranche. De extra loonsverhoging wordt ingevoerd per 1 februari 2023 en komt bovenop de in 2021 en per september 2022 afgesproken verhoging van 2,5%. De belangrijkste redenen hiervoor zijn de hoge inflatie en sterk stijgende energiekosten. De vakbonden […]

Van 4 t/m 10 april 2023 is het de Week van de Groene Tuin. Milieu Centraal organiseert met een groot aantal partners een week vol tips over het klimaatbestendig maken van de tuin, het voorkomen van onkruid en plagen, tuinen, balkons en straten (verder) vergroenen én verduurzamen en tips om meer dieren in de tuin […]

De sierteeltproductie daalde in 2022. De productiewaarde van bloemen en planten was 500 miljoen euro lager dan een jaar eerder. De productie daalde met 6,7 procent doordat producenten van bloemen onder glas de productie tijdelijk stillegden als reactie op de zeer hoge aardgasprijzen.

Uit een online enquête van marktonderzoeksbureau Motivaction in opdracht van Bloemenbureau Holland blijkt dat bijna 30 procent van de consumenten verwacht het komende half jaar minder uit te geven aan bloemen en planten. Het onderzoek onderzocht de invloed van de huidige inflatie op het koopgedrag van de consument – 1.666 consumenten in Duitsland, Frankrijk, het […]

Myplant & Garden, de belangrijkste vakbeurs voor professioneel tuinieren in Italië, signaleert tekenen van gestage groei in de Italiaanse tuinbranche. Het beursmanagement meldt dat het afwachten is wat er de komende maanden gaat gebeuren vanwege de druk van de inflatie, de energiekosten en de internationale ontwikkelingen.

Laatste editie