Pottery Pots verhuist naar het Groene hart

Pottery Pots verhuist naar het Groene hart

Na ruim acht jaar gaat Pottery Pots de levendige omgeving van de bloemenveiling in Aalsmeer verruilen voor een nieuwe locatie in het Groene hart van Nederland. ‘Een mijlpaal waar we met het hele team naar uitkijken!’

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan de bouw van een nieuw pand dat geheel hybride gebouwd wordt van beton en houten balken. Het kantoor (700m²) wordt verdeeld over twee verdiepingen, 1.400m² showroom is gesitueerd op de mezzanine boven het magazijn waar een compleet shop-in-shop concept wordt getoond. Het magazijn (7.600 m², H12m) krijgt een zeer efficiënte inrichting en vier laaddoks voor sneller bevoorraden en afhalen. Met meer dan 100 zonnepanelen en het gebruik van een warmtepomp wordt het pand geheel energieneutraal.

De uitvoering van het kantoor in loft stijl zal het internationale karakter van het bedrijf benadrukken – Pottery Pots levert wereld-
wijd aan ruim 54 landen. De nieuwe showtuin zal, ook ter inspiratie van de bezoeker, eco­logisch worden aangelegd.

Het nieuwe pand is centraal gelegen en gemakkelijk te bereiken vanuit alle windstreken, en ligt op 35 minuten rijden van de huidige bedrijfslocatie in Aalsmeer.

Deel dit bericht

Meer berichten

30 september van 9 tot 15 uur bent u van harte welkom op onze jaarlijkse Kerstbomenbeurs. Diverse standhouders en noviteiten staan voor u klaar om er weer een succesvol kerstbomenseizoen van te maken. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd en we maken er zoals elk jaar weer een gezellige dag van. 

Tegenwoordig tuinieren we met z’n allen in het voorjaar als de zon schijnt. Fijn voor ons, maar niet voor de plant. Tot zo’n dertig jaar geleden was het najaar juist hét plantseizoen.

Een nieuwe duurzame mijlpaal voor Capi Europe dat zich sinds mei 2023 B Corp mag noemen. B Corp, Business as a force for good, is een keurmerk voor sociale bedrijven die met hun product of dienst bijdragen aan een betere wereld. Om het B Corp certificaat te krijgen moet je als bedrijf voldoen aan hoge […]

Na de succesvolle oprichting van Euro Plant Tray GmbH in juni 2023 is Dirk Bansemer benoemd tot algemeen directeur. Alle operationele zaken van de coöperatie worden vanaf nu binnen EPT gecoördineerd. Denk aan de financiering van de trays en de contractuele overeenkomsten met producenten en toekomstige gebruikers van de trays. Rupert Fey is benoemd tot […]

Na een moeizame start dit jaar laat de nieuwste Garden Retail Market Update van Garden Connect zien dat de bezoekersaantallen op websites tijdens Q2-23 verbeteren. De vraag naar kamerplanten daalde met 4 procent, naar tuinmeubelen werd 8 procent meer gezocht en het aantal zoekopdrachten rondom tuincentra lag 5 procent hoger dan in 2022.

Een aantal jaar geleden introduceerde OK Plant compleet ingerichte tuincentrumtafels met onderscheidende producten van het lifestylemerk Kolibri; orchideeën, groene planten gecombineerd met woonaccessoires en sierpotten. Uit recent onderzoek blijkt dat het Kolibri-assortiment een positieve invloed heeft op de winkelomzet. Inmiddels staan er 55 tuincentrumtafels bij hoogwaardige tuincentra en retailers in Europa.

Plukboeketten zijn verrassend populair in Europa. Ze stralen positiviteit, vrolijkheid en optimisme uit, en dat is precies wat de consument nodig heeft.

Laatste editie