Overnames in online plantenmarkt

PLNTS-Jesse (Links) en Harm-2

Overnames in online plantenmarkt

E-commerce platform voor plantenliefhebbers PLNTS heeft het e-fulfilment bedrijf Herbie en het consumentenlabel Bloomique overgenomen. Middels een buy-and-build strategie bouwt plantenplatform PLNTS aan een solide groep binnen de online plantenmarkt, die moet bijdragen aan het verder internationaliseren van de organisatie.

In december 2022 heeft PLNTS al 123Planten.nl en 123kantoorplanten.nl overgenomen. Daaraan is nu het label Bloomique van Herbie toegevoegd. Jesse Mostert van PLNTS verwacht komend jaar verdere groei van het platform. ‘Met onze huidige en toekomstige overnames willen wij verandering brengen in een versnipperde markt.’ De strategie is uitgestippeld met Triple Group en Marktlink.

Oud mede-eigenaar van Herbie, Harm van Dalen, blijft werkzaam binnen de nieuwe structuur. ‘Veel bedrijven willen graag de logistieke activiteiten rondom de e-fulfilment van groen uitbesteden. Met de toevoeging van Herbie aan het platform van PLNTS maken we optimaal gebruik van de synergie tussen de verschillende bedrijven. Door de krachten te bundelen kan er optimaal worden geprofiteerd van kostenefficiency en schaalvoordelen. Hiermee zijn we nog beter in staat om bestaande en nieuwe retailers inclusief webshops aan te sluiten op het platform van Herbie.’

Deel dit bericht

Meer berichten

Online bloemenverzender Topbloemen.nl stopt het netwerk van lokale bloemisten voor de distributie van online bestelde boeketten. De vaste samenwerking met 83 lokale bloemisten in Nederland wordt ontbonden, officieel per 1 juli 2025. Een brief met die mededeling is volgens de NOS bij de aangesloten bloemisten bezorgd.

De deelnemende bedrijven pakten flink uit met gastvrije ontvangsten en mooie productpresentaties van onder andere intrigerende nieuwigheden op het gebied van pot- en perkplanten, volle parkeerplaatsen en dientengevolge stijgende bezoekerscijfers: het vier dagen durende event FlowerTrials 2024, 11-14 juni, was wederom succesvol.

Maar liefst 86% van de Nederlanders heeft op dit moment een huisdier of heeft er in het verleden een gehad blijkt uit het jaarlijkse huisdierenonderzoek van NVG en Dibevo. Van katten tot aan vijvervissen is gezelligheid de belangrijkste motivatie om een huisdier te nemen, gevolgd door ‘onvoorwaardelijke vriendschap’. Ook vormen huisdieren een integraal onderdeel van het gezinsleven – waardoor ze zelfs de vakantieplannen beïnvloeden.  Het huisdierbezit in Nederland is het afgelopen jaar ongeveer gelijk gebleven: in bijna de helft van alle huishoudens lopen, vliegen of zwemmen één of meer dieren. Ook ‘interessante of mooie dieren’ en ‘fijn om voor een dier te zorgen’ worden aangevoerd als redenen om een huisdier te nemen. Bij honden staat ‘meer bewegen en actief bezigzijn’ hoog genoteerd (55%). 

Floramedia bestaat 100 jaar. Dit feestelijke feit werd nog eens kracht bijgezet door de verlening van het predicaat ‘Koninklijk’ door Koning Willem-Alexander. Zonder meer een erkenning van Floramedia’s uitzonderlijke bijdrage aan de sector gedurende een eeuw. De officiële uitreiking vond plaats op 5 juni door burgemeester Jan Hamming.

Vanaf 1 maart 2024 is Intratuin Etten-Leur up & running. Eigenaar Freek Schalk van voorheen Life & Garden Etten-Leur, is enthousiast: ‘Het voelt alsof we een stoptrein zijn geweest die ineens bij een intercity moet aanhaken.’

GRS Retail en inkooporganisatie Prickels slaan de handen ineen om tuincentra in Nederland en België nog beter te bedienen. De gedeelde visie om tuincentra-eigenaren in hun vrije ondernemerschap te ondersteunen, gecombineerd met het streven om maximale waarde te bieden tegen minimale kosten, maakt de samenwerking een logische stap. Op 1 juli 2024 zal GRS Retail […]

Laatste editie