Orchid Inspiration Days

Orchid Inspiration Days-Kolibri Company - Kolibri Orchids Jungle Bouquet Spain (4)

Orchid Inspiration Days

Voor de achtste keer op rij openen tien orchideeënkwekers in juni hun kwekerij voor de Orchid Inspiration Days 2023.

De deelnemende bedrijven van dit jaar zijn: Ansu, De Hoog Orchids, Green Balanz, Inca Orchids, Levoplant, OK Plant, Opti-flor, Stolk Flora, The Orchid Growers en Pannekoek Orchideeën. Op elk van de tien locaties brengen de orchideeënkwekers hun kleurrijke assortiment onder de aandacht bij klanten en eindklanten. Orchideeën in diverse kleuren en vormen staan garant voor inspirerende presentaties.

Orchid Inspiration Days richt zich op de (inter)nationale vak­gerichte klant en brengt de nieuwste variëteiten en productconcepten onder de aandacht. Daarnaast biedt het event volop inspiratie op het gebied van ­de orchidee. Vanaf begin april kunnen geïnteresseerden zich via de website aanmelden voor een bezoek bij de bedrijven.

Orchid Inspiration Days 2023: woensdag 7 t/m vrijdag 16 juni bij tien bedrijven in Noord- en Zuid-Holland en Gelderland.

Meer informatie:
orchidinspirationdays.com.

Deel dit bericht

Meer berichten

Online bloemenverzender Topbloemen.nl stopt het netwerk van lokale bloemisten voor de distributie van online bestelde boeketten. De vaste samenwerking met 83 lokale bloemisten in Nederland wordt ontbonden, officieel per 1 juli 2025. Een brief met die mededeling is volgens de NOS bij de aangesloten bloemisten bezorgd.

De deelnemende bedrijven pakten flink uit met gastvrije ontvangsten en mooie productpresentaties van onder andere intrigerende nieuwigheden op het gebied van pot- en perkplanten, volle parkeerplaatsen en dientengevolge stijgende bezoekerscijfers: het vier dagen durende event FlowerTrials 2024, 11-14 juni, was wederom succesvol.

Maar liefst 86% van de Nederlanders heeft op dit moment een huisdier of heeft er in het verleden een gehad blijkt uit het jaarlijkse huisdierenonderzoek van NVG en Dibevo. Van katten tot aan vijvervissen is gezelligheid de belangrijkste motivatie om een huisdier te nemen, gevolgd door ‘onvoorwaardelijke vriendschap’. Ook vormen huisdieren een integraal onderdeel van het gezinsleven – waardoor ze zelfs de vakantieplannen beïnvloeden.  Het huisdierbezit in Nederland is het afgelopen jaar ongeveer gelijk gebleven: in bijna de helft van alle huishoudens lopen, vliegen of zwemmen één of meer dieren. Ook ‘interessante of mooie dieren’ en ‘fijn om voor een dier te zorgen’ worden aangevoerd als redenen om een huisdier te nemen. Bij honden staat ‘meer bewegen en actief bezigzijn’ hoog genoteerd (55%). 

Floramedia bestaat 100 jaar. Dit feestelijke feit werd nog eens kracht bijgezet door de verlening van het predicaat ‘Koninklijk’ door Koning Willem-Alexander. Zonder meer een erkenning van Floramedia’s uitzonderlijke bijdrage aan de sector gedurende een eeuw. De officiële uitreiking vond plaats op 5 juni door burgemeester Jan Hamming.

Vanaf 1 maart 2024 is Intratuin Etten-Leur up & running. Eigenaar Freek Schalk van voorheen Life & Garden Etten-Leur, is enthousiast: ‘Het voelt alsof we een stoptrein zijn geweest die ineens bij een intercity moet aanhaken.’

GRS Retail en inkooporganisatie Prickels slaan de handen ineen om tuincentra in Nederland en België nog beter te bedienen. De gedeelde visie om tuincentra-eigenaren in hun vrije ondernemerschap te ondersteunen, gecombineerd met het streven om maximale waarde te bieden tegen minimale kosten, maakt de samenwerking een logische stap. Op 1 juli 2024 zal GRS Retail […]

Laatste editie