Ook de pot van belang voor plant

Ecopots-20220616_160620

Ook de pot van belang voor plant

Het merk Ecopots rust op de drie pijlers: esthetiek, duurzaamheid en functionaliteit. Die laatste omdat een plant goed gedijt als de omgeving voor het wortelleven optimaal is. En dat gaat verder dan goede potgrond, regelmatig voeding geven en op tijd watergeven.

Medio 2022 gaf The Pots Company het erkende Proefstation voor de Sierteelt in Destelbergen (BE) de opdracht om een hele rits proeven uit te voeren waarbij heel veel verschillende potten qua werking en invloed op de plantkwaliteit werden vergeleken. De toegepaste plant in deze tests was Spathiphyllum.

Na afloop van de testperiode werd de plantkwaliteit geëvalueerd aan de hand van de wortelontwikkeling en het vers gewicht. Winnaar was Ecopots Venice 2, deze pot leidde tot een uitstekende wortelontwikkeling, resulterend in goed ontwikkelde planten met grote en volle bladeren. Aan de basis daarvan ligt het geïntegreerde waterreservoir dat door natuurlijke capillaire werking de wortels en de bovenste plantdelen telkens van voldoende water voorziet. Waarbij dit systeem ook bij hoge temperatuur of lage luchtvochtigheid blijft functioneren.

Deel dit bericht

Meer berichten

30 september van 9 tot 15 uur bent u van harte welkom op onze jaarlijkse Kerstbomenbeurs. Diverse standhouders en noviteiten staan voor u klaar om er weer een succesvol kerstbomenseizoen van te maken. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd en we maken er zoals elk jaar weer een gezellige dag van. 

Tegenwoordig tuinieren we met z’n allen in het voorjaar als de zon schijnt. Fijn voor ons, maar niet voor de plant. Tot zo’n dertig jaar geleden was het najaar juist hét plantseizoen.

Een nieuwe duurzame mijlpaal voor Capi Europe dat zich sinds mei 2023 B Corp mag noemen. B Corp, Business as a force for good, is een keurmerk voor sociale bedrijven die met hun product of dienst bijdragen aan een betere wereld. Om het B Corp certificaat te krijgen moet je als bedrijf voldoen aan hoge […]

Na de succesvolle oprichting van Euro Plant Tray GmbH in juni 2023 is Dirk Bansemer benoemd tot algemeen directeur. Alle operationele zaken van de coöperatie worden vanaf nu binnen EPT gecoördineerd. Denk aan de financiering van de trays en de contractuele overeenkomsten met producenten en toekomstige gebruikers van de trays. Rupert Fey is benoemd tot […]

Na een moeizame start dit jaar laat de nieuwste Garden Retail Market Update van Garden Connect zien dat de bezoekersaantallen op websites tijdens Q2-23 verbeteren. De vraag naar kamerplanten daalde met 4 procent, naar tuinmeubelen werd 8 procent meer gezocht en het aantal zoekopdrachten rondom tuincentra lag 5 procent hoger dan in 2022.

Een aantal jaar geleden introduceerde OK Plant compleet ingerichte tuincentrumtafels met onderscheidende producten van het lifestylemerk Kolibri; orchideeën, groene planten gecombineerd met woonaccessoires en sierpotten. Uit recent onderzoek blijkt dat het Kolibri-assortiment een positieve invloed heeft op de winkelomzet. Inmiddels staan er 55 tuincentrumtafels bij hoogwaardige tuincentra en retailers in Europa.

Plukboeketten zijn verrassend populair in Europa. Ze stralen positiviteit, vrolijkheid en optimisme uit, en dat is precies wat de consument nodig heeft.

Laatste editie