Ook de pot van belang voor plant

Ecopots-20220616_160620

Ook de pot van belang voor plant

Het merk Ecopots rust op de drie pijlers: esthetiek, duurzaamheid en functionaliteit. Die laatste omdat een plant goed gedijt als de omgeving voor het wortelleven optimaal is. En dat gaat verder dan goede potgrond, regelmatig voeding geven en op tijd watergeven.

Medio 2022 gaf The Pots Company het erkende Proefstation voor de Sierteelt in Destelbergen (BE) de opdracht om een hele rits proeven uit te voeren waarbij heel veel verschillende potten qua werking en invloed op de plantkwaliteit werden vergeleken. De toegepaste plant in deze tests was Spathiphyllum.

Na afloop van de testperiode werd de plantkwaliteit geëvalueerd aan de hand van de wortelontwikkeling en het vers gewicht. Winnaar was Ecopots Venice 2, deze pot leidde tot een uitstekende wortelontwikkeling, resulterend in goed ontwikkelde planten met grote en volle bladeren. Aan de basis daarvan ligt het geïntegreerde waterreservoir dat door natuurlijke capillaire werking de wortels en de bovenste plantdelen telkens van voldoende water voorziet. Waarbij dit systeem ook bij hoge temperatuur of lage luchtvochtigheid blijft functioneren.

Deel dit bericht

Meer berichten

Online bloemenverzender Topbloemen.nl stopt het netwerk van lokale bloemisten voor de distributie van online bestelde boeketten. De vaste samenwerking met 83 lokale bloemisten in Nederland wordt ontbonden, officieel per 1 juli 2025. Een brief met die mededeling is volgens de NOS bij de aangesloten bloemisten bezorgd.

De deelnemende bedrijven pakten flink uit met gastvrije ontvangsten en mooie productpresentaties van onder andere intrigerende nieuwigheden op het gebied van pot- en perkplanten, volle parkeerplaatsen en dientengevolge stijgende bezoekerscijfers: het vier dagen durende event FlowerTrials 2024, 11-14 juni, was wederom succesvol.

Maar liefst 86% van de Nederlanders heeft op dit moment een huisdier of heeft er in het verleden een gehad blijkt uit het jaarlijkse huisdierenonderzoek van NVG en Dibevo. Van katten tot aan vijvervissen is gezelligheid de belangrijkste motivatie om een huisdier te nemen, gevolgd door ‘onvoorwaardelijke vriendschap’. Ook vormen huisdieren een integraal onderdeel van het gezinsleven – waardoor ze zelfs de vakantieplannen beïnvloeden.  Het huisdierbezit in Nederland is het afgelopen jaar ongeveer gelijk gebleven: in bijna de helft van alle huishoudens lopen, vliegen of zwemmen één of meer dieren. Ook ‘interessante of mooie dieren’ en ‘fijn om voor een dier te zorgen’ worden aangevoerd als redenen om een huisdier te nemen. Bij honden staat ‘meer bewegen en actief bezigzijn’ hoog genoteerd (55%). 

Floramedia bestaat 100 jaar. Dit feestelijke feit werd nog eens kracht bijgezet door de verlening van het predicaat ‘Koninklijk’ door Koning Willem-Alexander. Zonder meer een erkenning van Floramedia’s uitzonderlijke bijdrage aan de sector gedurende een eeuw. De officiële uitreiking vond plaats op 5 juni door burgemeester Jan Hamming.

Vanaf 1 maart 2024 is Intratuin Etten-Leur up & running. Eigenaar Freek Schalk van voorheen Life & Garden Etten-Leur, is enthousiast: ‘Het voelt alsof we een stoptrein zijn geweest die ineens bij een intercity moet aanhaken.’

GRS Retail en inkooporganisatie Prickels slaan de handen ineen om tuincentra in Nederland en België nog beter te bedienen. De gedeelde visie om tuincentra-eigenaren in hun vrije ondernemerschap te ondersteunen, gecombineerd met het streven om maximale waarde te bieden tegen minimale kosten, maakt de samenwerking een logische stap. Op 1 juli 2024 zal GRS Retail […]

Laatste editie