Noviteiten Salvia ‘Magical Loire’ en ‘Magical Amazone’

Kolster-Salvia Magical groepsfoto 1200x800

Noviteiten Salvia ‘Magical Loire’ en ‘Magical Amazone’

Tijdens de Flower Trials stonden bij de diverse deelnemers verschillende noviteiten in de spotlights. Zo ook op de nieuwe locatie bij Kolster bv in Boskoop.  De noviteiten Salvia ‘Magical Loire’ en Salvia ‘Magical Amazone’ zijn de nieuwste aanwinsten van Magical Garden Plants.

Salvia ‘Magical Amazone’ is een compacte plant met heldergroen blad en lieflijk roze bloemetjes. En met de opvallende lila bloemen het heldergroene blad is de mooie compacte Salvia ‘Magical Loire’ in het oog springend. De twee nieuwe Magicals zijn onderdeel van een nieuwe serie salvia’s in bijzondere kleuren waaronder perzik­oranje, fuchsia, lila, zachtroze, pasteloranje en roze met wit. Ze vormen, volgens de kweker, een aanwinst op het vasteplanten­assortiment van elk tuincentrum.

Alle producten onder de naam Magical Garden Plants zijn tot stand gekomen door eindeloos te selecteren en te finetunen. De veredelaars vertalen de wensen van de markt naar een breed assortiment duurzaam veredelde mooie, sterke en vernieuwende tuinplanten.

Deel dit bericht

Meer berichten

30 september van 9 tot 15 uur bent u van harte welkom op onze jaarlijkse Kerstbomenbeurs. Diverse standhouders en noviteiten staan voor u klaar om er weer een succesvol kerstbomenseizoen van te maken. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd en we maken er zoals elk jaar weer een gezellige dag van. 

Tegenwoordig tuinieren we met z’n allen in het voorjaar als de zon schijnt. Fijn voor ons, maar niet voor de plant. Tot zo’n dertig jaar geleden was het najaar juist hét plantseizoen.

Een nieuwe duurzame mijlpaal voor Capi Europe dat zich sinds mei 2023 B Corp mag noemen. B Corp, Business as a force for good, is een keurmerk voor sociale bedrijven die met hun product of dienst bijdragen aan een betere wereld. Om het B Corp certificaat te krijgen moet je als bedrijf voldoen aan hoge […]

Na de succesvolle oprichting van Euro Plant Tray GmbH in juni 2023 is Dirk Bansemer benoemd tot algemeen directeur. Alle operationele zaken van de coöperatie worden vanaf nu binnen EPT gecoördineerd. Denk aan de financiering van de trays en de contractuele overeenkomsten met producenten en toekomstige gebruikers van de trays. Rupert Fey is benoemd tot […]

Na een moeizame start dit jaar laat de nieuwste Garden Retail Market Update van Garden Connect zien dat de bezoekersaantallen op websites tijdens Q2-23 verbeteren. De vraag naar kamerplanten daalde met 4 procent, naar tuinmeubelen werd 8 procent meer gezocht en het aantal zoekopdrachten rondom tuincentra lag 5 procent hoger dan in 2022.

Een aantal jaar geleden introduceerde OK Plant compleet ingerichte tuincentrumtafels met onderscheidende producten van het lifestylemerk Kolibri; orchideeën, groene planten gecombineerd met woonaccessoires en sierpotten. Uit recent onderzoek blijkt dat het Kolibri-assortiment een positieve invloed heeft op de winkelomzet. Inmiddels staan er 55 tuincentrumtafels bij hoogwaardige tuincentra en retailers in Europa.

Plukboeketten zijn verrassend populair in Europa. Ze stralen positiviteit, vrolijkheid en optimisme uit, en dat is precies wat de consument nodig heeft.

Laatste editie