Noviteiten Salvia ‘Magical Loire’ en ‘Magical Amazone’

Kolster-Salvia Magical groepsfoto 1200x800

Noviteiten Salvia ‘Magical Loire’ en ‘Magical Amazone’

Tijdens de Flower Trials stonden bij de diverse deelnemers verschillende noviteiten in de spotlights. Zo ook op de nieuwe locatie bij Kolster bv in Boskoop.  De noviteiten Salvia ‘Magical Loire’ en Salvia ‘Magical Amazone’ zijn de nieuwste aanwinsten van Magical Garden Plants.

Salvia ‘Magical Amazone’ is een compacte plant met heldergroen blad en lieflijk roze bloemetjes. En met de opvallende lila bloemen het heldergroene blad is de mooie compacte Salvia ‘Magical Loire’ in het oog springend. De twee nieuwe Magicals zijn onderdeel van een nieuwe serie salvia’s in bijzondere kleuren waaronder perzik­oranje, fuchsia, lila, zachtroze, pasteloranje en roze met wit. Ze vormen, volgens de kweker, een aanwinst op het vasteplanten­assortiment van elk tuincentrum.

Alle producten onder de naam Magical Garden Plants zijn tot stand gekomen door eindeloos te selecteren en te finetunen. De veredelaars vertalen de wensen van de markt naar een breed assortiment duurzaam veredelde mooie, sterke en vernieuwende tuinplanten.

Deel dit bericht

Meer berichten

Online bloemenverzender Topbloemen.nl stopt het netwerk van lokale bloemisten voor de distributie van online bestelde boeketten. De vaste samenwerking met 83 lokale bloemisten in Nederland wordt ontbonden, officieel per 1 juli 2025. Een brief met die mededeling is volgens de NOS bij de aangesloten bloemisten bezorgd.

De deelnemende bedrijven pakten flink uit met gastvrije ontvangsten en mooie productpresentaties van onder andere intrigerende nieuwigheden op het gebied van pot- en perkplanten, volle parkeerplaatsen en dientengevolge stijgende bezoekerscijfers: het vier dagen durende event FlowerTrials 2024, 11-14 juni, was wederom succesvol.

Maar liefst 86% van de Nederlanders heeft op dit moment een huisdier of heeft er in het verleden een gehad blijkt uit het jaarlijkse huisdierenonderzoek van NVG en Dibevo. Van katten tot aan vijvervissen is gezelligheid de belangrijkste motivatie om een huisdier te nemen, gevolgd door ‘onvoorwaardelijke vriendschap’. Ook vormen huisdieren een integraal onderdeel van het gezinsleven – waardoor ze zelfs de vakantieplannen beïnvloeden.  Het huisdierbezit in Nederland is het afgelopen jaar ongeveer gelijk gebleven: in bijna de helft van alle huishoudens lopen, vliegen of zwemmen één of meer dieren. Ook ‘interessante of mooie dieren’ en ‘fijn om voor een dier te zorgen’ worden aangevoerd als redenen om een huisdier te nemen. Bij honden staat ‘meer bewegen en actief bezigzijn’ hoog genoteerd (55%). 

Floramedia bestaat 100 jaar. Dit feestelijke feit werd nog eens kracht bijgezet door de verlening van het predicaat ‘Koninklijk’ door Koning Willem-Alexander. Zonder meer een erkenning van Floramedia’s uitzonderlijke bijdrage aan de sector gedurende een eeuw. De officiële uitreiking vond plaats op 5 juni door burgemeester Jan Hamming.

Vanaf 1 maart 2024 is Intratuin Etten-Leur up & running. Eigenaar Freek Schalk van voorheen Life & Garden Etten-Leur, is enthousiast: ‘Het voelt alsof we een stoptrein zijn geweest die ineens bij een intercity moet aanhaken.’

GRS Retail en inkooporganisatie Prickels slaan de handen ineen om tuincentra in Nederland en België nog beter te bedienen. De gedeelde visie om tuincentra-eigenaren in hun vrije ondernemerschap te ondersteunen, gecombineerd met het streven om maximale waarde te bieden tegen minimale kosten, maakt de samenwerking een logische stap. Op 1 juli 2024 zal GRS Retail […]

Laatste editie