Nieuwighedenkeuring nu ook in juni

Nieuwighedenkeuring nu ook in juni

Nieuw tijdens de Zomerdagen van Groen-Direkt is de keuring Beste KVBC Nieuwigheid. Het keuringsmoment in juni is dé gelegenheid om producten, die qua groei en bloei dan op hun mooist zijn, te laten keuren. 

‘Na de najaarseditie van 2022 hebben we met verschillende partijen gesproken en kwam naar voren dat een extra nieuwighedenkeuring door de KVBC gewenst is, maar dan niet in februari, veel planten zijn dan immers nog in winterrust, maar in juni als de planten qua groei en bloei op hun mooist zijn. Door de combinatie te zoeken met de Zomerdagen van Groen-Direkt, hebben we een mooi podium om de inzendingen te presenteren. De internationale tuinplanteninkopers brengen immers een bezoek aan deze beurs, en dat is een mooi publiek om je nieuwigheid aan te presenteren’, aldus beursdirecteur Linda Hoogendoorn.

De keuring in juni is opengesteld voor bedrijven die nieuwe soorten en cultivars onder de aandacht willen brengen. Een onafhankelijke, deskundige KVBC-jury beoordeelt op 12 en 13 juni de planten visueel op sierwaarde, zoals bloemkleur, bloeitijd en -periode, bladkleur, vorm van de plant, alsook op gezondheid, vermeerdering en gebruiksmogelijkheden.

Plantarium|Groen-Direkt biedt vanaf nu drie keuringsmomenten aan. Deelnemers kunnen zelf de keuze maken aan welke keuring ze deelnemen en op welk moment ze hun producten ter keuring willen aanbieden.
• Voorjaarseditie Plantarium Groen-Direkt: Bezoekersfavoriet
• Zomerdagen Groen-Direkt: Beste KVBC Nieuwigheid
• Najaarseditie Plantarium
Groen-Direkt: Bezoekers­favoriet, Beste KVBC Nieuwigheid en Beste Marktinnovatie.

www.plantariumgroendirekt.nl/nieuwigheden-info/

Deel dit bericht

Meer berichten

30 september van 9 tot 15 uur bent u van harte welkom op onze jaarlijkse Kerstbomenbeurs. Diverse standhouders en noviteiten staan voor u klaar om er weer een succesvol kerstbomenseizoen van te maken. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd en we maken er zoals elk jaar weer een gezellige dag van. 

Tegenwoordig tuinieren we met z’n allen in het voorjaar als de zon schijnt. Fijn voor ons, maar niet voor de plant. Tot zo’n dertig jaar geleden was het najaar juist hét plantseizoen.

Een nieuwe duurzame mijlpaal voor Capi Europe dat zich sinds mei 2023 B Corp mag noemen. B Corp, Business as a force for good, is een keurmerk voor sociale bedrijven die met hun product of dienst bijdragen aan een betere wereld. Om het B Corp certificaat te krijgen moet je als bedrijf voldoen aan hoge […]

Na de succesvolle oprichting van Euro Plant Tray GmbH in juni 2023 is Dirk Bansemer benoemd tot algemeen directeur. Alle operationele zaken van de coöperatie worden vanaf nu binnen EPT gecoördineerd. Denk aan de financiering van de trays en de contractuele overeenkomsten met producenten en toekomstige gebruikers van de trays. Rupert Fey is benoemd tot […]

Na een moeizame start dit jaar laat de nieuwste Garden Retail Market Update van Garden Connect zien dat de bezoekersaantallen op websites tijdens Q2-23 verbeteren. De vraag naar kamerplanten daalde met 4 procent, naar tuinmeubelen werd 8 procent meer gezocht en het aantal zoekopdrachten rondom tuincentra lag 5 procent hoger dan in 2022.

Een aantal jaar geleden introduceerde OK Plant compleet ingerichte tuincentrumtafels met onderscheidende producten van het lifestylemerk Kolibri; orchideeën, groene planten gecombineerd met woonaccessoires en sierpotten. Uit recent onderzoek blijkt dat het Kolibri-assortiment een positieve invloed heeft op de winkelomzet. Inmiddels staan er 55 tuincentrumtafels bij hoogwaardige tuincentra en retailers in Europa.

Plukboeketten zijn verrassend populair in Europa. Ze stralen positiviteit, vrolijkheid en optimisme uit, en dat is precies wat de consument nodig heeft.

Laatste editie