Nieuwe bedrijfsnaam: World of Orchids

Lancering World of Orchids - 1

Nieuwe bedrijfsnaam: World of Orchids

Phalaenopsis kwekerij Wooning Orchids uit Bleiswijk heeft een nieuwe bedrijfsnaam en pay-off: World of Orchids – Where happiness grows.

Na de overname van Green ’05 in 2021 veranderde langzaamaan ook de koers van het bedrijf. Naast het implementeren van verschillende organisatorische veranderingen wordt er volledig gefocust op het telen van Phalaenopsis 12cm voor de retailmarkt. Inmiddels is de familie Wooning niet meer betrokken en vond eigenaar Arco van der Kaaij het tijd voor een nieuwe naam die beter past bij de toekomstvisie van het bedrijf.

De naam World of Orchids en pay-off Where happiness grows, zijn een verwijzing naar zowel het verleden als de toekomst. Voor World of Orchids staat de wereld op verschillende manieren centraal. Door te innoveren op het gebied van duurzaamheid en het blijven verkleinen van de footprint, maakt de kwekerij stappen waar de wereld beter van wordt. Zo is er het afgelopen jaar geïnvesteerd in full ledverlichting en een warmtepomp. Ook biedt World of Orchids de klanten een wereld aan mogelijkheden door middel van een breed en kwalitatief assortiment met de focus hoofdzakelijk op 2- en 3-tak. World of Orchids Phalaenopsis heeft veel sierwaarde en een lange levensduur en is perfect geschikt voor het beleveren van Europese retailers en ketens. Het bieden van service op maat en het aangaan van langdurige partnerships met klanten staat daarbij centraal.

Deel dit bericht

Meer berichten

Online bloemenverzender Topbloemen.nl stopt het netwerk van lokale bloemisten voor de distributie van online bestelde boeketten. De vaste samenwerking met 83 lokale bloemisten in Nederland wordt ontbonden, officieel per 1 juli 2025. Een brief met die mededeling is volgens de NOS bij de aangesloten bloemisten bezorgd.

De deelnemende bedrijven pakten flink uit met gastvrije ontvangsten en mooie productpresentaties van onder andere intrigerende nieuwigheden op het gebied van pot- en perkplanten, volle parkeerplaatsen en dientengevolge stijgende bezoekerscijfers: het vier dagen durende event FlowerTrials 2024, 11-14 juni, was wederom succesvol.

Maar liefst 86% van de Nederlanders heeft op dit moment een huisdier of heeft er in het verleden een gehad blijkt uit het jaarlijkse huisdierenonderzoek van NVG en Dibevo. Van katten tot aan vijvervissen is gezelligheid de belangrijkste motivatie om een huisdier te nemen, gevolgd door ‘onvoorwaardelijke vriendschap’. Ook vormen huisdieren een integraal onderdeel van het gezinsleven – waardoor ze zelfs de vakantieplannen beïnvloeden.  Het huisdierbezit in Nederland is het afgelopen jaar ongeveer gelijk gebleven: in bijna de helft van alle huishoudens lopen, vliegen of zwemmen één of meer dieren. Ook ‘interessante of mooie dieren’ en ‘fijn om voor een dier te zorgen’ worden aangevoerd als redenen om een huisdier te nemen. Bij honden staat ‘meer bewegen en actief bezigzijn’ hoog genoteerd (55%). 

Floramedia bestaat 100 jaar. Dit feestelijke feit werd nog eens kracht bijgezet door de verlening van het predicaat ‘Koninklijk’ door Koning Willem-Alexander. Zonder meer een erkenning van Floramedia’s uitzonderlijke bijdrage aan de sector gedurende een eeuw. De officiële uitreiking vond plaats op 5 juni door burgemeester Jan Hamming.

Vanaf 1 maart 2024 is Intratuin Etten-Leur up & running. Eigenaar Freek Schalk van voorheen Life & Garden Etten-Leur, is enthousiast: ‘Het voelt alsof we een stoptrein zijn geweest die ineens bij een intercity moet aanhaken.’

GRS Retail en inkooporganisatie Prickels slaan de handen ineen om tuincentra in Nederland en België nog beter te bedienen. De gedeelde visie om tuincentra-eigenaren in hun vrije ondernemerschap te ondersteunen, gecombineerd met het streven om maximale waarde te bieden tegen minimale kosten, maakt de samenwerking een logische stap. Op 1 juli 2024 zal GRS Retail […]

Laatste editie