Nieuw tuincentrum Abbing’s Buitenhof in Zeist

VOORZIJDE ABBING_30-1-2022_001

Nieuw tuincentrum Abbing’s Buitenhof in Zeist

In Zeist is Abbing’s Buitenhof compleet vernieuwd. Het door Breddels Architecten ontworpen gebouw is 4.500 m² groot en heeft een volledig verzorgd restaurant, een bloemenshop en een hovenier atelier. Naast de ruim 6.000 m² buitenverkoop, is er ook een overdekte buitenverkoop. Deze overkapping staat tussen de twee breedkap constructies en kan in zijn geheel open gezet worden, zodat het een open buitenruimte wordt.

In opdracht van Harco Bolhuis heeft TC Projecten BV dit mooie tuincentrum gerealiseerd. Door goed overleg en een fijne samenwerking tussen elkaar is er een mooi eind resultaat tot stand gekomen.

Het tuincentrum bestaat uit 2 maal een 12,80 m breedkap constructie en een ronde Highlight met een breedte van 19,20 m en een hoogte van 10 m. In deze HighLight die als entree en centrale hal fungeert, is een verdiepingsvloer gerealiseerd. Op deze ‘zwevende’ verdieping bevinden zich de kantoren, een kantine en sociale ruimtes voor het personeel. De binnentuin van 1.200 m2 is geheel overdekt met een beweegbare foliekas.

Klimaat en energieneutraal tuincentrum
Juist in deze tijd is het essentieel om te streven naar een energieneutraal tuincentrum. Dat is bij Abbing’s Buitenhof goed gelukt door het installeren van 300 zonnepanelen op het platte gebouw en het gebruik van de nieuwste LED verlichting met licht afhankelijkheid sturing in het gehele pand. Dit in combinatie met een gesloten bronboring installatie (24 boringen van 170m diep) als laagwaardige verwarmingsinstallatie, is dit tuincentrum geheel gasloos. Ook de gebruikte bouwmaterialen die bestaan uit hoge Rc waardes (zoals sandwich, isolatieglas en 32 mm polycarbonaat dek) werken mee aan de gestelde eisen voor een energieneutraal gebouw. Abbing’s Buitenhof kan op deze manier een onbezorgde toekomst tegemoet gaan.

TC Projecten BV is opgericht door Koert Touw en Jeroen Smiemans. Beiden met vele jaren werkervaring in het bouwen van tuincentra. Koert heeft met zijn technische kennis en oog voor detail jarenlang vele turn-key projecten in Nederland en België mogen begeleiden en uit laten voeren. Datzelfde geldt voor Jeroen, die met Smiemans Projecten in Europa en omstreken kwalitatieve en innovatieve glasconstructies realiseert.

Jeroen: ‘We hebben gemerkt dat er met name in Nederland vraag is naar meedenken en ontzorgen bij realisatie van een nieuw tuincentrum of een deel hiervan zoals een herbouw of een uitbreiding. Het combineren van fundatie werkzaamheden , de bouw van de kas, maar zeker ook de technische installaties en overige bouwkundige werkzaamheden leiden tot veel voordelen voor de klant. Niet alleen financieel, maar ook een kortere bouwtijd en mooiere, slimmere en praktische oplossingen.

Koert: ‘Voor onze klanten is het belangrijk dat je snel kunt schakelen, flexibel bent en met de juiste expertise en innovatievermogen op hoog niveau kunt acteren. Door ons uitgebreide netwerk door Nederland en België kunnen we inspelen op de wens van de klant en meedenken van A tot Z. Naast de twee energieneutrale tuincentra die gerealiseerd zijn, is TC Projecten BV recentelijk bij diverse tuincentra bezig geweest met de uitvoering van diverse dek renovaties en aanpassingen aan tuincentra in de breedste zin van het woord.

Deel dit bericht

Meer berichten

30 september van 9 tot 15 uur bent u van harte welkom op onze jaarlijkse Kerstbomenbeurs. Diverse standhouders en noviteiten staan voor u klaar om er weer een succesvol kerstbomenseizoen van te maken. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd en we maken er zoals elk jaar weer een gezellige dag van. 

Tegenwoordig tuinieren we met z’n allen in het voorjaar als de zon schijnt. Fijn voor ons, maar niet voor de plant. Tot zo’n dertig jaar geleden was het najaar juist hét plantseizoen.

Een nieuwe duurzame mijlpaal voor Capi Europe dat zich sinds mei 2023 B Corp mag noemen. B Corp, Business as a force for good, is een keurmerk voor sociale bedrijven die met hun product of dienst bijdragen aan een betere wereld. Om het B Corp certificaat te krijgen moet je als bedrijf voldoen aan hoge […]

Na de succesvolle oprichting van Euro Plant Tray GmbH in juni 2023 is Dirk Bansemer benoemd tot algemeen directeur. Alle operationele zaken van de coöperatie worden vanaf nu binnen EPT gecoördineerd. Denk aan de financiering van de trays en de contractuele overeenkomsten met producenten en toekomstige gebruikers van de trays. Rupert Fey is benoemd tot […]

Na een moeizame start dit jaar laat de nieuwste Garden Retail Market Update van Garden Connect zien dat de bezoekersaantallen op websites tijdens Q2-23 verbeteren. De vraag naar kamerplanten daalde met 4 procent, naar tuinmeubelen werd 8 procent meer gezocht en het aantal zoekopdrachten rondom tuincentra lag 5 procent hoger dan in 2022.

Een aantal jaar geleden introduceerde OK Plant compleet ingerichte tuincentrumtafels met onderscheidende producten van het lifestylemerk Kolibri; orchideeën, groene planten gecombineerd met woonaccessoires en sierpotten. Uit recent onderzoek blijkt dat het Kolibri-assortiment een positieve invloed heeft op de winkelomzet. Inmiddels staan er 55 tuincentrumtafels bij hoogwaardige tuincentra en retailers in Europa.

Plukboeketten zijn verrassend populair in Europa. Ze stralen positiviteit, vrolijkheid en optimisme uit, en dat is precies wat de consument nodig heeft.

Laatste editie