Na zware brand draait Tuincentrum Groendekor weer op volle kracht

Groendekor-buitenzijde gebouw

Na zware brand draait Tuincentrum Groendekor weer op volle kracht

Sinds de zware brand die op zaterdag 25 februari een deel van tuincentrum Groendekor in Sint-Pieters-Leeuw in België verwoestte, is hard gewerkt om alle afdelingen van de winkel weer te openen. Een week na de brand kon het tuincentrum weer openen met een beperkt aantal afdelingen, deze werden in de weken daarna telkens uitgebreid.

De meest gestelde vraag van de klanten de afgelopen weken was wanneer de snijbloemenafdeling eindelijk weer open zou gaan. De afdeling bevond zich voorheen in het compleet vernielde stuk. Uiteindelijk is gekozen voor een hedendaagse pop-up constructie die de boeketten, bloemstukken en losse snijbloemen in optimale omstandigheden zal koelen. Deze draait vanaf donderdag 11 mei op volle toeren. Perfect op tijd voor moederdag.

‘We zijn enorm trots op het parcours dat we hebben afgelegd met ons team. Twee maanden geleden zaten we even letterlijk en figuurlijk in zak en as maar intussen is hier nog weinig van te merken,’ zegt ondernemer Sten Carrein van Groendekor. ‘Met de opening van onze snijbloemenafdeling kunnen we eindelijk weer alles aanbieden aan onze klant.’

Het enige wat nog herinnert aan de brand is de uitgebrande rechtergevel van het gebouw die nog niet gesloopt werd. Groendekor hoopt dit zeer binnenkort te kunnen afbreken. ‘We hebben weer een compleet aanbod voor onze klant maar missen een stuk winkelruimte’, vertelt Frie Carrein, mede-eigenaar van Groendekor. ‘Na de sloop van het uitgebrande deel wordt een nieuw stuk aangebouwd. Zodra de werken klaar zijn zullen we ook die winkelruimte kunnen benutten om nóg meer producten aan te bieden in een sfeervol decor.’

Het tuincentrum zou op 1 april een grote naamsverandering te ondergaan en een Floralux vestiging worden. Wegens de brand zijn die plannen uitgesteld, geplande werkzaamheden hiervoor gingen wel verder. Zo is er een nieuw aangelegde parking met 500 plaatsen en is de overdekte plantenserre uitgebreid zodat in alle weersomstandigheden aangenaam gewinkeld kan worden.

 

Deel dit bericht

Meer berichten

30 september van 9 tot 15 uur bent u van harte welkom op onze jaarlijkse Kerstbomenbeurs. Diverse standhouders en noviteiten staan voor u klaar om er weer een succesvol kerstbomenseizoen van te maken. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd en we maken er zoals elk jaar weer een gezellige dag van. 

Tegenwoordig tuinieren we met z’n allen in het voorjaar als de zon schijnt. Fijn voor ons, maar niet voor de plant. Tot zo’n dertig jaar geleden was het najaar juist hét plantseizoen.

Een nieuwe duurzame mijlpaal voor Capi Europe dat zich sinds mei 2023 B Corp mag noemen. B Corp, Business as a force for good, is een keurmerk voor sociale bedrijven die met hun product of dienst bijdragen aan een betere wereld. Om het B Corp certificaat te krijgen moet je als bedrijf voldoen aan hoge […]

Na de succesvolle oprichting van Euro Plant Tray GmbH in juni 2023 is Dirk Bansemer benoemd tot algemeen directeur. Alle operationele zaken van de coöperatie worden vanaf nu binnen EPT gecoördineerd. Denk aan de financiering van de trays en de contractuele overeenkomsten met producenten en toekomstige gebruikers van de trays. Rupert Fey is benoemd tot […]

Na een moeizame start dit jaar laat de nieuwste Garden Retail Market Update van Garden Connect zien dat de bezoekersaantallen op websites tijdens Q2-23 verbeteren. De vraag naar kamerplanten daalde met 4 procent, naar tuinmeubelen werd 8 procent meer gezocht en het aantal zoekopdrachten rondom tuincentra lag 5 procent hoger dan in 2022.

Een aantal jaar geleden introduceerde OK Plant compleet ingerichte tuincentrumtafels met onderscheidende producten van het lifestylemerk Kolibri; orchideeën, groene planten gecombineerd met woonaccessoires en sierpotten. Uit recent onderzoek blijkt dat het Kolibri-assortiment een positieve invloed heeft op de winkelomzet. Inmiddels staan er 55 tuincentrumtafels bij hoogwaardige tuincentra en retailers in Europa.

Plukboeketten zijn verrassend populair in Europa. Ze stralen positiviteit, vrolijkheid en optimisme uit, en dat is precies wat de consument nodig heeft.

Laatste editie