Mijlpalen met feestelijke activiteiten

Mijlpalen

Mijlpalen met feestelijke activiteiten

Het voorjaar is voor veel tuincentra (extra) feestelijk begonnen met bijzondere mijlpalen. Bij een aantal GRS-tuincentra zijn jubilea gevierd, maar ook overnames door de tweede of zelfs derde generatie.

Na bijna 50 jaar is tuincentrum Van de Hulsbeek overgedragen van Jan en Gerda aan hun zoon Martijn en zijn partner Anne. Het tuincentrum opende op 17 maart opnieuw zijn deuren het team organiseerde een feestelijk weekend met workshops, demonstraties en activiteiten. Martijn en Anne blijven de klanten voorzien van hoogwaardige producten en diensten en kijken ernaar uit om iedereen te verwelkomen en te laten genieten van de nieuwe sfeer.

Tuincentrum Daniëls vierde onlangs het 40-jarig bestaan van het familiebedrijf, dat werd opgericht door Wiel en Marleen Daniëls. Met 150 medewerkers en 22.000 m2 aan winkeloppervlakte behoort het tuincentrum tot de grootste in de regio. Ter ere van het jubileum organiseerde het tuincentrum 11-19 maart een uitgebreide feestweek.
Tuincentrum Aralia vierde op 18 maart haar 40-jarig jubileum. Arie en Maria van Rossum begonnen in 1983 met kwekerij Aralia, waar zij destijds hun planten zelf kweekten. Het bedrijf is in 40 jaar tijd flink gegroeid, mede dankzij hun medewerkers en trouwe klanten.

Er is ook feest bij GroenRijk Den Bosch omdat Sanne en Koen Stolzenbach het stokje overnemen. Broer en zus hebben van jongs af aan meegeholpen in het tuincentrum. Samen met het team hebben ze alles op alles gezet om het familiebedrijf voort te zetten. Met de derde generatie is GroenRijk Den Bosch klaar voor een nieuwe fase.

GroenRijk Eemsdelta vierde haar 25-jarig jubileum op 14 april met een feestelijke koopavond. Opgericht in 1985 door André de Vries in Delfzijl werd Emma in 2006 mede-eigenaar van, toen al enige jaren, GroenRijk Delfzijl. Na de verhuizing naar Appingedam in 2014 werd de naam GroenRijk Eemsdelta.

Deel dit bericht

Meer berichten

Online bloemenverzender Topbloemen.nl stopt het netwerk van lokale bloemisten voor de distributie van online bestelde boeketten. De vaste samenwerking met 83 lokale bloemisten in Nederland wordt ontbonden, officieel per 1 juli 2025. Een brief met die mededeling is volgens de NOS bij de aangesloten bloemisten bezorgd.

De deelnemende bedrijven pakten flink uit met gastvrije ontvangsten en mooie productpresentaties van onder andere intrigerende nieuwigheden op het gebied van pot- en perkplanten, volle parkeerplaatsen en dientengevolge stijgende bezoekerscijfers: het vier dagen durende event FlowerTrials 2024, 11-14 juni, was wederom succesvol.

Maar liefst 86% van de Nederlanders heeft op dit moment een huisdier of heeft er in het verleden een gehad blijkt uit het jaarlijkse huisdierenonderzoek van NVG en Dibevo. Van katten tot aan vijvervissen is gezelligheid de belangrijkste motivatie om een huisdier te nemen, gevolgd door ‘onvoorwaardelijke vriendschap’. Ook vormen huisdieren een integraal onderdeel van het gezinsleven – waardoor ze zelfs de vakantieplannen beïnvloeden.  Het huisdierbezit in Nederland is het afgelopen jaar ongeveer gelijk gebleven: in bijna de helft van alle huishoudens lopen, vliegen of zwemmen één of meer dieren. Ook ‘interessante of mooie dieren’ en ‘fijn om voor een dier te zorgen’ worden aangevoerd als redenen om een huisdier te nemen. Bij honden staat ‘meer bewegen en actief bezigzijn’ hoog genoteerd (55%). 

Floramedia bestaat 100 jaar. Dit feestelijke feit werd nog eens kracht bijgezet door de verlening van het predicaat ‘Koninklijk’ door Koning Willem-Alexander. Zonder meer een erkenning van Floramedia’s uitzonderlijke bijdrage aan de sector gedurende een eeuw. De officiële uitreiking vond plaats op 5 juni door burgemeester Jan Hamming.

Vanaf 1 maart 2024 is Intratuin Etten-Leur up & running. Eigenaar Freek Schalk van voorheen Life & Garden Etten-Leur, is enthousiast: ‘Het voelt alsof we een stoptrein zijn geweest die ineens bij een intercity moet aanhaken.’

GRS Retail en inkooporganisatie Prickels slaan de handen ineen om tuincentra in Nederland en België nog beter te bedienen. De gedeelde visie om tuincentra-eigenaren in hun vrije ondernemerschap te ondersteunen, gecombineerd met het streven om maximale waarde te bieden tegen minimale kosten, maakt de samenwerking een logische stap. Op 1 juli 2024 zal GRS Retail […]

Laatste editie