Meer commerciële kracht

VHG-Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Prickels - VHG

Meer commerciële kracht

VHG en Prickels hebben op 1 december een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Leden van Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners kunnen nu via Prickels tegen een gunstig tarief een breed assortiment tuinbenodigdheden inkopen tegen betere leveringscondities en met inkoopprijzen die lager liggen dan marktconforme tarieven. Daarnaast biedt Prickels ondersteuning bij het opzetten van (onder andere) online nevenactiviteiten en marketingcommunicatie.

Bij inkoop- en serviceorganisatie Prickels zijn zo’n 150 leveranciers van hoveniers- en tuinbenodigdheden aangesloten. Het bedrijf is gevestigd in Aalsmeer en richt zich helemaal op hoveniers, tuin- en groencentra. ‘Uit gesprekken blijkt dat steeds meer VHG-bedrijven zich oriënteren op of gestart
zijn met (online-)nevenactiviteiten, zoals het verkopen van tuinproducten aan de consument’, vertelt Richard Maaskant, plaatsvervangend directeur bij VHG. ‘Daarbij geven zij aan op zoek te zijn naar een organisatie die niet alleen kan helpen bij het ontwikkelen van een webshop, maar ook het voorraadbeheer en de uitlevering van producten kan verzorgen. Prickels is zo’n organisatie.’

Fons van der Leen van Prickels is blij met de samenwerking. ‘Een serviceorganisatie is vrij nieuw voor hoveniers. Onze toegevoegde waarde zit in ons brede inkoopaanbod en onze kennis en kunde op het gebied van logistiek, financiën en online-marketing en communicatie. We ontzorgen de hovenier, die op deze manier veel tijd en geld bespaart.’ Dankzij dropshipment hoeven hoveniers geen voorraad te hebben en ook de klantenservice wordt uitgevoerd door Prickels.


Foto: Links Richard Maaskant (VHG) en Fons van der Leen (Prickels)

Deel dit bericht

Meer berichten

30 september van 9 tot 15 uur bent u van harte welkom op onze jaarlijkse Kerstbomenbeurs. Diverse standhouders en noviteiten staan voor u klaar om er weer een succesvol kerstbomenseizoen van te maken. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd en we maken er zoals elk jaar weer een gezellige dag van. 

Tegenwoordig tuinieren we met z’n allen in het voorjaar als de zon schijnt. Fijn voor ons, maar niet voor de plant. Tot zo’n dertig jaar geleden was het najaar juist hét plantseizoen.

Een nieuwe duurzame mijlpaal voor Capi Europe dat zich sinds mei 2023 B Corp mag noemen. B Corp, Business as a force for good, is een keurmerk voor sociale bedrijven die met hun product of dienst bijdragen aan een betere wereld. Om het B Corp certificaat te krijgen moet je als bedrijf voldoen aan hoge […]

Na de succesvolle oprichting van Euro Plant Tray GmbH in juni 2023 is Dirk Bansemer benoemd tot algemeen directeur. Alle operationele zaken van de coöperatie worden vanaf nu binnen EPT gecoördineerd. Denk aan de financiering van de trays en de contractuele overeenkomsten met producenten en toekomstige gebruikers van de trays. Rupert Fey is benoemd tot […]

Na een moeizame start dit jaar laat de nieuwste Garden Retail Market Update van Garden Connect zien dat de bezoekersaantallen op websites tijdens Q2-23 verbeteren. De vraag naar kamerplanten daalde met 4 procent, naar tuinmeubelen werd 8 procent meer gezocht en het aantal zoekopdrachten rondom tuincentra lag 5 procent hoger dan in 2022.

Een aantal jaar geleden introduceerde OK Plant compleet ingerichte tuincentrumtafels met onderscheidende producten van het lifestylemerk Kolibri; orchideeën, groene planten gecombineerd met woonaccessoires en sierpotten. Uit recent onderzoek blijkt dat het Kolibri-assortiment een positieve invloed heeft op de winkelomzet. Inmiddels staan er 55 tuincentrumtafels bij hoogwaardige tuincentra en retailers in Europa.

Plukboeketten zijn verrassend populair in Europa. Ze stralen positiviteit, vrolijkheid en optimisme uit, en dat is precies wat de consument nodig heeft.

Laatste editie