Meer commerciële kracht

VHG-Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Prickels - VHG

Meer commerciële kracht

VHG en Prickels hebben op 1 december een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Leden van Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners kunnen nu via Prickels tegen een gunstig tarief een breed assortiment tuinbenodigdheden inkopen tegen betere leveringscondities en met inkoopprijzen die lager liggen dan marktconforme tarieven. Daarnaast biedt Prickels ondersteuning bij het opzetten van (onder andere) online nevenactiviteiten en marketingcommunicatie.

Bij inkoop- en serviceorganisatie Prickels zijn zo’n 150 leveranciers van hoveniers- en tuinbenodigdheden aangesloten. Het bedrijf is gevestigd in Aalsmeer en richt zich helemaal op hoveniers, tuin- en groencentra. ‘Uit gesprekken blijkt dat steeds meer VHG-bedrijven zich oriënteren op of gestart
zijn met (online-)nevenactiviteiten, zoals het verkopen van tuinproducten aan de consument’, vertelt Richard Maaskant, plaatsvervangend directeur bij VHG. ‘Daarbij geven zij aan op zoek te zijn naar een organisatie die niet alleen kan helpen bij het ontwikkelen van een webshop, maar ook het voorraadbeheer en de uitlevering van producten kan verzorgen. Prickels is zo’n organisatie.’

Fons van der Leen van Prickels is blij met de samenwerking. ‘Een serviceorganisatie is vrij nieuw voor hoveniers. Onze toegevoegde waarde zit in ons brede inkoopaanbod en onze kennis en kunde op het gebied van logistiek, financiën en online-marketing en communicatie. We ontzorgen de hovenier, die op deze manier veel tijd en geld bespaart.’ Dankzij dropshipment hoeven hoveniers geen voorraad te hebben en ook de klantenservice wordt uitgevoerd door Prickels.


Foto: Links Richard Maaskant (VHG) en Fons van der Leen (Prickels)

Deel dit bericht

Meer berichten

Online bloemenverzender Topbloemen.nl stopt het netwerk van lokale bloemisten voor de distributie van online bestelde boeketten. De vaste samenwerking met 83 lokale bloemisten in Nederland wordt ontbonden, officieel per 1 juli 2025. Een brief met die mededeling is volgens de NOS bij de aangesloten bloemisten bezorgd.

De deelnemende bedrijven pakten flink uit met gastvrije ontvangsten en mooie productpresentaties van onder andere intrigerende nieuwigheden op het gebied van pot- en perkplanten, volle parkeerplaatsen en dientengevolge stijgende bezoekerscijfers: het vier dagen durende event FlowerTrials 2024, 11-14 juni, was wederom succesvol.

Maar liefst 86% van de Nederlanders heeft op dit moment een huisdier of heeft er in het verleden een gehad blijkt uit het jaarlijkse huisdierenonderzoek van NVG en Dibevo. Van katten tot aan vijvervissen is gezelligheid de belangrijkste motivatie om een huisdier te nemen, gevolgd door ‘onvoorwaardelijke vriendschap’. Ook vormen huisdieren een integraal onderdeel van het gezinsleven – waardoor ze zelfs de vakantieplannen beïnvloeden.  Het huisdierbezit in Nederland is het afgelopen jaar ongeveer gelijk gebleven: in bijna de helft van alle huishoudens lopen, vliegen of zwemmen één of meer dieren. Ook ‘interessante of mooie dieren’ en ‘fijn om voor een dier te zorgen’ worden aangevoerd als redenen om een huisdier te nemen. Bij honden staat ‘meer bewegen en actief bezigzijn’ hoog genoteerd (55%). 

Floramedia bestaat 100 jaar. Dit feestelijke feit werd nog eens kracht bijgezet door de verlening van het predicaat ‘Koninklijk’ door Koning Willem-Alexander. Zonder meer een erkenning van Floramedia’s uitzonderlijke bijdrage aan de sector gedurende een eeuw. De officiële uitreiking vond plaats op 5 juni door burgemeester Jan Hamming.

Vanaf 1 maart 2024 is Intratuin Etten-Leur up & running. Eigenaar Freek Schalk van voorheen Life & Garden Etten-Leur, is enthousiast: ‘Het voelt alsof we een stoptrein zijn geweest die ineens bij een intercity moet aanhaken.’

GRS Retail en inkooporganisatie Prickels slaan de handen ineen om tuincentra in Nederland en België nog beter te bedienen. De gedeelde visie om tuincentra-eigenaren in hun vrije ondernemerschap te ondersteunen, gecombineerd met het streven om maximale waarde te bieden tegen minimale kosten, maakt de samenwerking een logische stap. Op 1 juli 2024 zal GRS Retail […]

Laatste editie