Life & Garden Etten-Leur wordt Intratuin

Life&Garden Etten-Leur-Anton-Freek en Joke Schalk-3

Life & Garden Etten-Leur wordt Intratuin

Vanaf 1 maart 2024 gaat het tuincentrum Life & Garden in Etten-Leur verder als Intratuin. Het tuincentrum wordt op de huidige locatie omgebouwd tot Intratuin Etten-Leur dat hiermee de 70ste vestiging van Intratuin wordt. Meer focus op duurzaamheid, een nieuwe winkelindeling en een groter aanbod zijn onderdeel van de verandering.

Life & Garden in Etten-Leur wordt reeds 24 jaar gerund door de familie Schalk. De basis van de nieuwe Intratuin vestiging in Etten-Leur is ontstaan in 1982 toen Anton en Joke Schalk in Breda als Bloemsierkunst Schalk hun bloemenwinkel begonnen. Het grote succes vanuit Breda werd vanaf 1996 uitgebreid naar Etten-Leur. In november 1999 opende daar een prachtig tuincentrum van 4.500 m². In 2005 werd hier nog eens 2.000 m² bijgebouwd, de laatste 20 jaar werd onder de vlag van Life & Garden gehandeld. Het tuincentrum heeft 45 medewerkers.

Freek Schalk, zoon van Anton en Joke, is de huidige directeur. Hij is enthousiast over de nieuwe weg die hij met zijn familiebedrijf inslaat: ‘We gaan ons aansluiten bij een prachtige formule! Intratuin is marktleider in Nederland, door onze aansluiting kunnen we gebruikmaken van alle collectieve voordelen die een grote formule als Intratuin biedt. De inzet op duurzaamheid van zowel de eigen bedrijfsvoering als communicatie richting de consument is een belangrijke reden om ons aan te sluiten bij Intratuin.’

Tevens zijn de samenwerking met de ambitieuze groep mede-ondernemers, gezamenlijke inkoop, een onderscheidend assortiment, en ondersteuning op bedrijfsniveau belangrijke redenen voor de overstap. ‘Als familiebedrijf was het voor ons een vereiste dat we onze authenticiteit kunnen behouden. Gelukkig is die ruimte er en sluit ‘t naadloos aan bij het gedachtegoed van de franchiseformule.’

Naast de overstap naar een nieuwe formule, staat er nog een grote mijlpaal op het programma voor het bedrijf van Freek Schalk. Achter de schermen wordt er gewerkt aan een nieuw te bouwen tuincentrum op een andere locatie in Etten-Leur. De huidige vestiging zal te zijner tijd verdwijnen. De verwachting is dat het tuincentrum medio 2026 zal verhuizen naar de nieuwe locatie.

‘Graag wil ik van de gelegenheid gebruikmaken om te melden dat met de overgang richting Intratuin ook het moment is aangebroken dat mijn ouders, Anton en Joke, stoppen met actief op de werkvloer aanwezig te zijn’, zegt Freek. ‘Zij zullen na een lange carrière verder terugtreden. Helemaal loslaten hoeft niet, daarvoor zijn zij veel te gepassioneerd over onze schitterende branche. Ik ben dan ook erg dankbaar voor alles wat zij de afgelopen decennia voor mij en voor het bedrijf hebben betekend.’

Deel dit bericht

Meer berichten

30 september van 9 tot 15 uur bent u van harte welkom op onze jaarlijkse Kerstbomenbeurs. Diverse standhouders en noviteiten staan voor u klaar om er weer een succesvol kerstbomenseizoen van te maken. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd en we maken er zoals elk jaar weer een gezellige dag van. 

Tegenwoordig tuinieren we met z’n allen in het voorjaar als de zon schijnt. Fijn voor ons, maar niet voor de plant. Tot zo’n dertig jaar geleden was het najaar juist hét plantseizoen.

Een nieuwe duurzame mijlpaal voor Capi Europe dat zich sinds mei 2023 B Corp mag noemen. B Corp, Business as a force for good, is een keurmerk voor sociale bedrijven die met hun product of dienst bijdragen aan een betere wereld. Om het B Corp certificaat te krijgen moet je als bedrijf voldoen aan hoge […]

Na de succesvolle oprichting van Euro Plant Tray GmbH in juni 2023 is Dirk Bansemer benoemd tot algemeen directeur. Alle operationele zaken van de coöperatie worden vanaf nu binnen EPT gecoördineerd. Denk aan de financiering van de trays en de contractuele overeenkomsten met producenten en toekomstige gebruikers van de trays. Rupert Fey is benoemd tot […]

Na een moeizame start dit jaar laat de nieuwste Garden Retail Market Update van Garden Connect zien dat de bezoekersaantallen op websites tijdens Q2-23 verbeteren. De vraag naar kamerplanten daalde met 4 procent, naar tuinmeubelen werd 8 procent meer gezocht en het aantal zoekopdrachten rondom tuincentra lag 5 procent hoger dan in 2022.

Een aantal jaar geleden introduceerde OK Plant compleet ingerichte tuincentrumtafels met onderscheidende producten van het lifestylemerk Kolibri; orchideeën, groene planten gecombineerd met woonaccessoires en sierpotten. Uit recent onderzoek blijkt dat het Kolibri-assortiment een positieve invloed heeft op de winkelomzet. Inmiddels staan er 55 tuincentrumtafels bij hoogwaardige tuincentra en retailers in Europa.

Plukboeketten zijn verrassend populair in Europa. Ze stralen positiviteit, vrolijkheid en optimisme uit, en dat is precies wat de consument nodig heeft.

Laatste editie