Klanten meenemen inverduurzaming van de sector

Klanten meenemen inverduurzaming van de sector

Uit recent onderzoek van GfK in opdracht van Tuinbranche Nederland onder 2.715 tuinbezitters blijkt dat tuinbezitters graag hun tuin inzetten om een positieve impact op het milieu te realiseren.

Bijna 3 op de 5 tuinbezitters die in de afgelopen drie maanden een tuinproduct kocht, gaf aan het belangrijk te vinden bij te dragen aan het voorkomen van klimaatverandering door hun tuin te vergroenen! Dit vormt een zeer waardevolle kans voor de tuinsector om klanten te inspireren en handvatten te bieden om actief aan de slag te kunnen gaan met vergroenen. Dit kan zich vertalen naar het aanbod van én de vraag naar duurzame producten.

4 op de 9 tuinbezitters gaven aan duurzaamheid belangrijk te vinden bij de aankoop van producten. Dezelfde hoeveelheid tuinbezitters gaf aan de toegevoegde waarde in te zien van een duurzaamheids­label dat aangeeft in welke mate een product duurzaam is. Op de vraag of klanten ook daadwerkelijk kijken naar duurzaamheidslabels, gaf slechts 25% aan gebruik te maken van duurzaamheidslabels. 35% van de respondenten gaf aan niet te kijken naar duurzaamheidslabels.

35% van de ondervraagden gaf aan behoefte te hebben aan duurzaamheidslabels in tuincentra, terwijl met 44% van de tuinbezitters aangaf er niet positief of zelfs negatief tegenover te staan.

Deel dit bericht

Meer berichten

30 september van 9 tot 15 uur bent u van harte welkom op onze jaarlijkse Kerstbomenbeurs. Diverse standhouders en noviteiten staan voor u klaar om er weer een succesvol kerstbomenseizoen van te maken. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd en we maken er zoals elk jaar weer een gezellige dag van. 

Tegenwoordig tuinieren we met z’n allen in het voorjaar als de zon schijnt. Fijn voor ons, maar niet voor de plant. Tot zo’n dertig jaar geleden was het najaar juist hét plantseizoen.

Een nieuwe duurzame mijlpaal voor Capi Europe dat zich sinds mei 2023 B Corp mag noemen. B Corp, Business as a force for good, is een keurmerk voor sociale bedrijven die met hun product of dienst bijdragen aan een betere wereld. Om het B Corp certificaat te krijgen moet je als bedrijf voldoen aan hoge […]

Na de succesvolle oprichting van Euro Plant Tray GmbH in juni 2023 is Dirk Bansemer benoemd tot algemeen directeur. Alle operationele zaken van de coöperatie worden vanaf nu binnen EPT gecoördineerd. Denk aan de financiering van de trays en de contractuele overeenkomsten met producenten en toekomstige gebruikers van de trays. Rupert Fey is benoemd tot […]

Na een moeizame start dit jaar laat de nieuwste Garden Retail Market Update van Garden Connect zien dat de bezoekersaantallen op websites tijdens Q2-23 verbeteren. De vraag naar kamerplanten daalde met 4 procent, naar tuinmeubelen werd 8 procent meer gezocht en het aantal zoekopdrachten rondom tuincentra lag 5 procent hoger dan in 2022.

Een aantal jaar geleden introduceerde OK Plant compleet ingerichte tuincentrumtafels met onderscheidende producten van het lifestylemerk Kolibri; orchideeën, groene planten gecombineerd met woonaccessoires en sierpotten. Uit recent onderzoek blijkt dat het Kolibri-assortiment een positieve invloed heeft op de winkelomzet. Inmiddels staan er 55 tuincentrumtafels bij hoogwaardige tuincentra en retailers in Europa.

Plukboeketten zijn verrassend populair in Europa. Ze stralen positiviteit, vrolijkheid en optimisme uit, en dat is precies wat de consument nodig heeft.

Laatste editie