Kant-en-klare oplossingen voor tuincentra

Rijnbeek Assortiment-korte-zijde-9-0487-2048x1364

Kant-en-klare oplossingen voor tuincentra

Rijnbeek Perennials presenteert een duurzame oplossing: Climate Gardeners. Een tuincentrumprogramma dat klimaatadaptieve planten- en bollenmixen aanbiedt, geselecteerd om te presteren in sterk variërende omstandig­heden en om de balans van de natuur te herstellen. Tegelijkertijd helpt het klanten met inspirerende, uitgekiende combinaties voor langdurig kleur in de tuin door de seizoenen heen.

Eén van de eerste mixconcepten binnen het programma Climate Gardeners is Bulb Mania Mix – met vroegbloeiende vaste planten, bonte bladplanten en verwilderingsbollen op pot. De combinatie van vaste planten en bollen brengt vanaf de vroege lente een langdurig effect met opeenvolgende bloei en kleuren, meerjarig blad dat uitgebloeide bloemen bedekt en een border die jaar na jaar terugkomt en zich verder ontwikkelt. Ook biedt de mix – zo vroeg mogelijk na de winterperiode – een bron van nectar en stuifmeel voor bijen en andere belangrijke bestuivers.

Op basis van een roterende methode levert Rijnbeek Perennials tuincentra elke maand nieuwe en interessante mengsels, gericht op verschillende uitdagende klimaatomstandigheden door het jaar heen.

Zo is de Urban Jungle Mix ontworpen voor schaduwrijke, natte omstandigheden vroeg in het jaar, en de Drought Resistant Mix voor een waterbesparende, onderhoudsarme border in droge, hete zomers.

Rijnbeek Perennials heeft zijn brede collectie van meer dan 5.000 soorten gesegmenteerd op basis van hun kwaliteiten zoals diepe wortels, waterabsorptie, hittetolerantie en magnetische werking op bijen en vlinders. Tuincentra kunnen rekenen op unieke, zeldzame soorten die afwijken van het standaard vaste plantenaanbod. Alle mixen van het Climate Gardeners programma zijn opgepot in veenvrij substraat. Rijnbeek Perennials biedt een compleet pakket, waarmee tuincentra direct klaar zijn voor de verkoop.

Deel dit bericht

Meer berichten

Online bloemenverzender Topbloemen.nl stopt het netwerk van lokale bloemisten voor de distributie van online bestelde boeketten. De vaste samenwerking met 83 lokale bloemisten in Nederland wordt ontbonden, officieel per 1 juli 2025. Een brief met die mededeling is volgens de NOS bij de aangesloten bloemisten bezorgd.

De deelnemende bedrijven pakten flink uit met gastvrije ontvangsten en mooie productpresentaties van onder andere intrigerende nieuwigheden op het gebied van pot- en perkplanten, volle parkeerplaatsen en dientengevolge stijgende bezoekerscijfers: het vier dagen durende event FlowerTrials 2024, 11-14 juni, was wederom succesvol.

Maar liefst 86% van de Nederlanders heeft op dit moment een huisdier of heeft er in het verleden een gehad blijkt uit het jaarlijkse huisdierenonderzoek van NVG en Dibevo. Van katten tot aan vijvervissen is gezelligheid de belangrijkste motivatie om een huisdier te nemen, gevolgd door ‘onvoorwaardelijke vriendschap’. Ook vormen huisdieren een integraal onderdeel van het gezinsleven – waardoor ze zelfs de vakantieplannen beïnvloeden.  Het huisdierbezit in Nederland is het afgelopen jaar ongeveer gelijk gebleven: in bijna de helft van alle huishoudens lopen, vliegen of zwemmen één of meer dieren. Ook ‘interessante of mooie dieren’ en ‘fijn om voor een dier te zorgen’ worden aangevoerd als redenen om een huisdier te nemen. Bij honden staat ‘meer bewegen en actief bezigzijn’ hoog genoteerd (55%). 

Floramedia bestaat 100 jaar. Dit feestelijke feit werd nog eens kracht bijgezet door de verlening van het predicaat ‘Koninklijk’ door Koning Willem-Alexander. Zonder meer een erkenning van Floramedia’s uitzonderlijke bijdrage aan de sector gedurende een eeuw. De officiële uitreiking vond plaats op 5 juni door burgemeester Jan Hamming.

Vanaf 1 maart 2024 is Intratuin Etten-Leur up & running. Eigenaar Freek Schalk van voorheen Life & Garden Etten-Leur, is enthousiast: ‘Het voelt alsof we een stoptrein zijn geweest die ineens bij een intercity moet aanhaken.’

GRS Retail en inkooporganisatie Prickels slaan de handen ineen om tuincentra in Nederland en België nog beter te bedienen. De gedeelde visie om tuincentra-eigenaren in hun vrije ondernemerschap te ondersteunen, gecombineerd met het streven om maximale waarde te bieden tegen minimale kosten, maakt de samenwerking een logische stap. Op 1 juli 2024 zal GRS Retail […]

Laatste editie