Grote stap in Bio-sierteelt

Sprinklr-Lageschaar kwekerij-3e

Grote stap in Bio-sierteelt

Bio-webshop Sprinklr gaat samenwerken met Lageschaar Vaste Planten. ‘De markt voor biologische tuinplanten groeit enorm, het aantal handelskwekerijen dat bio aanbiedt blijft daarbij achter’, zegt Suzanne van Straaten van Sprinklr, ‘We zijn ontzettend blij dat Lageschaar sinds vorig jaar is omgeschakeld naar biologisch en we door de samenwerking het aanbod aan biologische tuinplanten voor onze klanten kunnen verbreden.’

Webshop Sprinklr, draaide in 2022 een omzet van 2 miljoen. Missie is om biologische tuinplanten gemakkelijk beschikbaar te maken voor iedereen. Tuincentra bieden nog maar mondjesmaat biologische tuinplanten aan, hierdoor zijn veel mensen aangewezen op online bestellen, zegt van Straaten. ‘We streven naar een breed assortiment, zodat je ook flink wat te kiezen hebt als je wil tuinieren zonder pesticiden. ‘Met Lageschaar als leverancier kunnen we weer nieuwe soorten aanbieden. Bovendien kweekt Lageschaar niet voor de zogenaamde visuele teelt, maar in kleinere potjes en zonder mooi label. Daardoor kunnen we de planten iets goedkoper aanbieden, waarmee we hopelijk een nieuwe doelgroep aan het biologisch tuinieren kunnen krijgen.’

De belangrijkste leverancier voor Sprinklr is Kwekerij Verhoeven in Brabant. Tevens heeft Sprinklr onder meer banden met Kwekerij Aaldering-De Stek, De Tuinakker, Hoogeveen en De Bierkreek.
 
Kwekerij Lageschaar Vaste Planten kreeg in 2022 het SKAL-certificaat. ‘We zijn hier elke dag bezig met biodiversiteit, met het kweken van zo sterk mogelijke planten, met de wens de wereld groener en mooier te maken’, zegt Marten Lageschaar.

Deel dit bericht

Meer berichten

30 september van 9 tot 15 uur bent u van harte welkom op onze jaarlijkse Kerstbomenbeurs. Diverse standhouders en noviteiten staan voor u klaar om er weer een succesvol kerstbomenseizoen van te maken. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd en we maken er zoals elk jaar weer een gezellige dag van. 

Tegenwoordig tuinieren we met z’n allen in het voorjaar als de zon schijnt. Fijn voor ons, maar niet voor de plant. Tot zo’n dertig jaar geleden was het najaar juist hét plantseizoen.

Een nieuwe duurzame mijlpaal voor Capi Europe dat zich sinds mei 2023 B Corp mag noemen. B Corp, Business as a force for good, is een keurmerk voor sociale bedrijven die met hun product of dienst bijdragen aan een betere wereld. Om het B Corp certificaat te krijgen moet je als bedrijf voldoen aan hoge […]

Na de succesvolle oprichting van Euro Plant Tray GmbH in juni 2023 is Dirk Bansemer benoemd tot algemeen directeur. Alle operationele zaken van de coöperatie worden vanaf nu binnen EPT gecoördineerd. Denk aan de financiering van de trays en de contractuele overeenkomsten met producenten en toekomstige gebruikers van de trays. Rupert Fey is benoemd tot […]

Na een moeizame start dit jaar laat de nieuwste Garden Retail Market Update van Garden Connect zien dat de bezoekersaantallen op websites tijdens Q2-23 verbeteren. De vraag naar kamerplanten daalde met 4 procent, naar tuinmeubelen werd 8 procent meer gezocht en het aantal zoekopdrachten rondom tuincentra lag 5 procent hoger dan in 2022.

Een aantal jaar geleden introduceerde OK Plant compleet ingerichte tuincentrumtafels met onderscheidende producten van het lifestylemerk Kolibri; orchideeën, groene planten gecombineerd met woonaccessoires en sierpotten. Uit recent onderzoek blijkt dat het Kolibri-assortiment een positieve invloed heeft op de winkelomzet. Inmiddels staan er 55 tuincentrumtafels bij hoogwaardige tuincentra en retailers in Europa.

Plukboeketten zijn verrassend populair in Europa. Ze stralen positiviteit, vrolijkheid en optimisme uit, en dat is precies wat de consument nodig heeft.

Laatste editie