Groenprofessionals van het Jaar: Lindenbosch en Ginkel Groep

17-2-1-De-majestueuze-landschappelijke-groenwand-van-Koninklijke-Ginkel-Groep

Groenprofessionals van het Jaar: Lindenbosch en Ginkel Groep

Lindenbosch Tuinarchitectuur en Koninklijke Ginkel Groep uitgeroepen tot Groenprofessional van het Jaar. Lindenbosch werd winnaar in de categorie Tuin, Ginkel Groep in de categorie Het Levende Gebouw binnen (voorheen interieurbeplanting). De feestelijke uitreiking vond plaats tijdens de viering van het 100-jarig jubileum van Koninklijke VHG. Minister voor Natuur en Stikstof Christianne van der Wal reikte de awards uit.

De jury was zeer enthousiast over de compacte gezinstuin die Lindenbosch Tuinarchitectuur realiseerde op 6m². ‘Deze goed door- dachte en prima uitgevoerde inzending is een heerlijke gezinstuin en interessant als inspiratiebron.’ Van der Linden deed mee aan de competitie om te laten zien wat je in een tuin van gemiddelde afmetingen kunt realiseren, met oog voor de wensen van de gebruikers en met toepassing van duurzame groene oplossingen. Overige genomineerde projecten in de categorie Tuin: Klassieke L-vormige tuin door GroenXpert, Grenzeloze watertuin van De Groot Hoveniers, Moderne landgoedtuin door Hoveniersbedrijf Harry Esselink, Landelijke zwemvijvertuin van Koninklijke Ginkel Groep, Eclectische prairietuin door Hoveniersbedrijf De Langstraat en ‘Bomen zijn de baas’-villatuin van Fons Linders Tuinmeesters. De enorme groenwand die Koninklijke Ginkel Groep realiseerde in het kantoor van het European Medicines Agency (EMA) in Amsterdam, vond de jury een prachtig voorbeeld van wat een vakkundige groenondernemer kan betekenen voor de zakelijke markt. ‘Zowel waar het gaat om de beleving, als vanwege de state-of-the-art techniek die nodig is om deze complexe wand op te bouwen, te laten leven en te onderhouden is dit een uniek project’. Bart Dijkman van de Ginkel Groep: ‘Dit waanzinnige project kwam tot stand dankzij de ruimte die mijn werkgever gaf, het vakmanschap van mijn collega’s en het vertrouwen van de opdrachtgever.’ Andere genomineerde projecten Het Levende Gebouw binnen: Essentieel kantoorgroen door Interieurbeplanting De Klerk, ‘Voelbaar goed’ binnengroen door Zuidkoop en ‘Flowerizing people’- belevingscentrum door Green Fortune en Donker Interieur.
De optimistische compacte gezinstuin van Lindenbosch Tuinarchitectuur - Foto Fred Roest

Deel dit bericht

Meer berichten

30 september van 9 tot 15 uur bent u van harte welkom op onze jaarlijkse Kerstbomenbeurs. Diverse standhouders en noviteiten staan voor u klaar om er weer een succesvol kerstbomenseizoen van te maken. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd en we maken er zoals elk jaar weer een gezellige dag van. 

Tegenwoordig tuinieren we met z’n allen in het voorjaar als de zon schijnt. Fijn voor ons, maar niet voor de plant. Tot zo’n dertig jaar geleden was het najaar juist hét plantseizoen.

Een nieuwe duurzame mijlpaal voor Capi Europe dat zich sinds mei 2023 B Corp mag noemen. B Corp, Business as a force for good, is een keurmerk voor sociale bedrijven die met hun product of dienst bijdragen aan een betere wereld. Om het B Corp certificaat te krijgen moet je als bedrijf voldoen aan hoge […]

Na de succesvolle oprichting van Euro Plant Tray GmbH in juni 2023 is Dirk Bansemer benoemd tot algemeen directeur. Alle operationele zaken van de coöperatie worden vanaf nu binnen EPT gecoördineerd. Denk aan de financiering van de trays en de contractuele overeenkomsten met producenten en toekomstige gebruikers van de trays. Rupert Fey is benoemd tot […]

Na een moeizame start dit jaar laat de nieuwste Garden Retail Market Update van Garden Connect zien dat de bezoekersaantallen op websites tijdens Q2-23 verbeteren. De vraag naar kamerplanten daalde met 4 procent, naar tuinmeubelen werd 8 procent meer gezocht en het aantal zoekopdrachten rondom tuincentra lag 5 procent hoger dan in 2022.

Een aantal jaar geleden introduceerde OK Plant compleet ingerichte tuincentrumtafels met onderscheidende producten van het lifestylemerk Kolibri; orchideeën, groene planten gecombineerd met woonaccessoires en sierpotten. Uit recent onderzoek blijkt dat het Kolibri-assortiment een positieve invloed heeft op de winkelomzet. Inmiddels staan er 55 tuincentrumtafels bij hoogwaardige tuincentra en retailers in Europa.

Plukboeketten zijn verrassend populair in Europa. Ze stralen positiviteit, vrolijkheid en optimisme uit, en dat is precies wat de consument nodig heeft.

Laatste editie