Groene stadsoase op Graanmarkt Kortrijk

Ecopots @design kiosk Kortrijk 2

Groene stadsoase op Graanmarkt Kortrijk

In mei was er op de Graanmarkt in het centrum van Belgische Kortrijk een oase van groen. The Pots Company, gevestigd op het Evolis Business Park, presenteerde zijn collecties bloempotten en plantenbakken van Ecopots in een creatieve pop-up in de binnenstad van Kortrijk. The Pots Company ging daarvoor een samenwerking aan met architect Marie-Amélie Cnockaert.

Ecopots werd voor deze presentatie in de Kiosk door Designregio Kortrijk gematcht met Kortrijks urban architect Marie-Amélie Cnockaert. Als ontwerper van de publieke ruimte legt zij de nadruk op het vergroenen van de stad wat tevens bijdraagt tot een gezonde leefomgeving.

Middels het Kiosk concept Urban Jungle wil Cnockaert de passanten even laten vertragen om de natuur te beleven. En tevens hiermee de bezoekers inspireren om zelf een urban jungle te creëeren in hun context thuis, zowel op het dakterras als op het balkon, in de badkamer of in de living.

Deel dit bericht

Meer berichten

30 september van 9 tot 15 uur bent u van harte welkom op onze jaarlijkse Kerstbomenbeurs. Diverse standhouders en noviteiten staan voor u klaar om er weer een succesvol kerstbomenseizoen van te maken. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd en we maken er zoals elk jaar weer een gezellige dag van. 

Tegenwoordig tuinieren we met z’n allen in het voorjaar als de zon schijnt. Fijn voor ons, maar niet voor de plant. Tot zo’n dertig jaar geleden was het najaar juist hét plantseizoen.

Een nieuwe duurzame mijlpaal voor Capi Europe dat zich sinds mei 2023 B Corp mag noemen. B Corp, Business as a force for good, is een keurmerk voor sociale bedrijven die met hun product of dienst bijdragen aan een betere wereld. Om het B Corp certificaat te krijgen moet je als bedrijf voldoen aan hoge […]

Na de succesvolle oprichting van Euro Plant Tray GmbH in juni 2023 is Dirk Bansemer benoemd tot algemeen directeur. Alle operationele zaken van de coöperatie worden vanaf nu binnen EPT gecoördineerd. Denk aan de financiering van de trays en de contractuele overeenkomsten met producenten en toekomstige gebruikers van de trays. Rupert Fey is benoemd tot […]

Na een moeizame start dit jaar laat de nieuwste Garden Retail Market Update van Garden Connect zien dat de bezoekersaantallen op websites tijdens Q2-23 verbeteren. De vraag naar kamerplanten daalde met 4 procent, naar tuinmeubelen werd 8 procent meer gezocht en het aantal zoekopdrachten rondom tuincentra lag 5 procent hoger dan in 2022.

Een aantal jaar geleden introduceerde OK Plant compleet ingerichte tuincentrumtafels met onderscheidende producten van het lifestylemerk Kolibri; orchideeën, groene planten gecombineerd met woonaccessoires en sierpotten. Uit recent onderzoek blijkt dat het Kolibri-assortiment een positieve invloed heeft op de winkelomzet. Inmiddels staan er 55 tuincentrumtafels bij hoogwaardige tuincentra en retailers in Europa.

Plukboeketten zijn verrassend populair in Europa. Ze stralen positiviteit, vrolijkheid en optimisme uit, en dat is precies wat de consument nodig heeft.

Laatste editie