Goud voor Rosa‘Green Summer’

Rosa ‘Green Summer’®

Goud voor Rosa‘Green Summer’

Op de Belgische vakbeurs Floral 2023 is Rosa ‘Green Summer’ bekroond met een gouden medaille. De jury oordeelde dat dit de meest vernieuwende cultivar was van de zestien kandidaten. ‘Het is een meerwaarde dat deze roos zowel binnen als buiten enorm decoratief overkomt.’

Rosa ‘Green Summer’ is op de markt gebracht door Meerplant (B) en wordt gelanceerd onder het merk ‘Ceci n’est pas une rose’. ‘Green Summer’ is een unieke rozenplant, waarvan de miniatuur bloemen helemaal niet op rozen lijken. De kleine witte, ­enkelvoudige roosjes zijn populair bij bijen en geuren heerlijk.

De plant is met veel zorg gekozen omwille van haar ziekteresistentie, klimaatbestendigheid, bloeirijkheid, gebruiksvriendelijkheid en kleurenpracht. Rosa ‘Green Summer’ (H220-30cm) vormt bovendien een extra dicht tapijt van groene glanzende blaadjes dat onkruid geen kans geeft.

Deel dit bericht

Meer berichten

30 september van 9 tot 15 uur bent u van harte welkom op onze jaarlijkse Kerstbomenbeurs. Diverse standhouders en noviteiten staan voor u klaar om er weer een succesvol kerstbomenseizoen van te maken. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd en we maken er zoals elk jaar weer een gezellige dag van. 

Tegenwoordig tuinieren we met z’n allen in het voorjaar als de zon schijnt. Fijn voor ons, maar niet voor de plant. Tot zo’n dertig jaar geleden was het najaar juist hét plantseizoen.

Een nieuwe duurzame mijlpaal voor Capi Europe dat zich sinds mei 2023 B Corp mag noemen. B Corp, Business as a force for good, is een keurmerk voor sociale bedrijven die met hun product of dienst bijdragen aan een betere wereld. Om het B Corp certificaat te krijgen moet je als bedrijf voldoen aan hoge […]

Na de succesvolle oprichting van Euro Plant Tray GmbH in juni 2023 is Dirk Bansemer benoemd tot algemeen directeur. Alle operationele zaken van de coöperatie worden vanaf nu binnen EPT gecoördineerd. Denk aan de financiering van de trays en de contractuele overeenkomsten met producenten en toekomstige gebruikers van de trays. Rupert Fey is benoemd tot […]

Na een moeizame start dit jaar laat de nieuwste Garden Retail Market Update van Garden Connect zien dat de bezoekersaantallen op websites tijdens Q2-23 verbeteren. De vraag naar kamerplanten daalde met 4 procent, naar tuinmeubelen werd 8 procent meer gezocht en het aantal zoekopdrachten rondom tuincentra lag 5 procent hoger dan in 2022.

Een aantal jaar geleden introduceerde OK Plant compleet ingerichte tuincentrumtafels met onderscheidende producten van het lifestylemerk Kolibri; orchideeën, groene planten gecombineerd met woonaccessoires en sierpotten. Uit recent onderzoek blijkt dat het Kolibri-assortiment een positieve invloed heeft op de winkelomzet. Inmiddels staan er 55 tuincentrumtafels bij hoogwaardige tuincentra en retailers in Europa.

Plukboeketten zijn verrassend populair in Europa. Ze stralen positiviteit, vrolijkheid en optimisme uit, en dat is precies wat de consument nodig heeft.

Laatste editie