Goede start

Prickels-2020 LV - Bedrijfsfotografie Hol (3)

Goede start

Voor serviceorganisatie Prickels was 2022 een zeer succesvol jaar. Aan het einde van het jaar hadden zich tien nieuwe leden aangemeld en werd er een overeenkomst gesloten met de VHG, de brancheorganisatie voor hoveniers.

Rebecca Antonisse-Spek en Fons van der Leen zijn heel trots op deze groei en samenwerking. ‘Begin 2022 hebben we met ons team nog eens goed gekeken hoe wij onze dienstverlening nog beter zouden kunnen aansluiten op vragen van ondernemers in de groenbranche.’

‘En blijkbaar sluit onze aanpak goed aan, we worden regelmatig be­naderd door ondernemers met de vraag of en hoe ze bij ons kunnen aansluiten.’

Het eerste nieuwe lid in 2023 is ook al een feit: Hol Plant en Kado, een prachtig familiebedrijf in Meteren. Gestart in 1991 als hoveniersbedrijf. Hieraan is inmiddels een tuincentrum annex woonwinkel toegevoegd. Een begrip in de Betuwe, waar klanten terecht kunnen voor een gevarieerd aanbod bloemen, planten, meubels en woonaccessoires.

En Prickels? Dat verwacht zeer binnenkort de volgende uitbreiding te kunnen melden.

 

Deel dit bericht

Meer berichten

Online bloemenverzender Topbloemen.nl stopt het netwerk van lokale bloemisten voor de distributie van online bestelde boeketten. De vaste samenwerking met 83 lokale bloemisten in Nederland wordt ontbonden, officieel per 1 juli 2025. Een brief met die mededeling is volgens de NOS bij de aangesloten bloemisten bezorgd.

De deelnemende bedrijven pakten flink uit met gastvrije ontvangsten en mooie productpresentaties van onder andere intrigerende nieuwigheden op het gebied van pot- en perkplanten, volle parkeerplaatsen en dientengevolge stijgende bezoekerscijfers: het vier dagen durende event FlowerTrials 2024, 11-14 juni, was wederom succesvol.

Maar liefst 86% van de Nederlanders heeft op dit moment een huisdier of heeft er in het verleden een gehad blijkt uit het jaarlijkse huisdierenonderzoek van NVG en Dibevo. Van katten tot aan vijvervissen is gezelligheid de belangrijkste motivatie om een huisdier te nemen, gevolgd door ‘onvoorwaardelijke vriendschap’. Ook vormen huisdieren een integraal onderdeel van het gezinsleven – waardoor ze zelfs de vakantieplannen beïnvloeden.  Het huisdierbezit in Nederland is het afgelopen jaar ongeveer gelijk gebleven: in bijna de helft van alle huishoudens lopen, vliegen of zwemmen één of meer dieren. Ook ‘interessante of mooie dieren’ en ‘fijn om voor een dier te zorgen’ worden aangevoerd als redenen om een huisdier te nemen. Bij honden staat ‘meer bewegen en actief bezigzijn’ hoog genoteerd (55%). 

Floramedia bestaat 100 jaar. Dit feestelijke feit werd nog eens kracht bijgezet door de verlening van het predicaat ‘Koninklijk’ door Koning Willem-Alexander. Zonder meer een erkenning van Floramedia’s uitzonderlijke bijdrage aan de sector gedurende een eeuw. De officiële uitreiking vond plaats op 5 juni door burgemeester Jan Hamming.

Vanaf 1 maart 2024 is Intratuin Etten-Leur up & running. Eigenaar Freek Schalk van voorheen Life & Garden Etten-Leur, is enthousiast: ‘Het voelt alsof we een stoptrein zijn geweest die ineens bij een intercity moet aanhaken.’

GRS Retail en inkooporganisatie Prickels slaan de handen ineen om tuincentra in Nederland en België nog beter te bedienen. De gedeelde visie om tuincentra-eigenaren in hun vrije ondernemerschap te ondersteunen, gecombineerd met het streven om maximale waarde te bieden tegen minimale kosten, maakt de samenwerking een logische stap. Op 1 juli 2024 zal GRS Retail […]

Laatste editie