Glazen Tulp Award 2022

Glazen tulp award - foto’s Rolf van Koppen

Glazen Tulp Award 2022

Op 15 december was de bekendmaking van de Glazen Tulp Award 2022. Na twee jaar zonder live prijsuitreiking en met prijswinnaars in vijf verschillende categorieën, werd het een zeer feestelijke avond. De presentatie was in handen van Romeo Sommers.

Tegeltje Groen van kweker Griffioen staat op de eerste plaats in de categorie concepten. Volgens de jury zijn met name de verschillende seizoenen mooi verwerkt in dit concept dat je ook kunt zien als een eigentijdse doorvertaling van Tegel eruit, Plant erin! ‘De frisse jeugdige uitstraling van de verpakking is passend in deze tijd. Interessant is dat dit concept ook is omgezet naar gemeentes en voor retail.’

In de categorie Tuinplanten ging de award naar Celosia ‘Hot Topic Reef’ van Ammerlaan-Sosef. De jury looft de mooie bijzondere kleur. ‘Celosia is een onderschatte plant voor in de tuin en borders. Echt een fantastisch gezicht, uiteraard wel in combinatie met de juiste beplanting.

De winnaar in de categorie Groene Kamerplanten is Geogenanthus ciliatus ‘Midnight Pearl’ van Richplant. De jury vindt deze plant ‘Echt een vernieuwing, echt anders!’, en is nieuwsgierig hoe deze plant gaat uitgroeien. ‘De kleur is echt magisch.’

De Hoog Orchids gooide de hoogste ogen in de categorie Bloeiende Kamerplanten met hun product Rhynchostylis gigantea ‘Aromatique Evoke’. ‘Een commercieel vernieuwend niche product. De geur is, bij de juiste tempratuur, heerlijk zacht en fris. De plant heeft echt een botanische uitstraling!’, aldus de jury.

De nummer 1 bij de Snijbloemen is Lilium ‘Apricot Fudge’ van Bredefleur. Volgens de jury is deze bloem echt vernieuwend. ‘Een topper in het lelie assortiment. Wel zal de consument de meeldraden wegknippen, de sierwaarde zit in het totaal anders zijn van de bloem.’

Foto’s Rolf van Koppen

Deel dit bericht

Meer berichten

30 september van 9 tot 15 uur bent u van harte welkom op onze jaarlijkse Kerstbomenbeurs. Diverse standhouders en noviteiten staan voor u klaar om er weer een succesvol kerstbomenseizoen van te maken. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd en we maken er zoals elk jaar weer een gezellige dag van. 

Tegenwoordig tuinieren we met z’n allen in het voorjaar als de zon schijnt. Fijn voor ons, maar niet voor de plant. Tot zo’n dertig jaar geleden was het najaar juist hét plantseizoen.

Een nieuwe duurzame mijlpaal voor Capi Europe dat zich sinds mei 2023 B Corp mag noemen. B Corp, Business as a force for good, is een keurmerk voor sociale bedrijven die met hun product of dienst bijdragen aan een betere wereld. Om het B Corp certificaat te krijgen moet je als bedrijf voldoen aan hoge […]

Na de succesvolle oprichting van Euro Plant Tray GmbH in juni 2023 is Dirk Bansemer benoemd tot algemeen directeur. Alle operationele zaken van de coöperatie worden vanaf nu binnen EPT gecoördineerd. Denk aan de financiering van de trays en de contractuele overeenkomsten met producenten en toekomstige gebruikers van de trays. Rupert Fey is benoemd tot […]

Na een moeizame start dit jaar laat de nieuwste Garden Retail Market Update van Garden Connect zien dat de bezoekersaantallen op websites tijdens Q2-23 verbeteren. De vraag naar kamerplanten daalde met 4 procent, naar tuinmeubelen werd 8 procent meer gezocht en het aantal zoekopdrachten rondom tuincentra lag 5 procent hoger dan in 2022.

Een aantal jaar geleden introduceerde OK Plant compleet ingerichte tuincentrumtafels met onderscheidende producten van het lifestylemerk Kolibri; orchideeën, groene planten gecombineerd met woonaccessoires en sierpotten. Uit recent onderzoek blijkt dat het Kolibri-assortiment een positieve invloed heeft op de winkelomzet. Inmiddels staan er 55 tuincentrumtafels bij hoogwaardige tuincentra en retailers in Europa.

Plukboeketten zijn verrassend populair in Europa. Ze stralen positiviteit, vrolijkheid en optimisme uit, en dat is precies wat de consument nodig heeft.

Laatste editie