‘Gewoon blijven doen waar je goed in bent’

Dibevo beurs

‘Gewoon blijven doen waar je goed in bent’

Vier maanden voor de start is de beursvloer van de tweejarige Dibevo-Vakbeurs volledig volgeboekt – waarvan ruim een kwart met nieuwe exposanten.

Opmerkelijk in deze voor de huisdierenbranche uitdagende tijd waarbij de kritische consument de hand vaker op de knip houdt én steeds meer let op dierenwelzijn. De organisatie verwacht circa 4.000 bezoekende huisdierenprofessionals die tijdens de zakelijke, en tevens gezellige, vakbeurs samenkomen om de koers uit te zetten voor het komende jaar.

‘De veranderingen die nu plaatsvinden vergen veel van het aanpassingsvermogen van alle ondernemers in de keten’, zegt Dibevo-voorzitter Gijs van den Assum. ‘Dat betekent zorgen voor professionaliteit en kwaliteit, en opnieuw nadenken over koop- & bestelgemak, assortiment, winkelinrichting, digitalisering, marketing en klantgerichtheid. Maar ook: gewoon blijven doen waar je goed in bent.’

In plaats van de Noviteitengalerij komt Blikvangers, waarbij veelbelovende producten staan gepresenteerd in de entreehal. Elke exposant presenteert één product in het grote cirkelvormige Blikvangers-paviljoen. Bezoekers kunnen stemmen op het beste product. De tien producten met de meeste stemmen worden vervolgens door een deskundige jury beoordeeld op innovatie, dierenwelzijn en duurzaamheid. De winnaar gaat naar huis met de ‘Best of show-award’.

De nieuwe Dibevo-Vakbeurs-app is een alles-in-één gids voor de beurs, inclusief informatie over exposanten, beursaanbiedingen en een zoomable plattegrond. Ook kunnen bezoekers thuis al een lijst samenstellen van exposanten en – op de beurs zelf – stemmen op de beste Blikvanger, en daarmee kans maken op mooie prijzen. De app biedt ook extra functies voor chatten en het plannen van afspraken.

Dibevo-Vakbeurs, 8-9 oktober, De Broodfabriek in Rijswijk. Parkeren is gratis, eten en drinken is inbegrepen bij de entreeprijs (ad. €27,50), leden van brancheorganisatie Dibevo hebben recht op twee gratis toegangskaarten.

www.dibevovakbeurs.nl

Deel dit bericht

Meer berichten

30 september van 9 tot 15 uur bent u van harte welkom op onze jaarlijkse Kerstbomenbeurs. Diverse standhouders en noviteiten staan voor u klaar om er weer een succesvol kerstbomenseizoen van te maken. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd en we maken er zoals elk jaar weer een gezellige dag van. 

Tegenwoordig tuinieren we met z’n allen in het voorjaar als de zon schijnt. Fijn voor ons, maar niet voor de plant. Tot zo’n dertig jaar geleden was het najaar juist hét plantseizoen.

Vier maanden voor de start is de beursvloer van de tweejarige Dibevo-Vakbeurs volledig volgeboekt – waarvan ruim een kwart met nieuwe exposanten. Opmerkelijk in deze voor de huisdierenbranche uitdagende tijd waarbij de kritische consument de hand vaker op de knip houdt én steeds meer let op dierenwelzijn. De organisatie verwacht circa 4.000 bezoekende huisdierenprofessionals die […]

Een nieuwe duurzame mijlpaal voor Capi Europe dat zich sinds mei 2023 B Corp mag noemen. B Corp, Business as a force for good, is een keurmerk voor sociale bedrijven die met hun product of dienst bijdragen aan een betere wereld. Om het B Corp certificaat te krijgen moet je als bedrijf voldoen aan hoge […]

Na de succesvolle oprichting van Euro Plant Tray GmbH in juni 2023 is Dirk Bansemer benoemd tot algemeen directeur. Alle operationele zaken van de coöperatie worden vanaf nu binnen EPT gecoördineerd. Denk aan de financiering van de trays en de contractuele overeenkomsten met producenten en toekomstige gebruikers van de trays. Rupert Fey is benoemd tot […]

Na een moeizame start dit jaar laat de nieuwste Garden Retail Market Update van Garden Connect zien dat de bezoekersaantallen op websites tijdens Q2-23 verbeteren. De vraag naar kamerplanten daalde met 4 procent, naar tuinmeubelen werd 8 procent meer gezocht en het aantal zoekopdrachten rondom tuincentra lag 5 procent hoger dan in 2022.

Een aantal jaar geleden introduceerde OK Plant compleet ingerichte tuincentrumtafels met onderscheidende producten van het lifestylemerk Kolibri; orchideeën, groene planten gecombineerd met woonaccessoires en sierpotten. Uit recent onderzoek blijkt dat het Kolibri-assortiment een positieve invloed heeft op de winkelomzet. Inmiddels staan er 55 tuincentrumtafels bij hoogwaardige tuincentra en retailers in Europa.

Plukboeketten zijn verrassend populair in Europa. Ze stralen positiviteit, vrolijkheid en optimisme uit, en dat is precies wat de consument nodig heeft.

Laatste editie