‘Gewoon blijven doen waar je goed in bent’

Dibevo beurs

‘Gewoon blijven doen waar je goed in bent’

Vier maanden voor de start is de beursvloer van de tweejarige Dibevo-Vakbeurs volledig volgeboekt – waarvan ruim een kwart met nieuwe exposanten.

Opmerkelijk in deze voor de huisdierenbranche uitdagende tijd waarbij de kritische consument de hand vaker op de knip houdt én steeds meer let op dierenwelzijn. De organisatie verwacht circa 4.000 bezoekende huisdierenprofessionals die tijdens de zakelijke, en tevens gezellige, vakbeurs samenkomen om de koers uit te zetten voor het komende jaar.

‘De veranderingen die nu plaatsvinden vergen veel van het aanpassingsvermogen van alle ondernemers in de keten’, zegt Dibevo-voorzitter Gijs van den Assum. ‘Dat betekent zorgen voor professionaliteit en kwaliteit, en opnieuw nadenken over koop- & bestelgemak, assortiment, winkelinrichting, digitalisering, marketing en klantgerichtheid. Maar ook: gewoon blijven doen waar je goed in bent.’

In plaats van de Noviteitengalerij komt Blikvangers, waarbij veelbelovende producten staan gepresenteerd in de entreehal. Elke exposant presenteert één product in het grote cirkelvormige Blikvangers-paviljoen. Bezoekers kunnen stemmen op het beste product. De tien producten met de meeste stemmen worden vervolgens door een deskundige jury beoordeeld op innovatie, dierenwelzijn en duurzaamheid. De winnaar gaat naar huis met de ‘Best of show-award’.

De nieuwe Dibevo-Vakbeurs-app is een alles-in-één gids voor de beurs, inclusief informatie over exposanten, beursaanbiedingen en een zoomable plattegrond. Ook kunnen bezoekers thuis al een lijst samenstellen van exposanten en – op de beurs zelf – stemmen op de beste Blikvanger, en daarmee kans maken op mooie prijzen. De app biedt ook extra functies voor chatten en het plannen van afspraken.

Dibevo-Vakbeurs, 8-9 oktober, De Broodfabriek in Rijswijk. Parkeren is gratis, eten en drinken is inbegrepen bij de entreeprijs (ad. €27,50), leden van brancheorganisatie Dibevo hebben recht op twee gratis toegangskaarten.

www.dibevovakbeurs.nl

Deel dit bericht

Meer berichten

Online bloemenverzender Topbloemen.nl stopt het netwerk van lokale bloemisten voor de distributie van online bestelde boeketten. De vaste samenwerking met 83 lokale bloemisten in Nederland wordt ontbonden, officieel per 1 juli 2025. Een brief met die mededeling is volgens de NOS bij de aangesloten bloemisten bezorgd.

De deelnemende bedrijven pakten flink uit met gastvrije ontvangsten en mooie productpresentaties van onder andere intrigerende nieuwigheden op het gebied van pot- en perkplanten, volle parkeerplaatsen en dientengevolge stijgende bezoekerscijfers: het vier dagen durende event FlowerTrials 2024, 11-14 juni, was wederom succesvol.

Maar liefst 86% van de Nederlanders heeft op dit moment een huisdier of heeft er in het verleden een gehad blijkt uit het jaarlijkse huisdierenonderzoek van NVG en Dibevo. Van katten tot aan vijvervissen is gezelligheid de belangrijkste motivatie om een huisdier te nemen, gevolgd door ‘onvoorwaardelijke vriendschap’. Ook vormen huisdieren een integraal onderdeel van het gezinsleven – waardoor ze zelfs de vakantieplannen beïnvloeden.  Het huisdierbezit in Nederland is het afgelopen jaar ongeveer gelijk gebleven: in bijna de helft van alle huishoudens lopen, vliegen of zwemmen één of meer dieren. Ook ‘interessante of mooie dieren’ en ‘fijn om voor een dier te zorgen’ worden aangevoerd als redenen om een huisdier te nemen. Bij honden staat ‘meer bewegen en actief bezigzijn’ hoog genoteerd (55%). 

Floramedia bestaat 100 jaar. Dit feestelijke feit werd nog eens kracht bijgezet door de verlening van het predicaat ‘Koninklijk’ door Koning Willem-Alexander. Zonder meer een erkenning van Floramedia’s uitzonderlijke bijdrage aan de sector gedurende een eeuw. De officiële uitreiking vond plaats op 5 juni door burgemeester Jan Hamming.

Vanaf 1 maart 2024 is Intratuin Etten-Leur up & running. Eigenaar Freek Schalk van voorheen Life & Garden Etten-Leur, is enthousiast: ‘Het voelt alsof we een stoptrein zijn geweest die ineens bij een intercity moet aanhaken.’

GRS Retail en inkooporganisatie Prickels slaan de handen ineen om tuincentra in Nederland en België nog beter te bedienen. De gedeelde visie om tuincentra-eigenaren in hun vrije ondernemerschap te ondersteunen, gecombineerd met het streven om maximale waarde te bieden tegen minimale kosten, maakt de samenwerking een logische stap. Op 1 juli 2024 zal GRS Retail […]

Laatste editie