Filelopen op Christmasworld 2023

Christmasworld 2023

Filelopen op Christmasworld 2023

Het was soms bijna filelopen op Christmasworld. De handelsbeurs mocht dan ook eindelijk weer plaatsvinden na twee jaar te moeten overslaan wegens Covid-19 én werd voor het eerst tegelijkertijd met de beurzen Ambiente en Creativeworld gehouden. Van 3-7 februari waren er in de Frankfurter Messe weer prachtige en inspirerende kerstpresentaties en -producten te zien.

Vanuit 170 landen kwamen in totaal 154.000 inkopers de kersttrends van ruim 4.500 exposanten bekijken. In de goed gevulde hallen was de sfeer positief en opgewekt; het gevoel van ‘we mogen weer real life netwerken en inspiratie opdoen!’ overheerste. En inspiratie voor de eigen collectie en voor het stimuleren van de verkoop aan de consument, die boden de stands genoeg.

We zagen feestelijke decoraties in uiteenlopende stijlen, zowel kunstbomen als kaarsen die echter en echter lijken, en nog veel meer nieuwe ontwikkelingen – van zowel rasechte kerstleveranciers als importeurs die óók kerstartikelen in het aanbod hebben. Uiteraard had 2Dezign weer een indrukwekkende, sfeervolle decoratiepresentatie vol eyecatchers samengesteld met items van verschillende exposanten, dit jaar met als thema Down to Earth.

Hoofdthema van Christmasworld was – verrassing! – duurzaamheid. Dit kwam terug in de producten, maar er werden ook lezingen en workshops over duurzame oplossingen gegeven. Op het online platform Digital Extension, een aanvulling op de fysieke beursbeleving, vond veel interactie plaats; hier kun je nog tot 17 februari netwerken en zakendoen.

Om alvast in de agenda te zetten: de volgende editie van Christmasworld is 26-30 januari 2024.

Deel dit bericht

Meer berichten

Online bloemenverzender Topbloemen.nl stopt het netwerk van lokale bloemisten voor de distributie van online bestelde boeketten. De vaste samenwerking met 83 lokale bloemisten in Nederland wordt ontbonden, officieel per 1 juli 2025. Een brief met die mededeling is volgens de NOS bij de aangesloten bloemisten bezorgd.

De deelnemende bedrijven pakten flink uit met gastvrije ontvangsten en mooie productpresentaties van onder andere intrigerende nieuwigheden op het gebied van pot- en perkplanten, volle parkeerplaatsen en dientengevolge stijgende bezoekerscijfers: het vier dagen durende event FlowerTrials 2024, 11-14 juni, was wederom succesvol.

Maar liefst 86% van de Nederlanders heeft op dit moment een huisdier of heeft er in het verleden een gehad blijkt uit het jaarlijkse huisdierenonderzoek van NVG en Dibevo. Van katten tot aan vijvervissen is gezelligheid de belangrijkste motivatie om een huisdier te nemen, gevolgd door ‘onvoorwaardelijke vriendschap’. Ook vormen huisdieren een integraal onderdeel van het gezinsleven – waardoor ze zelfs de vakantieplannen beïnvloeden.  Het huisdierbezit in Nederland is het afgelopen jaar ongeveer gelijk gebleven: in bijna de helft van alle huishoudens lopen, vliegen of zwemmen één of meer dieren. Ook ‘interessante of mooie dieren’ en ‘fijn om voor een dier te zorgen’ worden aangevoerd als redenen om een huisdier te nemen. Bij honden staat ‘meer bewegen en actief bezigzijn’ hoog genoteerd (55%). 

Floramedia bestaat 100 jaar. Dit feestelijke feit werd nog eens kracht bijgezet door de verlening van het predicaat ‘Koninklijk’ door Koning Willem-Alexander. Zonder meer een erkenning van Floramedia’s uitzonderlijke bijdrage aan de sector gedurende een eeuw. De officiële uitreiking vond plaats op 5 juni door burgemeester Jan Hamming.

Vanaf 1 maart 2024 is Intratuin Etten-Leur up & running. Eigenaar Freek Schalk van voorheen Life & Garden Etten-Leur, is enthousiast: ‘Het voelt alsof we een stoptrein zijn geweest die ineens bij een intercity moet aanhaken.’

GRS Retail en inkooporganisatie Prickels slaan de handen ineen om tuincentra in Nederland en België nog beter te bedienen. De gedeelde visie om tuincentra-eigenaren in hun vrije ondernemerschap te ondersteunen, gecombineerd met het streven om maximale waarde te bieden tegen minimale kosten, maakt de samenwerking een logische stap. Op 1 juli 2024 zal GRS Retail […]

Laatste editie