Filelopen op Christmasworld 2023

Christmasworld 2023

Filelopen op Christmasworld 2023

Het was soms bijna filelopen op Christmasworld. De handelsbeurs mocht dan ook eindelijk weer plaatsvinden na twee jaar te moeten overslaan wegens Covid-19 én werd voor het eerst tegelijkertijd met de beurzen Ambiente en Creativeworld gehouden. Van 3-7 februari waren er in de Frankfurter Messe weer prachtige en inspirerende kerstpresentaties en -producten te zien.

Vanuit 170 landen kwamen in totaal 154.000 inkopers de kersttrends van ruim 4.500 exposanten bekijken. In de goed gevulde hallen was de sfeer positief en opgewekt; het gevoel van ‘we mogen weer real life netwerken en inspiratie opdoen!’ overheerste. En inspiratie voor de eigen collectie en voor het stimuleren van de verkoop aan de consument, die boden de stands genoeg.

We zagen feestelijke decoraties in uiteenlopende stijlen, zowel kunstbomen als kaarsen die echter en echter lijken, en nog veel meer nieuwe ontwikkelingen – van zowel rasechte kerstleveranciers als importeurs die óók kerstartikelen in het aanbod hebben. Uiteraard had 2Dezign weer een indrukwekkende, sfeervolle decoratiepresentatie vol eyecatchers samengesteld met items van verschillende exposanten, dit jaar met als thema Down to Earth.

Hoofdthema van Christmasworld was – verrassing! – duurzaamheid. Dit kwam terug in de producten, maar er werden ook lezingen en workshops over duurzame oplossingen gegeven. Op het online platform Digital Extension, een aanvulling op de fysieke beursbeleving, vond veel interactie plaats; hier kun je nog tot 17 februari netwerken en zakendoen.

Om alvast in de agenda te zetten: de volgende editie van Christmasworld is 26-30 januari 2024.

Deel dit bericht

Meer berichten

Het voorjaar is voor veel tuincentra (extra) feestelijk begonnen met bijzondere mijlpalen. Bij een aantal GRS-tuincentra zijn jubilea gevierd, maar ook overnames door de tweede of zelfs derde generatie.

In het kader van duurzaamheid wordt kerst in de tuincentra regelmatig als lastige productgroep aangemerkt. Toch wordt duurzaamheid een steeds belangrijker thema in feestelijke decoraties. Onder het thema ‘Ethical Style by Christmasworld’ werden dit jaar voor het eerst op duurzaamheid gerichte exposanten en hun producten gegroepeerd – geïnteresseerde inkopers vonden zo snel de voor hen […]

Zeg je Floriade, dan zeg je prachtig beeld van de sierteelt- en tuinbranche. Noviteiten, innovaties en inspiratie. Maar ook ophef, miljoenentekorten en planningsproblemen want de creatie had keer op keer veel voeten in de aarde – toch waren de eindresultaten telkens zeer de moeite waard en hoe dan ook een visitekaartje voor de Nederlandse sierteeltsector.

Zelf muziek maken met planten. Het kon tijdens de Design Week in Milaan (IT) Als eerste bedrijf in haar categorie nam Stiga hieraan deel met een installatie in de stad waarmee bezoekers interactief ‘muziek’ met planten konden maken.

Sinds de invoering in 1973 staat de barcode op meer dan 1 miljard producten. De ‘beep’ bij de kassa is verworden tot een universeel en zeer herkenbaar geluid. De barcode heeft de kassadoorloop versneld maar ook de nauwkeurig­-heid van voorraden en de bevoorradingssnelheid verbeterd – lege schappen namen af. Tevens opende de streepjescode de deur […]

E-commerce platform voor plantenliefhebbers PLNTS heeft het e-fulfilment bedrijf Herbie en het consumentenlabel Bloomique overgenomen. Middels een buy-and-build strategie bouwt plantenplatform PLNTS aan een solide groep binnen de online plantenmarkt, die moet bijdragen aan het verder internationaliseren van de organisatie.

Maart is een van de weinige maanden waarin Hydrangea zich van de troon laat stoten. Prunus voert deze maand de Top 15 aan van best verkochte plantengeslachten via het handelsplatform van Groen-Direkt. Begrijpelijk gezien het grote aanbod in maart van Prunus in knop of bloem, en de aanvullende groenblijvende soorten in dit brede geslacht.

Laatste editie