Exponentiele groei online plantenmarkt

Philodendron verrucosum

Exponentiele groei online plantenmarkt

De online plantenmarkt heeft de afgelopen vijf jaar een indrukwekkende groei doorgemaakt, waarbij consumenten wereldwijd steeds vaker kiezen voor het gemak en de diversiteit van online planten kopen.

Volgens onderzoek, uitgevoerd door PLNTS.com hebben consumenten de voordelen van het online winkelen voor planten ontdekt, zoals het ruime assortiment, de gemakkelijke toegang tot gedetailleerde productinformatie en de mogelijkheid om planten van over de hele wereld te bestellen. Consumenten hebben nu de vrijheid om online uit een breed scala aan variëteiten en zeldzame exemplaren te kiezen.

Een belangrijke drijfveer achter de groei van de online plantenmarkt is het gemak van thuisbezorging. Met de verbetering van de logistieke infrastructuur en verpakkingstechnieken kunnen planten nu veilig worden verzonden en snel bij de consumenten worden afgeleverd.

De pandemie heeft geleid tot een verandering in levensstijl en prioriteiten. Mensen brachten meer tijd door in huis en waren op zoek naar manieren om hun leefomgeving te verbeteren. Kamerplanten werden al snel erkend als een manier om een gezellige sfeer te creëren, stress te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren. Bovendien boden ze een welkome afleiding van de negatieve berichtgeving en onzekerheid die corona met zich meebracht.

In de afgelopen vijf jaar heeft PLNTS een indrukwekkende stijging gezien in de populariteit van kamerplanten. De bestsellers van de webshop zijn vijf opvallende planten. Het betreffen Monstera adansonii, Philodendron melanochrysum, Philodendron verrucosum, Calathea ‘White Fusion’ en
Syngonium ‘Mottled’.

Philodendron melanochrysum
Syngonium ‘Mottled’
Calathea ‘White Fusion’
Monstera adansonii

Deel dit bericht

Meer berichten

30 september van 9 tot 15 uur bent u van harte welkom op onze jaarlijkse Kerstbomenbeurs. Diverse standhouders en noviteiten staan voor u klaar om er weer een succesvol kerstbomenseizoen van te maken. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd en we maken er zoals elk jaar weer een gezellige dag van. 

Tegenwoordig tuinieren we met z’n allen in het voorjaar als de zon schijnt. Fijn voor ons, maar niet voor de plant. Tot zo’n dertig jaar geleden was het najaar juist hét plantseizoen.

Een nieuwe duurzame mijlpaal voor Capi Europe dat zich sinds mei 2023 B Corp mag noemen. B Corp, Business as a force for good, is een keurmerk voor sociale bedrijven die met hun product of dienst bijdragen aan een betere wereld. Om het B Corp certificaat te krijgen moet je als bedrijf voldoen aan hoge […]

Na de succesvolle oprichting van Euro Plant Tray GmbH in juni 2023 is Dirk Bansemer benoemd tot algemeen directeur. Alle operationele zaken van de coöperatie worden vanaf nu binnen EPT gecoördineerd. Denk aan de financiering van de trays en de contractuele overeenkomsten met producenten en toekomstige gebruikers van de trays. Rupert Fey is benoemd tot […]

Na een moeizame start dit jaar laat de nieuwste Garden Retail Market Update van Garden Connect zien dat de bezoekersaantallen op websites tijdens Q2-23 verbeteren. De vraag naar kamerplanten daalde met 4 procent, naar tuinmeubelen werd 8 procent meer gezocht en het aantal zoekopdrachten rondom tuincentra lag 5 procent hoger dan in 2022.

Een aantal jaar geleden introduceerde OK Plant compleet ingerichte tuincentrumtafels met onderscheidende producten van het lifestylemerk Kolibri; orchideeën, groene planten gecombineerd met woonaccessoires en sierpotten. Uit recent onderzoek blijkt dat het Kolibri-assortiment een positieve invloed heeft op de winkelomzet. Inmiddels staan er 55 tuincentrumtafels bij hoogwaardige tuincentra en retailers in Europa.

Plukboeketten zijn verrassend populair in Europa. Ze stralen positiviteit, vrolijkheid en optimisme uit, en dat is precies wat de consument nodig heeft.

Laatste editie