Efsa trends 2024

EFSA_Flyer_Digitaal_Pagina

Efsa trends 2024

Na een aantal jaren voor een andere oplossing te hebben gekozen, komt Efsa voor voorjaar/zomer 2024 weer met drie eigen trends voor Deco. Tijdens de spoga+gafa konden beursbezoekers in de Efsa Concept Store in hal 10.1 kennis­nemen van de drie trends Solid Beauty, Neo Transparency en Green Connectivity.

Solid Beauty
De overvloedige wereld lijkt voorbij, er is weer oog voor schoonheid van zowel materialen als design. Ook aankopen worden weloverwogen op basis van schoonheid gedaan. We zijn ons ervan bewust dat we met minder toe kunnen, en gaan terug naar eenvoud. Materialen zijn authentiek, maar toch eigentijds. En worden ondersteund door een vrouwelijke geschulpte rand. Dit thema valt met name op vanwege de afwezigheid van uitgesproken kleuren. Het kleurenpalet bevat uitsluitend neutrals, van groenig beige, donkerbruin en zwart tot diverse grijstinten. Wit, beige en grijs voeren de boventoon, aangevuld met subtiele, superzachte pastelkleuren.

Neo Transparency
Transparantie schept vertrouwen. Het reflecteert in objecten. Bekijk het leven luchtig en zweef weg van de (harde) realiteit. Er zit glamour in drinken, dansen en leven. We noemen het glamourisering. Kan het nog wat funkier? Laat dat dan absoluut gebeuren. Voor dit thema is het kleurenpalet een mix van frisse en grijze tinten, vrolijkheid en fantasie. Goud- en metaalkleuren, geoxideerde of gepatineerde oppervlakken, geperforeerd, doorschijnend en daardoor zichtbaar.

Green Connectivity
Verbinding is kracht. Met mensen. Met de natuur. Biophilic design is hier een rode draad – ontwerpen met de natuur als uitgangspunt. Lang leve het platteland, waar we ons 24/7 laten inspireren door de designs of nature. Het mag grof, puur, ongepolijst en ‘as it is’ zijn. Er is een verlangen naar rust, om zelfvoorzienend te worden en om verbinding te maken met onze leefomgeving. Wonen buiten de stad, het nieuwe platteland, is bijna romantisch. Gerecyclede, handgemaakte items met karakter, daarnaar zijn we op zoek. De kleuren zijn natuurlijk – vele tinten groen en bruin geven rust en verbinding met de natuur.

Deel dit bericht

Meer berichten

30 september van 9 tot 15 uur bent u van harte welkom op onze jaarlijkse Kerstbomenbeurs. Diverse standhouders en noviteiten staan voor u klaar om er weer een succesvol kerstbomenseizoen van te maken. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd en we maken er zoals elk jaar weer een gezellige dag van. 

Tegenwoordig tuinieren we met z’n allen in het voorjaar als de zon schijnt. Fijn voor ons, maar niet voor de plant. Tot zo’n dertig jaar geleden was het najaar juist hét plantseizoen.

Een nieuwe duurzame mijlpaal voor Capi Europe dat zich sinds mei 2023 B Corp mag noemen. B Corp, Business as a force for good, is een keurmerk voor sociale bedrijven die met hun product of dienst bijdragen aan een betere wereld. Om het B Corp certificaat te krijgen moet je als bedrijf voldoen aan hoge […]

Na de succesvolle oprichting van Euro Plant Tray GmbH in juni 2023 is Dirk Bansemer benoemd tot algemeen directeur. Alle operationele zaken van de coöperatie worden vanaf nu binnen EPT gecoördineerd. Denk aan de financiering van de trays en de contractuele overeenkomsten met producenten en toekomstige gebruikers van de trays. Rupert Fey is benoemd tot […]

Na een moeizame start dit jaar laat de nieuwste Garden Retail Market Update van Garden Connect zien dat de bezoekersaantallen op websites tijdens Q2-23 verbeteren. De vraag naar kamerplanten daalde met 4 procent, naar tuinmeubelen werd 8 procent meer gezocht en het aantal zoekopdrachten rondom tuincentra lag 5 procent hoger dan in 2022.

Een aantal jaar geleden introduceerde OK Plant compleet ingerichte tuincentrumtafels met onderscheidende producten van het lifestylemerk Kolibri; orchideeën, groene planten gecombineerd met woonaccessoires en sierpotten. Uit recent onderzoek blijkt dat het Kolibri-assortiment een positieve invloed heeft op de winkelomzet. Inmiddels staan er 55 tuincentrumtafels bij hoogwaardige tuincentra en retailers in Europa.

Plukboeketten zijn verrassend populair in Europa. Ze stralen positiviteit, vrolijkheid en optimisme uit, en dat is precies wat de consument nodig heeft.

Laatste editie