Een nieuw moestuinseizoen!

De_Moestuinbeurs_Greenhouse

Een nieuw moestuinseizoen!

De allereerste editie van De Moestuinbeurs op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd vindt plaats op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart. Met producten, merken, masterclasses, workshops, live-demonstraties, een zadenruilmarkt en meer zijn het twee dagen vol kennis en inspiratie om een nieuw moestuinseizoen in te gaan. De organisatie verwacht zo’n 4.000 bezoekers uit Nederland en België

Verwacht op De Moestuinbeurs inspirerende merken voor moestuinierders. Een divers aanbod van ruim 40 deelnemende bedrijven presenteert kant-en-klare moestuinbakken, zaden, bloembollen, pootgoed, fruitbomen, compost, tuinkassen en boeken. Bio-Kultura richt een ruimte in waarin alles draait om een gezonde bodem. Ecotuintje, webshop voor de milieubewuste moestuinfan, presenteert duurzame moestuinbakken en L’Orangerie Buitenverblijven mooie tuinkassen.
 
Kennisdeling vormt een belangrijk onderdeel van De Moestuinbeurs. Bezoekers krijgen persoonlijk (moes)tuinadvies van experts als Lodewijk Hoekstra, Floor Korte en Jessica Koomen.

Dagelijks zijn er inspirerende masterclasses en workshops over het starten met (balkon)moestuinieren, een gezonde bodem, het bouwen van een wormenhotel, no dig, fermenteren en meer. Ook is er een zaden- en stekjesruilmarkt, een speciaal kinderprogramma en zijn er wildplukwandelingen.

Er is in alle facetten van het event zoveel mogelijk rekening gehouden met duurzaamheid. De Moestuinbeurs wil als ontmoetingsplek dienen voor iedereen met een interesse in een zelfvoorzienende levensstijl met als doel te zorgen dat alle bezoekers met nieuwe kennis en inspiratie vol vertrouwen en vol plezier het nieuwe moestuinseizoen tegemoet gaan.

Meer informatie en tickets op www.demoestuinbeurs.nl.

Deel dit bericht

Meer berichten

30 september van 9 tot 15 uur bent u van harte welkom op onze jaarlijkse Kerstbomenbeurs. Diverse standhouders en noviteiten staan voor u klaar om er weer een succesvol kerstbomenseizoen van te maken. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd en we maken er zoals elk jaar weer een gezellige dag van. 

Tegenwoordig tuinieren we met z’n allen in het voorjaar als de zon schijnt. Fijn voor ons, maar niet voor de plant. Tot zo’n dertig jaar geleden was het najaar juist hét plantseizoen.

Een nieuwe duurzame mijlpaal voor Capi Europe dat zich sinds mei 2023 B Corp mag noemen. B Corp, Business as a force for good, is een keurmerk voor sociale bedrijven die met hun product of dienst bijdragen aan een betere wereld. Om het B Corp certificaat te krijgen moet je als bedrijf voldoen aan hoge […]

Na de succesvolle oprichting van Euro Plant Tray GmbH in juni 2023 is Dirk Bansemer benoemd tot algemeen directeur. Alle operationele zaken van de coöperatie worden vanaf nu binnen EPT gecoördineerd. Denk aan de financiering van de trays en de contractuele overeenkomsten met producenten en toekomstige gebruikers van de trays. Rupert Fey is benoemd tot […]

Na een moeizame start dit jaar laat de nieuwste Garden Retail Market Update van Garden Connect zien dat de bezoekersaantallen op websites tijdens Q2-23 verbeteren. De vraag naar kamerplanten daalde met 4 procent, naar tuinmeubelen werd 8 procent meer gezocht en het aantal zoekopdrachten rondom tuincentra lag 5 procent hoger dan in 2022.

Een aantal jaar geleden introduceerde OK Plant compleet ingerichte tuincentrumtafels met onderscheidende producten van het lifestylemerk Kolibri; orchideeën, groene planten gecombineerd met woonaccessoires en sierpotten. Uit recent onderzoek blijkt dat het Kolibri-assortiment een positieve invloed heeft op de winkelomzet. Inmiddels staan er 55 tuincentrumtafels bij hoogwaardige tuincentra en retailers in Europa.

Plukboeketten zijn verrassend populair in Europa. Ze stralen positiviteit, vrolijkheid en optimisme uit, en dat is precies wat de consument nodig heeft.

Laatste editie