Duurzaam tuinieren met COMPO

Fungi-Plus toepassing 2

Duurzaam tuinieren met COMPO

Als totaalaanbieder in tuinverzorgingsproducten kan de consument bij COMPO terecht voor alles wat hij nodig heeft voor de verzorging van zijn tuin en planten: van aanplanting (potgronden, bodemverbeteraars en bodembedekkers) over voeding (gekorrelde en vloeibare meststoffen voor planten en gazon) tot verzorging (oplossingen tegen onkruid, insecten en ziekten). Ook producten tegen insecten in en rondom het huis en tegen muizen zijn in het productassortiment van COMPO terug te vinden. Daarbij staat duurzaamheid steeds centraal.

Duurzame gazonverzorging
Met COMPO Progazon heeft de consument alles ter beschikking om onkruid en mos op doeltreffende manier te bestrijden. Deze geconcentreerde vloeibare bladmeststof heeft bovendien een groot voordeel: de meststof wordt snel opgenomen door de grassen en heeft bijgevolg een snel effect. In slechts 3 dagen krijgt het gazon een prachtige, diepgroene kleur. Een stevig en dicht gazon geeft onkruid en mos geen kans meer om zich in het gazon te nestelen. Voor het nieuwe tuinseizoen krijgen beide verpakkingsgroottes een nieuwe, opvallende layout. De verpakking van 2,5L wordt eveneens aangeboden in aantrekkelijk productdisplay met topkaart.

In de categorie gazonmeststoffen biedt COMPO organisch-minerale formuleringen aan zoals Gazonmeststof Plus met indirecte werking tegen onkruid en mos. Deze gebruiksklare gekorrelde meststof wordt preventief toegepast en voorkomt de kieming van onkruidzaden. De meststof werkt 8 weken lang en verzekert een sterke gazonontwikkeling. Voor het nieuwe seizoen worden extra verpakkingsgroottes gelanceerd : een doos van 3 kg (voor 60 m²) en een promotieverpakking van 18,2 kg + 1,8 kg gratis (voor 400 m²).

Het duurzame assortiment “Organic & Recycled” wordt verder uitgebouwd met een gazonmeststof die uitsluitend is samengesteld uit organische grondstoffen. Zo draagt COMPO bij tot duurzame oplossingen. De meststof bevordert de groene kleur van het gazon en zorgt voor een gelijkmatige groei. Het product is eveneens verrijkt met cacaodoppen die heel wat voedingsstoffen bevatten en die zorgen voor een aangename geur tijdens de toepassing.

Tuinmeststoffen met lange werking van 4 tot 6 maanden
Elke plant heeft haar eigen behoeften. Daarom bestaan er ook verschillende formules die perfect beantwoorden aan de behoeften van de plant. Het assortiment gekorrelde tuinmeststoffen van COMPO wordt geoptimaliseerd. De milieuvriendelijke formuleringen hebben niet alleen een directe werking, maar ook een langdurige werking. De voedingsstoffen in de korrels worden namelijk vrijgegeven onder invloed van natuurlijke groeifactoren (vochtigheid en bodemtemperatuur). Zo wordt over- en onderbemesting vermeden en wordt het risico op uitspoeling in het grondwater tot een minimum herleid. Elke formule bevat de juiste mix van voedingselementen om een optimale ontwikkeling van de planten te garanderen. De verpakkingen zijn bovendien vervaardigd uit meer dan 80% gerecyclede materialen.

Milieuvriendelijke gewasbeschermings­producten en biociden
Ook op gebied van gewasbescherming biedt COMPO tal van biologische en natuurlijke oplossingen. Denk maar aan de biologische Fungi-Plus Spray die de planten beschermt tegen schurft en meeldauw en de gebruiksklare mierenlokdoosjes Mirazyl Box op basis van het natuurlijke ingrediënt Spinosad. Ook de onkruidbestrijder Herbistop Ultra bevat een werkzame stof uit de natuur, namelijk pelargonzuur. Onder het submerk Insect Barrière Green vindt de consument tal van eenvoudige en doeltreffende oplossingen van plantaardige oorsprong om insecten in en rondom het huis op een andere manier te bestrijden.

Verantwoord tuinieren dankzij het COMPO Handelaarsportaal
Een verantwoorde en correcte toepassing van meststoffen en gewasbeschermingsproducten is heel belangrijk. Het correcte advies in uw tuinzaak of tuinrayon is dan ook cruciaal. Dankzij het nieuwe COMPO handelaarsportaal krijgt u de kans om zich te verdiepen in de wereld van tuinverzorgingsproducten en verschillende plagen worden uitvoerig besproken met de bijpassende oplossing. Zo kunt u uw klanten het juiste advies meegeven. Bovendien kunt u uw kennis testen via een module met talrijke meerkeuzevragen. Het handelaarsportaal is bereikbaar via de CO2-neutrale COMPO-website.

 

Meer informatie:
Hendrik Vervenne : +32(0)497/51 24 25
hendrik.vervenne@compo.be

COMPO Benelux
Venecolaan 56, 9880 Aalter, België
www.compo.nl

COMPO handelaarsportaal

Deel dit bericht

Meer berichten

30 september van 9 tot 15 uur bent u van harte welkom op onze jaarlijkse Kerstbomenbeurs. Diverse standhouders en noviteiten staan voor u klaar om er weer een succesvol kerstbomenseizoen van te maken. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd en we maken er zoals elk jaar weer een gezellige dag van. 

Tegenwoordig tuinieren we met z’n allen in het voorjaar als de zon schijnt. Fijn voor ons, maar niet voor de plant. Tot zo’n dertig jaar geleden was het najaar juist hét plantseizoen.

Een nieuwe duurzame mijlpaal voor Capi Europe dat zich sinds mei 2023 B Corp mag noemen. B Corp, Business as a force for good, is een keurmerk voor sociale bedrijven die met hun product of dienst bijdragen aan een betere wereld. Om het B Corp certificaat te krijgen moet je als bedrijf voldoen aan hoge […]

Na de succesvolle oprichting van Euro Plant Tray GmbH in juni 2023 is Dirk Bansemer benoemd tot algemeen directeur. Alle operationele zaken van de coöperatie worden vanaf nu binnen EPT gecoördineerd. Denk aan de financiering van de trays en de contractuele overeenkomsten met producenten en toekomstige gebruikers van de trays. Rupert Fey is benoemd tot […]

Na een moeizame start dit jaar laat de nieuwste Garden Retail Market Update van Garden Connect zien dat de bezoekersaantallen op websites tijdens Q2-23 verbeteren. De vraag naar kamerplanten daalde met 4 procent, naar tuinmeubelen werd 8 procent meer gezocht en het aantal zoekopdrachten rondom tuincentra lag 5 procent hoger dan in 2022.

Een aantal jaar geleden introduceerde OK Plant compleet ingerichte tuincentrumtafels met onderscheidende producten van het lifestylemerk Kolibri; orchideeën, groene planten gecombineerd met woonaccessoires en sierpotten. Uit recent onderzoek blijkt dat het Kolibri-assortiment een positieve invloed heeft op de winkelomzet. Inmiddels staan er 55 tuincentrumtafels bij hoogwaardige tuincentra en retailers in Europa.

Plukboeketten zijn verrassend populair in Europa. Ze stralen positiviteit, vrolijkheid en optimisme uit, en dat is precies wat de consument nodig heeft.

Laatste editie