Bloempotten produceren voor een beter milieu

Capi Urban Smooth & Tube dark grey

Bloempotten produceren voor een beter milieu

Capi Europe werkt transparant en met internationale keurmerken om haar milieudoelstelling te realiseren. Het is beter voor het milieu om bloempotten te produceren dan om niets te doen. De weg naar deze milieudoelstelling wil Capi geheel transparant afleggen. Daarvoor is het belangrijk om te werken met internationaal gecertificeerde keurmerken. Zo heeft Capi naast het CO2 Neutral® Label en het PEFC Keurmerk nu ook de certificering dat de Waste collectie is gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Niet alleen roepen, maar ook echt doen.

100% Waste collectie
De bloempotten uit de 100% Waste Collectie worden gemaakt van grondstoffen van vis­netten, afvalkurk en gerecyclede Capi bloempotten. Deze grondstoffen hebben een certificering dat ze daadwerkelijk van gerecycled materiaal zijn gemaakt. Dat ruimt lekker op en maakt de bloempotten mooier dan ze al zijn.

CO2 Neutral® Label
Het CO2 Neutral® Label garandeert dat bedrijven die dit label ontvangen actief hun lokale en wereldwijde klimaatimpact berekenen, verlagen en compenseren. In tegenstelling tot ‘greenwashing’ kan dit label alleen verkregen worden dankzij serieuze, aantoonbare klimaat­inspanningen. Het label wordt uitgereikt door het onafhankelijke bureau Vinçotte. Capi heeft voor het tweede jaar op rij zowel het Product als Company CO2 Neutral® Label ontvangen.

PEFC Keurmerk
Het internationale PEFC keurmerk garandeert dat hout- en papierproducten afkomstig zijn uit een duurzaam beheerd bos en dat het bos in stand blijft. De houtvezels die in de Made in Holland bloempotten verwerkt worden (ongeveer 10% per pot) zijn PEFC-­gecertificeerd. Ze geven de potten een natuurlijke uitstraling en een mooie structuur.

Het grootste deel van de collectie wordt geproduceerd in Nederland. De Made in Holland bloempotten worden 100% klimaat­-neutraal geproduceerd in de fabriek in Tilburg, ze zijn 100% recyclebaar en voorzien van diverse keurmerken. Je herkent ze altijd en overal aan de oranje binnenkant.

Capi biedt Lifetime Warranty op alle bloempotten uit de Made in Holland collectie. De potten zijn uitvoerig getest en onderworpen aan extreme omstandigheden. Ze zijn oer­sterk, hitte- en vorstbestendig, breukbestendig en met hun robuuste uiterlijk ook nog eens superlicht. Het merk wil zoveel mogelijk voorkomen dat mensen een pot kopen, deze een paar jaar gebruiken en daarna weggooien om een nieuwe te kopen. Vandaar de levenslange garantie.

Het bedrijf heeft niet voor niets als missie ‘Grow a greener life’ omdat het vindt dat het de plicht heeft om voor toekomstige generaties te zorgen.

Deel dit bericht

Meer berichten

30 september van 9 tot 15 uur bent u van harte welkom op onze jaarlijkse Kerstbomenbeurs. Diverse standhouders en noviteiten staan voor u klaar om er weer een succesvol kerstbomenseizoen van te maken. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd en we maken er zoals elk jaar weer een gezellige dag van. 

Tegenwoordig tuinieren we met z’n allen in het voorjaar als de zon schijnt. Fijn voor ons, maar niet voor de plant. Tot zo’n dertig jaar geleden was het najaar juist hét plantseizoen.

Een nieuwe duurzame mijlpaal voor Capi Europe dat zich sinds mei 2023 B Corp mag noemen. B Corp, Business as a force for good, is een keurmerk voor sociale bedrijven die met hun product of dienst bijdragen aan een betere wereld. Om het B Corp certificaat te krijgen moet je als bedrijf voldoen aan hoge […]

Na de succesvolle oprichting van Euro Plant Tray GmbH in juni 2023 is Dirk Bansemer benoemd tot algemeen directeur. Alle operationele zaken van de coöperatie worden vanaf nu binnen EPT gecoördineerd. Denk aan de financiering van de trays en de contractuele overeenkomsten met producenten en toekomstige gebruikers van de trays. Rupert Fey is benoemd tot […]

Na een moeizame start dit jaar laat de nieuwste Garden Retail Market Update van Garden Connect zien dat de bezoekersaantallen op websites tijdens Q2-23 verbeteren. De vraag naar kamerplanten daalde met 4 procent, naar tuinmeubelen werd 8 procent meer gezocht en het aantal zoekopdrachten rondom tuincentra lag 5 procent hoger dan in 2022.

Een aantal jaar geleden introduceerde OK Plant compleet ingerichte tuincentrumtafels met onderscheidende producten van het lifestylemerk Kolibri; orchideeën, groene planten gecombineerd met woonaccessoires en sierpotten. Uit recent onderzoek blijkt dat het Kolibri-assortiment een positieve invloed heeft op de winkelomzet. Inmiddels staan er 55 tuincentrumtafels bij hoogwaardige tuincentra en retailers in Europa.

Plukboeketten zijn verrassend populair in Europa. Ze stralen positiviteit, vrolijkheid en optimisme uit, en dat is precies wat de consument nodig heeft.

Laatste editie