B Corp gecertificeerde bloempotten

Capi3

B Corp gecertificeerde bloempotten

Een nieuwe duurzame mijlpaal voor Capi Europe dat zich sinds mei 2023 B Corp mag noemen. B Corp, Business as a force for good, is een keurmerk voor sociale bedrijven die met hun product of dienst bijdragen aan een betere wereld. Om het B Corp certificaat te krijgen moet je als bedrijf voldoen aan hoge normen op het gebied van sociale- en milieuprestaties, transparantie en verantwoordelijkheid. 

Naast B corp heeft Capi Europe het CO2 Neutral Label, het PEFC Keurmerk en voor de Waste collectie de Recyclass certificering (gemaakt van 98,6% gerecycled materiaal). De Made in Holland bloempotten worden 100% klimaatneutraal geproduceerd in Nederland en genereren dus extra werkgelegenheid – en minimaal transport.
 
Eigenaar Toine van de Ven is trots op de B Corp certificering. ‘Stop greenwashing en stop groene onzinverhalen: ook in onze branche is dat nog steeds schering en inslag. Niet roepen, maar doen! Simpel toch? Uiteindelijk draait het om transparantie. Dat is ook de essentie van B Corp. Bij Capi Europe gaan we eerlijk, transparant en met veel passie voor een betere wereld. Het is een teamprestatie waar ik ongelooflijk trots op ben.’
 
‘We zijn enorm gedreven als het gaat om verantwoordelijkheid nemen. Elke seconde van de dag, op elke vierkante millimeter, in alle processen. We behaalden een zeer hoge score van 95 waarmee we laten zien dat we serieus meedoen. Niet alleen in onze branche, maar wereldwijd. De certificering is zeker niet ons einddoel, onze ambitie reikt veel verder.’

Het uiteindelijke doel van Capi Europe is dat het beter is voor het milieu om bloempotten te produceren dan om niets te doen. Ofwel, de wereld opruimen en met die grondstoffen mooie producten maken die een leven lang meegaan – met een positief saldo voor het milieu.

Deel dit bericht

Meer berichten

30 september van 9 tot 15 uur bent u van harte welkom op onze jaarlijkse Kerstbomenbeurs. Diverse standhouders en noviteiten staan voor u klaar om er weer een succesvol kerstbomenseizoen van te maken. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd en we maken er zoals elk jaar weer een gezellige dag van. 

Tegenwoordig tuinieren we met z’n allen in het voorjaar als de zon schijnt. Fijn voor ons, maar niet voor de plant. Tot zo’n dertig jaar geleden was het najaar juist hét plantseizoen.

Een nieuwe duurzame mijlpaal voor Capi Europe dat zich sinds mei 2023 B Corp mag noemen. B Corp, Business as a force for good, is een keurmerk voor sociale bedrijven die met hun product of dienst bijdragen aan een betere wereld. Om het B Corp certificaat te krijgen moet je als bedrijf voldoen aan hoge […]

Na de succesvolle oprichting van Euro Plant Tray GmbH in juni 2023 is Dirk Bansemer benoemd tot algemeen directeur. Alle operationele zaken van de coöperatie worden vanaf nu binnen EPT gecoördineerd. Denk aan de financiering van de trays en de contractuele overeenkomsten met producenten en toekomstige gebruikers van de trays. Rupert Fey is benoemd tot […]

Na een moeizame start dit jaar laat de nieuwste Garden Retail Market Update van Garden Connect zien dat de bezoekersaantallen op websites tijdens Q2-23 verbeteren. De vraag naar kamerplanten daalde met 4 procent, naar tuinmeubelen werd 8 procent meer gezocht en het aantal zoekopdrachten rondom tuincentra lag 5 procent hoger dan in 2022.

Een aantal jaar geleden introduceerde OK Plant compleet ingerichte tuincentrumtafels met onderscheidende producten van het lifestylemerk Kolibri; orchideeën, groene planten gecombineerd met woonaccessoires en sierpotten. Uit recent onderzoek blijkt dat het Kolibri-assortiment een positieve invloed heeft op de winkelomzet. Inmiddels staan er 55 tuincentrumtafels bij hoogwaardige tuincentra en retailers in Europa.

Plukboeketten zijn verrassend populair in Europa. Ze stralen positiviteit, vrolijkheid en optimisme uit, en dat is precies wat de consument nodig heeft.

Laatste editie