Award voor Euro Plant Tray

Euro Plant Tray-EPT 400 Indoor 3

Award voor Euro Plant Tray

Euro Plant Tray ontving op 14 november de Reusable Innovation Award van de Deutsche Umwelthilfe (DUH) en de Stiftung Initiative Mehrweg (SIM). DUH en SIM eren sinds 2006 bijzonder toekomstgerichte prestaties en initiatieven die bijdragen aan de verdere ontwikkeling of invoering van herbruikbare systemen met de Reusable Innovation Award.

Euro Plant Tray is bijzonder vereerd met de prijs, ‘We zijn erg blij dat de industrie onze kritiek op te veel eenmalige verpakkingen uit 2021 actief heeft opgepakt en consequent herbruikbare oplossingen ontwikkelt’, zegt Barbara Metz, directeur van DUH. ‘De internationale samenwerking van een hele keten aan een gezamenlijk grensoverschrijdend herbruikbaar systeem voor plantentrays is uniek en voorbeeldig – ook voor andere branches. De prijs gaat naar alle aangesloten bedrijven die de kennis en tijd van hun medewerkers hebben geïnvesteerd om de gezamenlijke herbruikbare innovatie tot een groot succes te maken.’

Twee EPT trays in het Normpack 400 formaat worden vanaf medio 2024 op de markt gebracht. Onlangs is ook gewerkt aan de ontwikkeling van een 200-serie voor gebruik in detailhandel en tuincentra. Doel is om de eerste leveringen op tijd voor het seizoen 2025 te produceren. Tevens voeren EPT-werkgroepen momenteel gesprekken voor de aanbesteding voor Europa-breed poolbeheer.

Deel dit bericht

Meer berichten

Online bloemenverzender Topbloemen.nl stopt het netwerk van lokale bloemisten voor de distributie van online bestelde boeketten. De vaste samenwerking met 83 lokale bloemisten in Nederland wordt ontbonden, officieel per 1 juli 2025. Een brief met die mededeling is volgens de NOS bij de aangesloten bloemisten bezorgd.

De deelnemende bedrijven pakten flink uit met gastvrije ontvangsten en mooie productpresentaties van onder andere intrigerende nieuwigheden op het gebied van pot- en perkplanten, volle parkeerplaatsen en dientengevolge stijgende bezoekerscijfers: het vier dagen durende event FlowerTrials 2024, 11-14 juni, was wederom succesvol.

Maar liefst 86% van de Nederlanders heeft op dit moment een huisdier of heeft er in het verleden een gehad blijkt uit het jaarlijkse huisdierenonderzoek van NVG en Dibevo. Van katten tot aan vijvervissen is gezelligheid de belangrijkste motivatie om een huisdier te nemen, gevolgd door ‘onvoorwaardelijke vriendschap’. Ook vormen huisdieren een integraal onderdeel van het gezinsleven – waardoor ze zelfs de vakantieplannen beïnvloeden.  Het huisdierbezit in Nederland is het afgelopen jaar ongeveer gelijk gebleven: in bijna de helft van alle huishoudens lopen, vliegen of zwemmen één of meer dieren. Ook ‘interessante of mooie dieren’ en ‘fijn om voor een dier te zorgen’ worden aangevoerd als redenen om een huisdier te nemen. Bij honden staat ‘meer bewegen en actief bezigzijn’ hoog genoteerd (55%). 

Floramedia bestaat 100 jaar. Dit feestelijke feit werd nog eens kracht bijgezet door de verlening van het predicaat ‘Koninklijk’ door Koning Willem-Alexander. Zonder meer een erkenning van Floramedia’s uitzonderlijke bijdrage aan de sector gedurende een eeuw. De officiële uitreiking vond plaats op 5 juni door burgemeester Jan Hamming.

Vanaf 1 maart 2024 is Intratuin Etten-Leur up & running. Eigenaar Freek Schalk van voorheen Life & Garden Etten-Leur, is enthousiast: ‘Het voelt alsof we een stoptrein zijn geweest die ineens bij een intercity moet aanhaken.’

GRS Retail en inkooporganisatie Prickels slaan de handen ineen om tuincentra in Nederland en België nog beter te bedienen. De gedeelde visie om tuincentra-eigenaren in hun vrije ondernemerschap te ondersteunen, gecombineerd met het streven om maximale waarde te bieden tegen minimale kosten, maakt de samenwerking een logische stap. Op 1 juli 2024 zal GRS Retail […]

Laatste editie