Architecturaal serreconcept

DCIM100GOPROGOPR0349.JPG

Architecturaal serreconcept

In februari opende dierenpark Pairi Daiza in het Belgische Brugelette de nieuwe hoofdentree van het park.

Het majestueuse gebouw heeft de vorm van een overdekte straat. Deze ‘Galerie des Mondes’ wil de bezoekers laten kennismaken met de verschillende werelden van het dierenpark. De grote glazen overkapping met een lengte van 250 meter omvat winkels, een receptie en horeca.
 
Bouwbedrijf Forzon, het zusterbedrijf van kassenbouwer Thermoflor, bouwde de elegante glasconstructie. ‘De overdekte hall die de nieuwe toegang vormt tot Zoo Pairi Daiza, toont één van de vele mogelijkheden die we met serretechnologie creëren’, vertelt Kathy Decroix van Deforche Construction Group. ‘Van ruw staal maken wij een monument.’

Het ontwerp van architect Pascal de Beck is gebaseerd op het legendarische Crystal Palace gebouw in Londen.
 
De overdekte gaanderij heeft een tongewelf met een diameter van twaalf meter op een hoogte van zestien meter. Een kolommenrij ondersteunt een boogspant uit staal in vakwerk om de vier meter. De halve cirkel is door 21 gordingen verdeeld in twintig segmenten. Het glas is in facetten verdeeld volgens de segmenten en in schubvorm met elkaar verbonden. Kleine serreprofielen verdelen de glazen in modules van ongeveer een meter.

Deel dit bericht

Meer berichten

30 september van 9 tot 15 uur bent u van harte welkom op onze jaarlijkse Kerstbomenbeurs. Diverse standhouders en noviteiten staan voor u klaar om er weer een succesvol kerstbomenseizoen van te maken. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd en we maken er zoals elk jaar weer een gezellige dag van. 

Tegenwoordig tuinieren we met z’n allen in het voorjaar als de zon schijnt. Fijn voor ons, maar niet voor de plant. Tot zo’n dertig jaar geleden was het najaar juist hét plantseizoen.

Een nieuwe duurzame mijlpaal voor Capi Europe dat zich sinds mei 2023 B Corp mag noemen. B Corp, Business as a force for good, is een keurmerk voor sociale bedrijven die met hun product of dienst bijdragen aan een betere wereld. Om het B Corp certificaat te krijgen moet je als bedrijf voldoen aan hoge […]

Na de succesvolle oprichting van Euro Plant Tray GmbH in juni 2023 is Dirk Bansemer benoemd tot algemeen directeur. Alle operationele zaken van de coöperatie worden vanaf nu binnen EPT gecoördineerd. Denk aan de financiering van de trays en de contractuele overeenkomsten met producenten en toekomstige gebruikers van de trays. Rupert Fey is benoemd tot […]

Na een moeizame start dit jaar laat de nieuwste Garden Retail Market Update van Garden Connect zien dat de bezoekersaantallen op websites tijdens Q2-23 verbeteren. De vraag naar kamerplanten daalde met 4 procent, naar tuinmeubelen werd 8 procent meer gezocht en het aantal zoekopdrachten rondom tuincentra lag 5 procent hoger dan in 2022.

Een aantal jaar geleden introduceerde OK Plant compleet ingerichte tuincentrumtafels met onderscheidende producten van het lifestylemerk Kolibri; orchideeën, groene planten gecombineerd met woonaccessoires en sierpotten. Uit recent onderzoek blijkt dat het Kolibri-assortiment een positieve invloed heeft op de winkelomzet. Inmiddels staan er 55 tuincentrumtafels bij hoogwaardige tuincentra en retailers in Europa.

Plukboeketten zijn verrassend populair in Europa. Ze stralen positiviteit, vrolijkheid en optimisme uit, en dat is precies wat de consument nodig heeft.

Laatste editie