Appeltern Adventure Gardens

FR-Appeltern-7305030004

Appeltern Adventure Gardens

Op 1 juni was de officiële opening van de nieuwe bedrijfsconstructie van De tuinen van Appeltern. En bij een nieuwe formule, hoort ook een nieuwe naam. Te midden van ruim 700 genodigden werd de nieuwe naam onthuld door founder Ben van Ooijen, directeur Bart van Ooijen en eigenaar Willem van der Linden en presentator Jochem van Gelder: Appeltern Adventure Gardens.

Begin dit jaar is het eigenaarschap van De Tuinen van Appeltern overgedragen en werd het managementteam een driemanschap bestaande uit Willem van der Linden, Bart en Ben van Ooijen. De nieuwe eigenaar Van der Linden is tevens algemeen directeur van Explora Village bv. In lijn met de filosofie van dit bedrijf wil hij ontdekken en verrassen ook in Appeltern centraal­stellen middels een benadering vanuit seizoenen, levensfasen en zintuigen.

‘De reden voor een nieuwe naam is voor ons een logische stap, we zien het als een nieuw begin. In de afgelopen maanden zijn aan ons tuininspiratieconcept verschillende belevings-elementen toegevoegd voor jong en oud. Naast onze huidige gasten is het van belang dat ook kinderen spelenderwijs ontdekken hoe lekker het is om buiten te spelen in een natuurlijke omgeving. Zo is de expositie Alle kleine beestjes helpen én expeditie Big Bugs al gerealiseerd. Ook het Maisdoolhof is ingezaaid en begint al te groeien. Verder staan de eerste grote events van dit jaar in de steigers.’

‘De tuinen zullen altijd centraal blijven staan en gaan we in de komende jaren verder verrijken en er veel meer beleving aan toevoegen voor de tuinliefhebber. Door de doelgroep verder te verbreden, kunnen meer mensen genieten van dit unieke stukje natuur in Nederland. Een nieuwe naam met Appeltern als drager, vinden we daar helemaal bij passen.’

Foto’s Fred Roest

Deel dit bericht

Meer berichten

30 september van 9 tot 15 uur bent u van harte welkom op onze jaarlijkse Kerstbomenbeurs. Diverse standhouders en noviteiten staan voor u klaar om er weer een succesvol kerstbomenseizoen van te maken. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd en we maken er zoals elk jaar weer een gezellige dag van. 

Tegenwoordig tuinieren we met z’n allen in het voorjaar als de zon schijnt. Fijn voor ons, maar niet voor de plant. Tot zo’n dertig jaar geleden was het najaar juist hét plantseizoen.

Een nieuwe duurzame mijlpaal voor Capi Europe dat zich sinds mei 2023 B Corp mag noemen. B Corp, Business as a force for good, is een keurmerk voor sociale bedrijven die met hun product of dienst bijdragen aan een betere wereld. Om het B Corp certificaat te krijgen moet je als bedrijf voldoen aan hoge […]

Na de succesvolle oprichting van Euro Plant Tray GmbH in juni 2023 is Dirk Bansemer benoemd tot algemeen directeur. Alle operationele zaken van de coöperatie worden vanaf nu binnen EPT gecoördineerd. Denk aan de financiering van de trays en de contractuele overeenkomsten met producenten en toekomstige gebruikers van de trays. Rupert Fey is benoemd tot […]

Na een moeizame start dit jaar laat de nieuwste Garden Retail Market Update van Garden Connect zien dat de bezoekersaantallen op websites tijdens Q2-23 verbeteren. De vraag naar kamerplanten daalde met 4 procent, naar tuinmeubelen werd 8 procent meer gezocht en het aantal zoekopdrachten rondom tuincentra lag 5 procent hoger dan in 2022.

Een aantal jaar geleden introduceerde OK Plant compleet ingerichte tuincentrumtafels met onderscheidende producten van het lifestylemerk Kolibri; orchideeën, groene planten gecombineerd met woonaccessoires en sierpotten. Uit recent onderzoek blijkt dat het Kolibri-assortiment een positieve invloed heeft op de winkelomzet. Inmiddels staan er 55 tuincentrumtafels bij hoogwaardige tuincentra en retailers in Europa.

Plukboeketten zijn verrassend populair in Europa. Ze stralen positiviteit, vrolijkheid en optimisme uit, en dat is precies wat de consument nodig heeft.

Laatste editie